autor:

Alina

» » , Prajituri, Retete de post

Boema de post

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2014

Ingrediente
Blat:, , 430 g faina de grau, 210 g zahar tos, 50 g cacao, 180 g miez de nuca (130 g macinat + 50 g zdrobit), 480 ml apa plata, 2 lgt bicarbonat de sodiu, 1 lg otet, 90 ml ulei, 4 lg cu varf dulceata de prune (330 g), , Glazura:, , 100 g ciocolata amaruie (50% cacao), 2 lg ulei de floarea soarelui, , Crema de ciocolata:, 100 g ciocolata, 140 ml frisca vegetala, , Decor:, , 300 ml frisca vegetala, 50 g aschii de ciocolata amaruie

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

16 voturi

Mod de preparare

Blat:

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.
2. Intr-un vas amestecam faina cu cacaoa, miezul de nuca (macinat si zdrobit) si cu zaharul.
3. Incorporam cu ajutorul unui tel/linguri in ingredientele uscate apa si uleiul. Adaugam apoi dulceata de prune si bicarbonatul stins cu otet si amestecam.
4. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min, sau pana cand trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor si lasam prajitura la racit in tava.

Glazura:
Int-un vas (pe baie de aburi) punem ciocolata la topit impreuna cu uleiul. Omogenizam compozitia cu o lingura.

Crema de ciocolata:
1. Punem 100 ml frisca vegetala intr-o cratita non-aderenta la infierbantat (aveti grija sa nu dea in fiert). Oprim focul, adaugam ciocolata rupta bucati, lasam 2-3 minute apoi amestecam bine avand grija sa nu ramana bucati mai mari de ciocolata prin crema (eventual strecurati crema cat este inca fierbinte pentru a nu ramane ciocolata netopita).
2. Lasam la racit complet (eu am lasat-o pana a doua zi in frigider).
3. Inainte de asamblare o mixam cateva minute impreuna cu 40 ml frisca vegetala.

Pentru decor, mixam frisca vegetala indulcita pana creste in volum si capata consistenta.

Asamblare:

Taiem prajitura dupa preferinta, apoi glazuram fiecare bucata in parte. Punem crema de ciocolata intr-un pos si ornam fiecare bucata de prajitura, deasupra acesteia punem frisca batuta spuma si aschiile de ciocolata.

Pofta buna!

Nota 1
In reteta originala prajitura se insiropeaza, dar eu am uitat... :" In orice caz a fost delicioasa si fara sirop. :)

Nota 2
Frisca vegetala poate contine proteine extrase din lapte, personal nu cred, dar fiecare face cum considera in privinta utilizarii acesteia. ;) Ciocolata amaruie este de post, insa pentru siguranta cititi ingredientele de pe ambalaj.

Sursa de inspiratie - http://www.bucatareselevesele.ro/retete-culinare/prajituri-si-torturi/boemade-post.html
Blat:

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.
2. Intr-un vas amestecam faina cu cacaoa, miezul de nuca (macinat si zdrobit) si c
Daca ti-a placut reteta noastra "Boema de post" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Prajituri
Prajitura Boema de post

Prajitura Boema de post

Prajitura pe care o adoram in copilarie in varianta de post…buna de te lingi pe degete Blat:

26 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Boema(de post)

Boema(de post)

Mod de preparareBlat Se face din ingredientele de mai sus o compozitie care se pune intr-o tava tapetata

11 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dascalu Maria , 17 noiembrie 2015

    Cred ca este gustoasa

  • Fara foto

    Violeta Rotaru , 11 noiembrie 2015

    frisca se post care o folosesc este de la ARO doar cu grasimi vegetale

  • Fara foto

    Zoicas Viorica , 26 martie 2015

    Da, asa fac Boema de post, numai ca fac un sirop din zahar ars si esenta de rom si insiropez piscotul dupa ce il tai in cubulete

    • Fara foto

      Iliescu Irina Ioana , 15 martie 2015

      Din nefericire toata frisca vegetala contine proteine din lapte...

    • Fara foto

      Alina Vicu , 02 aprilie 2014

      Ciocolata cu procentaj mare de cacao este de post. Totusi cititi cu atentie ingredientele. ;)

    • Fara foto

      Matei Violeta Dorina , 17 martie 2014

      ciocolata nu cred ca e de post, contine lapte de obicei ;)

    • Fara foto

      Viorica Apostol , 16 martie 2014

      bunaaa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

16 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 430 g faina de grau
  • 210 g zahar tos
  • 50 g cacao
  • 180 g miez de nuca (130 g macinat + 50 g zdrobit)
  • 480 ml apa plata
  • 2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lg otet
  • 90 ml ulei
  • 4 lg cu varf dulceata de prune (330 g)
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie (50% cacao)
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • Crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata
  • 140 ml frisca vegetala
  • Decor:
  • 300 ml frisca vegetala
  • 50 g aschii de ciocolata amaruie

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)

Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful

3 voturi    0 comentarii
4h
Prajituri
Ciorba cu galuste

Ciorba cu galuste

Ciorba: Morcovul curatat si spalat, taie-l rondele si pune-l impreuna cu ceapa (curatata si spalata)

5 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Tort cu capsune si busuioc

Tort cu capsune si busuioc

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3.

2 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Prajitura de ciocolata vegana

Prajitura de ciocolata vegana

Intr-un bol, se amesteca ingredientele uscate- faina cu praf de copt, cacao si nes cafe. In robotul de bucatarie, se amesteca tahini

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Pasta din linte neagra vegana

Pasta din linte neagra vegana

Se spala lintea si se fierbe intr-o craticioara cu multa apa, pana se inmoaie comple. O strecor de apa si las putin sa se raceasca. Prajesc

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive