autor:

Alina

» » , Prajituri, Retete de post

Boema de post

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2014

Ingrediente
Blat:, , 430 g faina de grau, 210 g zahar tos, 50 g cacao, 180 g miez de nuca (130 g macinat + 50 g zdrobit), 480 ml apa plata, 2 lgt bicarbonat de sodiu, 1 lg otet, 90 ml ulei, 4 lg cu varf dulceata de prune (330 g), , Glazura:, , 100 g ciocolata amaruie (50% cacao), 2 lg ulei de floarea soarelui, , Crema de ciocolata:, 100 g ciocolata, 140 ml frisca vegetala, , Decor:, , 300 ml frisca vegetala, 50 g aschii de ciocolata amaruie

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

17 voturi

Mod de preparare

Blat:



1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.

2. Intr-un vas amestecam faina cu cacaoa, miezul de nuca (macinat si zdrobit) si cu zaharul.

3. Incorporam cu ajutorul unui tel/linguri in ingredientele uscate apa si uleiul. Adaugam apoi dulceata de prune si bicarbonatul stins cu otet si amestecam.

4. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min, sau pana cand trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor si lasam prajitura la racit in tava.



Glazura:

Int-un vas (pe baie de aburi) punem ciocolata la topit impreuna cu uleiul. Omogenizam compozitia cu o lingura.



Crema de ciocolata:

1. Punem 100 ml frisca vegetala intr-o cratita non-aderenta la infierbantat (aveti grija sa nu dea in fiert). Oprim focul, adaugam ciocolata rupta bucati, lasam 2-3 minute apoi amestecam bine avand grija sa nu ramana bucati mai mari de ciocolata prin crema (eventual strecurati crema cat este inca fierbinte pentru a nu ramane ciocolata netopita).

2. Lasam la racit complet (eu am lasat-o pana a doua zi in frigider).

3. Inainte de asamblare o mixam cateva minute impreuna cu 40 ml frisca vegetala.



Pentru decor, mixam frisca vegetala indulcita pana creste in volum si capata consistenta.



Asamblare:



Taiem prajitura dupa preferinta, apoi glazuram fiecare bucata in parte. Punem crema de ciocolata intr-un pos si ornam fiecare bucata de prajitura, deasupra acesteia punem frisca batuta spuma si aschiile de ciocolata.



Pofta buna!



Nota 1

In reteta originala prajitura se insiropeaza, dar eu am uitat... :" In orice caz a fost delicioasa si fara sirop. :)



Nota 2

Frisca vegetala poate contine proteine extrase din lapte, personal nu cred, dar fiecare face cum considera in privinta utilizarii acesteia. ;) Ciocolata amaruie este de post, insa pentru siguranta cititi ingredientele de pe ambalaj.



Sursa de inspiratie - http://www.bucatareselevesele.ro/retete-culinare/prajituri-si-torturi/boemade-post.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Boema de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Boema(de post)

Boema(de post)

Mod de preparareBlat Se face din ingredientele de mai sus o compozitie care se pune intr-o tava tapetata

11 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Boema de post

Prajitura Boema de post

Prajitura pe care o adoram in copilarie in varianta de post…buna de te lingi pe degete Blat:

27 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dascalu Maria , 17 noiembrie 2015

    Cred ca este gustoasa

  • Fara foto

    Violeta Rotaru , 11 noiembrie 2015

    frisca se post care o folosesc este de la ARO doar cu grasimi vegetale

  • Fara foto

    Zoicas Viorica , 26 martie 2015

    Da, asa fac Boema de post, numai ca fac un sirop din zahar ars si esenta de rom si insiropez piscotul dupa ce il tai in cubulete

    • Fara foto

      Iliescu Irina Ioana , 15 martie 2015

      Din nefericire toata frisca vegetala contine proteine din lapte...

    • Fara foto

      Alina Vicu , 02 aprilie 2014

      Ciocolata cu procentaj mare de cacao este de post. Totusi cititi cu atentie ingredientele. ;)

    • Fara foto

      Matei Violeta Dorina , 17 martie 2014

      ciocolata nu cred ca e de post, contine lapte de obicei ;)

    • Fara foto

      Viorica Apostol , 16 martie 2014

      bunaaa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

17 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 430 g faina de grau
  • 210 g zahar tos
  • 50 g cacao
  • 180 g miez de nuca (130 g macinat + 50 g zdrobit)
  • 480 ml apa plata
  • 2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lg otet
  • 90 ml ulei
  • 4 lg cu varf dulceata de prune (330 g)
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie (50% cacao)
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • Crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata
  • 140 ml frisca vegetala
  • Decor:
  • 300 ml frisca vegetala
  • 50 g aschii de ciocolata amaruie

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Bors de sfecla cu urechiuse