autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Aluaturi si Foietaje

Buctăle Omama

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 august 2010

Ingrediente
1 kg de făină, 2 ouă, 500 ml de lapte călduţ, 200g de zahăr, coaja de la o lămâie, 100 g de margarină/ulei, 40 g de drojdie proaspătă, esenţă de vanilie, 1 ou de uns, , Umplutura:, mere rase, dulceaţă amestecată cu nuci, brănzâ etc.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

48 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat ca acela de cozonac(vezi reţeta mea de cozonac uşor de făcut).
Se întinde aluatul subţire, se taie fâşii, apoi pătrăţele. Se pune umplutura în mijloc, se acopera cu aluatul si se pun una lângă alta în tava unsă cu ulei.
Se mai lasa sa crescă în tava 15 minute, se ung cu ou şi se coc. La in ceput focul e mai mare(10 min), apoi la foc mai mic până se rumenesc bine. Se acopera cu un şervet şi se lasa să se răcească. Se servesc la micul dejun( cu lapte) sau ca desert.
Ies 2 tăvi care se pot coace deodată daca ai 2 grătare la cuptor.
NOTĂ:
"buctăle" e un regionalism din Ardeal, nu ştiu dacă vine de la saşi că soacră-mea era săsoaică şi de la ea ştiu reţeta. Aşa le zicea la cornuleţele astea!!
Am cautat si pe net după ce am citit comentariul cu denumirea si am gasit reţete asemănătoare, dar cu denumirea BUCTE. Poate aşa o fi corect. Mai scria acolo ca sunt populare în Germania şi Polonia, dar era un fel de pâine pentru micul dejun, făra umplutură.
Daca ti-a placut reteta noastra "Buctăle Omama" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu tarate

Paine de casa cu tarate

Punem faina intr-un bol mare si o amestecam cu sarea, facem o gaura la mijloc. Drojdia o dizolvam

7 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Lipii cu ierburi aromatice

Lipii cu ierburi aromatice

Se adauga igredientele de mai sus mentionate fara ierburi sa framanta aluatul se formeaza bilute

6 voturi    3 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 25 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Melahat Tuna , 16 august 2015

    multumesc o reteta de facut

  • Fara foto

    Vasilica V Vasilescu , 25 februarie 2015

    Salut, eu am gasit acest site unde tot ce trebuie sa faci e sa promovezi un link oferit dupa creeare unui cont gratuit. Dureaza 10 minute si este platit cu 5 $ pentru fiecare persoana care intra pe linukul tau. Tu alegi unde faci promovarea, Bloguri, Commenturi, Facebook.... http://mightyincome.com/?refer=41244

  • Fara foto

    Sorea Vali , 01 februarie 2015

    Da ,, BUCTE ,, se numesc si in zona Sibiului , unde eram o comunitate de romani si sas i- in sat ; buni prieteni . Mama lasa un pic de distanta intre ele astfel incat nu se lipeau una de cealalta .Le umplea cu ,, liftar ,,( gem de prune ) , alteori si cu rahat .Ne punea ,, pachet ,, la scoala . Doamne , bune mai erau ....dar si ,, henclesul ,, sau ,, lichiul ,,...( regionalism ) , din aluat de cozonac ,deasupra uns cu ou si smantana, apoi rece , pudrat cu zahar si scortisoara ... mmmmmmmm, cate bunatati au fost in copilarie ...

    • Fara foto

      Vita Bunaciu , 04 iulie 2014

      Buna dimineata!!! Va doresc o zi eccelenta!!!

    • Fara foto

      Maxim Tanica , 04 iulie 2014

      De mica atit oma cit si mama faceau si acum la rindul meu .Aprecieri pentru prezentare a retetei cit si a mentnerii denumirii.Respect.Felicitari!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 04 iulie 2014

      Da, cu gem de caise sunt delicioase!

    • Fara foto

      Dora Muller , 03 iulie 2014

      Bucte in limba romana si bukta in maghiara.Bunica mea era unguroaica si de la ea am mostenit sute de retete minunate,un amestec savuros intre bucataria secuiasca si ,cea saseasca .Mancarurile sunt mai dulci,sosurile sunt nelipsite,vara se fac cel mai adesea din fructe:mere sau agrise,uneori in loc de castraveti murati,langa puiul pane se pun prune murate .Exemplele astea mi-au venit acum in minte.Dar buctele lui nagymama (bunica) facute cu magiun de prune nu au egal.Acum e randul meu sa le pregatesc minunea asta copiilor mei.Adevaratele bucte se umplu cu gem de prune sau caise.Ce amintiri frumoase mi-a trezit acest subiect ...dulce.

    • Fara foto

      Adela Blaga , 03 iulie 2014

      sunt foarte bune si eu fac la nepoti mei si cu brinza le place foarte mult

    • Fara foto

      Vita Bunaciu , 03 iulie 2014

      Da intradevar se numesc: Buctale cel putin asa le spunea bunica!!

    • Fara foto

      Tausch Iuliana , 03 iulie 2014

      În cartea mea de bucate din 1937, în limba germană, se numesc Buchteln. Rețeta este asemănătoare.

    • Fara foto

      Vincze Iren Ingrid , 05 decembrie 2013

      Imi aduce aminte copilaria mea mamica mea o facea cu mare drag f bune au fost

    • Fara foto

      Liliana Secareanu , 04 decembrie 2013

      Asa este, sunt produse de patiserie foarte gustoase. Noi le cumparam in timpul scolii si nu numai, de la toate patiseriile din Brasov. Pufoase si umplute cu marmelada. Am cautat mult aceasta reteta si va multumesc pentru ca ati postat-o.

    • Fara foto

      Hilde Natu , 18 iulie 2013

      Asa este, mi-am adus amininte din copilarie, se gaseau la patiserie si se numeau bucte....dar nu mai stiu daca erau sau nu umplute see you ceva , dar erau mereu prospete si tare bune....

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 25 august 2010

      Delicios, se vede ca sunt facute de o gospodina desavarsita

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 august 2010

      Aratã tare bine!!!un deliciu :)

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 24 august 2010

      Are un nume ciudat dar arata tare bine...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 august 2010

      Foarte fine si aspectuoase!*****

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 24 august 2010

      Arata super si cred ca sunt o bunatate*****

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 24 august 2010

      Sint SIGURA ca e un deliciu.Mai ales cu mere.Orice prajitura,placinta,cornulete,tarta...................,cu mere,imi place f.mult.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 august 2010

      Indiferent cum s-or numi , dar cu siguranta sunt delicioase !!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 august 2010

      Arata tare bine,iar gustul trebuie sa fie pe masura...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

      Cred ca sunt o bunatate !

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 23 august 2010

      Intra aici ca sa vezi reţeta de BUCTE germane: http://gourmandine.ro/retete-aluaturi-dulci/bucte-paine-pentru-micul-dejun/

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 august 2010

      Arata tare bine,si sigur sunt si foarte bune.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 august 2010

      Arata foarte bine. Apetisante, dar nu inteleg denumirea

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

48 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de făină
  • 2 ouă
  • 500 ml de lapte călduţ
  • 200g de zahăr
  • coaja de la o lămâie
  • 100 g de margarină/ulei
  • 40 g de drojdie proaspătă
  • esenţă de vanilie
  • 1 ou de uns
  • Umplutura:
  • mere rase
  • dulceaţă amestecată cu nuci
  • brănzâ etc.

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Da, cu gem de caise sunt delicioase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Tortia-lipie in gen mexican