Ingrediente
1 kg de făină, 2 ouă, 500 ml de lapte călduţ, 200g de zahăr, coaja de la o lămâie, 100 g de margarină/ulei, 40 g de drojdie proaspătă, esenţă de vanilie, 1 ou de uns, , Umplutura:, mere rase, dulceaţă amestecată cu nuci, brănzâ etc.
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
52 voturi
Mod de preparare
Se întinde aluatul subţire, se taie fâşii, apoi pătrăţele. Se pune umplutura în mijloc, se acopera cu aluatul si se pun una lângă alta în tava unsă cu ulei.
Se mai lasa sa crescă în tava 15 minute, se ung cu ou şi se coc. La in ceput focul e mai mare(10 min), apoi la foc mai mic până se rumenesc bine. Se acopera cu un şervet şi se lasa să se răcească. Se servesc la micul dejun( cu lapte) sau ca desert.
Ies 2 tăvi care se pot coace deodată daca ai 2 grătare la cuptor.
NOTĂ:
"buctăle" e un regionalism din Ardeal, nu ştiu dacă vine de la saşi că soacră-mea era săsoaică şi de la ea ştiu reţeta. Aşa le zicea la cornuleţele astea!!
Am cautat si pe net după ce am citit comentariul cu denumirea si am gasit reţete asemănătoare, dar cu denumirea BUCTE. Poate aşa o fi corect. Mai scria acolo ca sunt populare în Germania şi Polonia, dar era un fel de pâine pentru micul dejun, făra umplutură.
Vita Bunaciu , 04 iulie 2014
Buna dimineata!!! Va doresc o zi eccelenta!!!
Maxim Tanica , 04 iulie 2014
De mica atit oma cit si mama faceau si acum la rindul meu .Aprecieri pentru prezentare a retetei cit si a mentnerii denumirii.Respect.Felicitari!
Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 04 iulie 2014
Da, cu gem de caise sunt delicioase!
Dora Muller , 03 iulie 2014
Bucte in limba romana si bukta in maghiara.Bunica mea era unguroaica si de la ea am mostenit sute de retete minunate,un amestec savuros intre bucataria secuiasca si ,cea saseasca .Mancarurile sunt mai dulci,sosurile sunt nelipsite,vara se fac cel mai adesea din fructe:mere sau agrise,uneori in loc de castraveti murati,langa puiul pane se pun prune murate .Exemplele astea mi-au venit acum in minte.Dar buctele lui nagymama (bunica) facute cu magiun de prune nu au egal.Acum e randul meu sa le pregatesc minunea asta copiilor mei.Adevaratele bucte se umplu cu gem de prune sau caise.Ce amintiri frumoase mi-a trezit acest subiect ...dulce.
Adela Blaga , 03 iulie 2014
sunt foarte bune si eu fac la nepoti mei si cu brinza le place foarte mult
Vita Bunaciu , 03 iulie 2014
Da intradevar se numesc: Buctale cel putin asa le spunea bunica!!
Tausch Iuliana , 03 iulie 2014
În cartea mea de bucate din 1937, în limba germană, se numesc Buchteln. Rețeta este asemănătoare.
Vincze Iren Ingrid , 05 decembrie 2013
Imi aduce aminte copilaria mea mamica mea o facea cu mare drag f bune au fost
Liliana Secareanu , 04 decembrie 2013
Asa este, sunt produse de patiserie foarte gustoase. Noi le cumparam in timpul scolii si nu numai, de la toate patiseriile din Brasov. Pufoase si umplute cu marmelada. Am cautat mult aceasta reteta si va multumesc pentru ca ati postat-o.
Hilde Natu , 18 iulie 2013
Asa este, mi-am adus amininte din copilarie, se gaseau la patiserie si se numeau bucte....dar nu mai stiu daca erau sau nu umplute see you ceva , dar erau mereu prospete si tare bune....
susu (Chef de cuisine) , 25 august 2010
Delicios, se vede ca sunt facute de o gospodina desavarsita
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 august 2010
Aratã tare bine!!!un deliciu :)
Catalina (Chef de cuisine) , 24 august 2010
Are un nume ciudat dar arata tare bine...
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 august 2010
Foarte fine si aspectuoase!*****
mia (Chef de cuisine) , 24 august 2010
Arata super si cred ca sunt o bunatate*****
husni (Chef de cuisine) , 24 august 2010
Sint SIGURA ca e un deliciu.Mai ales cu mere.Orice prajitura,placinta,cornulete,tarta...................,cu mere,imi place f.mult.
Sidy (Chef de cuisine) , 24 august 2010
Indiferent cum s-or numi , dar cu siguranta sunt delicioase !!!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 august 2010
Arata tare bine,iar gustul trebuie sa fie pe masura...
constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010
Cred ca sunt o bunatate !
Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 23 august 2010
Intra aici ca sa vezi reţeta de BUCTE germane: http://gourmandine.ro/retete-aluaturi-dulci/bucte-paine-pentru-micul-dejun/
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 august 2010
Arata tare bine,si sigur sunt si foarte bune.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 august 2010
Arata foarte bine. Apetisante, dar nu inteleg denumirea