autor:

LUBITA

» » Retete de post

Chec cu banane de post

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2014

Ingrediente
3 banane bine coapte, 1 cana cu zahar,esenta de vanilie, 150ml ulei, 250g faina,1 lingurita rasa cu bicarbonat,1/2 lingurita praf de copt,coaja rasa de lamaie si portocala,1/2 cana nuci macinate

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

23 voturi

Mod de preparare

Bananele curatate de coaja le punem intr-un castron, le pasam cu o furculita, apoi le mixam bine cu aromele, zahar, ulei adaugat cate putin, iar la final incorporam faina amestecata cu un praf de sare, praf de copt, bicarbonat si nuci. Omogenizam bine totul, apoi rasturnam in forma de chec unsa sau in alta forma. Nivelam suprafata si deasupra punem rondele de banana. Lasam la cuptor, la foc mic timp de o ora. Scoatem din forma numai dupa ce s-a racit foarte bine, altfel riscam sa se rupa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu banane de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Papricas de cartofi cu dovlecel

Papricas de cartofi cu dovlecel

Cartofii se curata , se spala si se taie cubulete. Dovlecelul se curata de coaja si de samburi si

5 voturi    5 comentarii
50 min
Retete de post
Fursecuri umplute cu gem de prune

Fursecuri umplute cu gem de prune

Margarina o taiem cubulete, o punem intr-un bol impreuna cu zaharul pudra, coaja rasa de lamaie si

7 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 20 martie 2017

    Iulia,este o forma de silicon de 20cm diametru dar poti face in forma de tort cu diametru de 24cm,daca-i mai mare nu va mai fi asa inalt.

  • Fara foto

    iulia , 19 martie 2017

    ce dimensiuni are forma, va rog?

  • Fara foto

    Stefan Si Maria Agavriloae , 23 noiembrie 2015

    Sigur o sa-l fac , sper sa fie bun.

    • Fara foto

      Angela Scafaru , 31 martie 2015

      sigur o sa-l fac

    • Fara foto

      Doinita Maxim , 12 martie 2015

      arata bine,cu siguranta o sa incerc..

    • LUBITA

      LUBITA (Chef de cuisine) , 07 martie 2015

      Doamnelor,merita incercat pentru ca-i foarte bun!

    • Fara foto

      Vetuta Bebec , 05 martie 2015

      Am sa-l incerc,pe perioada sata de post.

    • Fara foto

      Stela Bardahan , 04 martie 2015

      Interesant. Sigur il voi face.

    • Fara foto

      Ioana Sfantu , 04 martie 2015

      voi incerca-

    • Fara foto

      Bulacel Ana , 13 februarie 2015

      Arata bine ma gandesc ca trebuie sa fie bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

23 voturi

Ingrediente

  • 3 banane bine coapte
  • 1 cana cu zahar,esenta de vanilie
  • 150ml ulei
  • 250g faina,1 lingurita rasa cu bicarbonat,1/2 lingurita praf de copt,coaja rasa de lamaie si portocala,1/2 cana nuci macinate

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

7 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

11 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

LUBITA (Chef de cuisine)

Iulia,este o forma de silicon de 20cm diametru dar poti face in forma de tort cu diametru de 24cm,daca-i mai mare nu va mai fi asa inalt.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Mancarica de vinete