Imi place la nebunie mirosul de paine proaspat coaptă in casa si imi da o stare de pace interioara si liniste sufleteasca...ma simt...ACASA....o simt pe bunica..o simt pe mami.
Mai intai de toate punem drojdia cu zaharul si 2-3 lingurite de lapte caldut si lasam pina maiaua creste un pic. Intr-un bol cernem faina si in mijloc adaugam restul de ingrediente plus maiaua. Framintam aluatul pina incepe sa se desprinda de pe maini si nu mai e lipicios. Lasam la crescut pina isi dubleaza volumul.
Cind aluatul e pregatit il taiem si facem bilute cit sa intre in pumn si apoi modelam suluri, cite trei la numar pt fiecare colacel. Le impletim in 3 si apoi facem colaceii. Ii asezam in tava si ii mai lasam la crescut aprox 15 minute.
Ii ungem cu galbenus de ou si ii dam la cuptor pentru 25-30 minute la 170`C pina se rumenesc frumos. Si este imposibil sa nu ii devorezi, oricum ar fi, simpli ori cu un pic de unt alaturi de o cescuta cu laptic cald.
Sunt absolut deliciosi, pufosi si apetisanti!
Pentru mai multe detalii si poze va invit pe blogul personal
http://bakedtreats.wordpress.com/2014/04/28/colacei/
Spor dragii mei si toate cele bune sa fie cu voi. :*
Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miereReteta de faguri deliciosi. Cum se face acasa reteta de faguri deliciosi.
Faguri deliciosiDe Sarbatori, am pregatit cotlet de porc la cuptor, cu costite, cartofi si mirodenii.
Cotlet de porc, cu legume si mirodenii, la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii