autor:

Truedelights

» » Retete de post

Cornulete cu rahat

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2010

Ingrediente
o cana ulei, o jumatate cana cu apa, 25 g drojdie, 2 lingurite cu zahar, portocala rasa, vanilie, faina cat cuprinde, rahat -pentru umplutura, zahar farin vanilat-pentru finisare

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

161 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu zaharul in apa,se adauga uleiul si restul ingredientelor si se amesteca foarte bine.Se lasa sa dospeasca putin apoi se fac triunghiuri care se umplu cu fasii de rahat.
Se coc 25-30 minute.
Cat sunt calde se dau prin zahar farin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Amestecam drojdia cu 3 linguri de apa claduta si zaharul si lasam sa dospeasca 5 minute. Separat,

25 voturi    18 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cornulete Fragede cu Rahat

Cornulete Fragede cu Rahat

1-Se freaca untul cu sarea si cu cele 2 lingurite de zahar pana devine cremos si moale. 2-Se adauga

16 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 35 comentarii

  • Lacramioara Radacina , 29 decembrie 2015

    dar la cate grade va rog

  • Viorica Colac , 25 martie 2015

    Da le fac si eu dar cind le fac de post pun bors si apa le umplu Cu gem de prune cu nuca

  • Steluta_Geangos

    Steluta_Geangos (Bucatar) , 24 martie 2015

    minunate

    • Angela Bonea , 05 martie 2015

      Reteta va rog,......

    • Angelica_Neagu

      Angelica_Neagu (Bucatar) , 08 februarie 2015

      Buna ziua,dragele mele:eu,in loc de ulei am pus un pachet margarina si un pahar de smantana,au iesit,super....

    • Alina N George Rusu , 28 ianuarie 2015

      nici mie nu mi-au iesit..

    • marilena , 26 ianuarie 2015

      le am facut,foarte bune au fost :)

    • Floryna Botezat , 07 decembrie 2014

      o cana de ulei,jumatate cana de apa si faina cat cuprinde.... "chef de cuisine" cana ii unitate de masura?

    • Anik Stan , 21 noiembrie 2014

      cele mai bune cornulete iese cu untura si bors de putina, la mijloc gem de pruna cu nuca

    • Lenuta Iftode , 04 noiembrie 2014

      asa este Anisoara eu le fac tot cu bors si in loc de ulei pun untura,ies grozave!

    • Luci Bela , 03 noiembrie 2014

      Catalina Olteanu , salamul de biscuiti il poti face cu stafide, cubuletze de dulceatza de lubenitza si de coaja de portocale pe care ti le poti face singura

    • Anisoara_Busuioc

      Anisoara_Busuioc (Maestru bucatar) , 03 noiembrie 2014

      În loc de apă folosiți borș,ies mult mai bune

    • Tudor Antonela , 17 decembrie 2013

      nici mie nu mi-au iesit..

    • Catalina Olteanu , 16 decembrie 2013

      nici mie nu mi-au iesit..

    • Rodica Andrei , 16 decembrie 2013

      rahat gasesti in piata obor la hala noua,la etaj .si in hala veche sunt destui comercianti care vind rahat destul de bun si proaspat

    • @Mihaela Ela , 23 noiembrie 2013

      Bun gasit....am incercat si astazi sa fac aceste cornulete...la fel...aluatul este nisipos,cornuletele sunt inecacioase...nu cred ca foto corespunde cu reteta....poate ai mana mai buna ca mine si iti ies cornuletele...spor la treaba...

    • Mihaela Ela , 23 noiembrie 2013

      Acuma am vrut si eu sa ma pun sa le fac ...dar parca m-ai pus pe ganduri ...

    • Rsc Carmen , 22 noiembrie 2013

      In seara asta le-am facut...dar nu mi-au iesit ca cele din foto...a iesit un aluat gras si nisipos.....deci cand se spune faina cat cuprinde ce inseamna?ceva nu este in regula:coca mea sau foto postata...coca mea nu era alba era maronie....:))

    • Maria Velcu , 22 noiembrie 2013

      nici mie nu mi-au iesit..

    • Rsc Carmen , 22 noiembrie 2013

      Rahatul se gaseste in magazinele romanesti deschise in Italia sau centrele Carrefour...In aceste centre comerciale sunt multe produse romanesti incepant de la sunculita si terminand cu tocana de legume...

    • maria popa , 22 noiembrie 2013

      in loc de apa eu am folosit bors si au iesit f. bune

    • monica_sadean , 22 noiembrie 2013

      si eu fac; aceleasi ingrediente ,dar fara drojdie.sunt fff fragede.

    • Anca Iacomi , 22 noiembrie 2013

      Pentru acest sfarsit de saptamana,le voi face si eu..:D cu gem de prune amestecat cu nuca pisata,din pacate rahatul nu-l gasesc nici eu..:D

    • Herman_Monica

      Herman_Monica (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2013

      imi place! voi incerca si eu acesta reteta sa vad cum ies!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2013

      Bine mai arata !

    • Valy Ancuta , 07 noiembrie 2013

      va asigur, ies grozave, le-am incercat

    • Leny Tanase , 07 noiembrie 2013

      nici mie nu mi-au iesit..

    • Persida Chelaru , 07 noiembrie 2013

      super

    • Maria Strecheanu , 06 octombrie 2013

      buneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    • Tudor Antonela , 05 octombrie 2013

      le voi incerca neaparat, dar voi pune dulceata in loc de rahat ca aici nu gasesc ....

    • Monica Harosa Monica , 05 octombrie 2013

      bune rau multumim

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      Foarte fragede si frumos prezentate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Ce draguteeeeee, ce frumos prezentate! Salvam reteta.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Foarte fragede si apetisante!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Foarte frumos prezentate aceste cornulete.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

161 voturi

Ingrediente

  • o cana ulei
  • o jumatate cana cu apa
  • 25 g drojdie
  • 2 lingurite cu zahar
  • portocala rasa
  • vanilie
  • faina cat cuprinde
  • rahat -pentru umplutura
  • zahar farin vanilat-pentru finisare

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Rata pe varza

Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

17 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Steluta_Geangos (Bucatar)

minunate

Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu mere, de post