autor:

Licuta Marin

» » Dulciuri diverse

Deliciu cu cirese

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2011

Ingrediente
Pentru blat:, 150 gr zahar pudra, 200 gr unt, 250 gr ciocolata, 4 oua, 100 gr faina, un praf de sare, Pentru umplutura:, 250 gr frisca, 250 gr cirese fara samburi, 4 linguri zahar pudra, Pentru decor:, 100 gr ciocolata, 50 gr unt, 25 ml lapte, esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

1. Se pun ciresele la fiert cu zaharul si 2-3 linguri de apa. Se fierb 5 minute la foc iute apoi se dau deoparte si se pun la scurs intr-o strecuratoare.

2. Blatul se prepara astfel: se freaca zaharul cu galbenusurile pana devin cremoase, se adauga faina, sarea, untul, ciocolata topita iar la urma se adauga albusurile batute spuma tare. Se pune compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit, aproximativ 30-35 minute. Eu am pus intr-o forma de 25cmx33cm. Daca folositi o tava mai mare trebuie sa mariti cantitatile de ingrediente.

3. Dupa ce s-a copt blatul se lasa sa se raceasca. Intre timp batem frisca bat. Daca frisca este dulce nu se mai adauga zahar dar daca nu este dulce (cum a fost a mea) se adauga doua linguri de zahar pudra si se mixeaza bine. Adaugam in frisca ciresele racite si scurse de sirop

4. Se taie blatul prajiturii in doua, pe orizontala, si se pune frisca cu ciresele intre cele doua blaturi.

5. Pentru glazura: se topeste ciocolata cu laptele pe baie de abur si apoi se amesteca cu untul si esenta de rom.

6. Se toarna glazura de ciocolata peste prajitura si se niveleaza cu o spatula. Se lasa la rece cateva ore apoi se taie patrate si se decoreaza cu cirese. Este mai bine sa stea o noapte la rece asfel blatul isi trage sirop din frisca si devine mai moale fara sa fie insiropat.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Jeleu de morcovi

Jeleu de morcovi

Curatam, spalam si dam morcovii pe razatoarea mica. Intr-un castron, amestecam morcovii cu zaharul

14 voturi    8 comentarii
3h 40 min
Dulciuri diverse
Chec cu nuca si ciocolata

Chec cu nuca si ciocolata

Pentru inceput mixam galbenusurile cu zaharul, pana devin o crema spumoasa, deschisa la culoare.Adaugam

13 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 13 iunie 2015

    Arata bine!

  • Fara foto

    andine (Maestru bucatar) , 16 mai 2014

    Ma intreb daca n-ar merge facut blatul si forma de tort, apoi taiat in 3 si umplut. As risca!

  • Fara foto

    Angela Pop , 21 august 2013

    TOATE ARATA SUPER........CRED CA SINT DELICIOASE......MULTUMESC , O SA INCERC SI EU.

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

      Multumesc Maria Elena!!! Ai foarte mare dreptate ...marimea tavii este un amanunt foarte important, de care ar trebui sa tine cont toti cei care posteaza retete de prajituri. Pupici!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

      Delicioasa reteta, apreciez faptul ca ai mentionat marimea tavii, un amanunt important la prajituri, de care ar trebui sa tina cont orice gospodina, care vrea sa ofere reteta sa celor interesati.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

      Delicios si elegant!!!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011

      Multumesc frumos, fetelor! Pupici!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011

      Chiar ca e un deliciu.Felicitari!

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011

      un deliciu adevarat! cand ma intorc din vacanta sper sa il fac si eu. Te pup si iti doresc weekend placut!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 gr zahar pudra
  • 200 gr unt
  • 250 gr ciocolata
  • 4 oua
  • 100 gr faina
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr frisca
  • 250 gr cirese fara samburi
  • 4 linguri zahar pudra
  • Pentru decor:
  • 100 gr ciocolata
  • 50 gr unt
  • 25 ml lapte
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

21 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

23 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

mihai (Chef de cuisine)

Arata bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite umplute cu miere si nuca