Foi cu miere si crema de ness cu nuci

Reteta de foi cu miere si crema de ness cu nuci. Foi cu miere si crema de ness cu nuci reteta simpla si delicioasa. Foi cu miere si bicarbonat, umplute cu crema de smantana, frisca, ness si nuci coapte.

Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Foi cu miere si crema de ness cu nuci

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Foi (30x32 cm)
  • 4 linguri de miere
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 120 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 450 g faina
  • Crema
  • 200 ml smantana pentru frisca (36% grasime)
  • 400 g smantana (20 % grasime)
  • 100 g zahar pudra
  • 250 g nuci
  • 4 linguri de ness
  • 2 linguri de apa sau lapte
  • 1 lingura de cacao

Mod de preparare

Reteta de foi cu miere si crema de ness cu nuci este una veche si o fac la fiecare sarbatoare. Este o prajitura extrem de gustoasa si aromata, care se topeste pur si simplu in gura.

Foile se prepara foarte simplu. Punem pe foc toate ingredientele pentru foi, in afara de faina, intr-o craticioara adanca. Fierbem la foc mediu, amestecand continuu, pana cand compozitia capata culoarea caramelului. Stingem focul si adaugam faina, apoi lasam la racit aluatul.

Apoi il imăpartim in 4 bucati si intindem 4 foi, presarand faina pe blatul de lucru. Le coacem pe dosul tavii, presarate cu faina sau acoperite cu hartie de copt. In 5-6 minute la 180 de grade Celsius, sunt gata, asa ca stati cu ochii pe ele.

Asezati-le pe un gratar sau un capac de lemn sa se raceasca. Ideal este ca suprafata sa fie dreapta, ele fiind moi cand le scoatem din cuptor, apoi devenind tari dupa racire.

Cat se racesc foile, preparam crema.

Prajim intai nucile in cuptor sau pe aragaz, apoi le macinam intr-un robot. Nu le puneti in stare cruda pentru ca, crema nu va mai avea acelasi gust.

Intr-un bol incapator puneti smantana fermentata (20% grasime), smantana pentru frisca (36% grasime), lingura de cacao si ness-ul dizolvat cu 2 linguri de apa sau lapte. Mixati pana cand compozitia capata consistenta, apoi incorporati nucile macinate.

Umpleti foile si acoperiti-le cu un capac de lemn sau alta tava si asezati deasupra o greutate. Lasati la rece cateva ore bune sau chiar peste noapte si apoi taiati prajitura in forma dorita.

Daca vreti, o puteti decora cu zahar pudra vanilat.

Reteta de foi cu miere si crema de ness cu nuci este grozava, asadar v-o recomand din suflet. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel
Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...

Chiftele in aluat de bere
Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor