autor:

Victoria Gabriela

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Mancaruri pentru copii

Gogosele rapide cu mere si iaurt

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 noiembrie 2016

Ingrediente
2 ouă, 140 gr. iaurt (1 pahar), 4-5 linguri de zahăr (depinde cât de dulci le doriți), 8 &ndash 9 linguri făină, ½ linguriță amoniac stins, 2 mere mari, 1 plic zahăr vanilat, 1 vârf cuțit de sare, 1 pahar ulei pentru prăjit, Opțional: 1 praf de scorțișoară (sau după preferință), zahăr pudră pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

-Se spală, se curăță merele de coajă și se rad pe răzătoarea mare.

-Într-un castron se bat bine ouăle cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat, se adaugă pe rând iaurtul, făina, bicarbonatul stins (cu zeamă de lămâie sau oțet), merele rase, un praf de scorțișoară (opțional) și se omogenizează compoziția. Trebuie să rezulte o compoziție destul de consistentă, puțin mai groasă decât cea de chec.

-Se lasă compoziția să se ”odihnească” cca. 5-10 minute.

-Între timp se pune uleiul la încins într-un vas pentru prăjit (de preferat un vas mai îngust decât tigaia obișnuită și cu pereții mai înalți); uleiul trebuie să acopere fundul vasului cca 3 degete.

-Cu ajutorul unei lingurițe se ia din aluatul pregătit și se formează gogoșelele care se pun la prăjit în uleiul încins. (Atenție, să nu le puneți înghesuite, pentru că ele cresc și se umflă la prăjit și riscați să se lipească una de alta!).Se rumenesc frumos timp de 2-3 minute pe ambele părți.

-Pe măsură ce se prăjesc, gogoșelele se scot și se așează pe șervet de hârtie de bucătărie pentru a se absorbi uleiul în exces.

-Când toate gogoșelele sunt prăjite, se mută pe platoul de servit și se presară cu zahăr pudră.

-Se pot servi ca atare, calde sau reci, sau cu smântână și dulceață.

Poftă bună!

Mai multe detalii pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele rapide cu mere si iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri pentru copii
Rulada cu zucchini

Rulada cu zucchini

Pun peste ou si parmezan putina sare si amestec bine, apoi adaug zucchini ras si scurs de zeama.

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri pentru copii
Briose cu aroma de vanilie

Briose cu aroma de vanilie

Aceste briose sunt perfecte pentru pachetelul de zi cu zi. Topim untul și îl lăsăm să

5 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri pentru copii

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 140 gr. iaurt (1 pahar)
  • 4-5 linguri de zahăr (depinde cât de dulci le doriți)
  • 8 &ndash 9 linguri făină
  • ½ linguriță amoniac stins
  • 2 mere mari
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 vârf cuțit de sare
  • 1 pahar ulei pentru prăjit
  • Opțional: 1 praf de scorțișoară (sau după preferință)
  • zahăr pudră pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

23 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

17 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri pentru copii

Budinca de dovlecei cu carne tocata de vita si cascaval Budinca de dovlecei cu carne tocata de vita si cascaval

Budinca de dovlecei cu carne tocata este o mâncarica satioasa, care desigur va va impresiona in mod placut. Aceasta budinca o

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ratatouille de legume cu branza Ratatouille de legume cu branza

Legumele le speli și le tai felii subțiri, rotunde, apoi în jumătăți. Câte 150 g de telemea și cașcaval le tai felii,

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Briose copilaroase