Ingrediente
2 ouă, 140 gr. iaurt (1 pahar), 4-5 linguri de zahăr (depinde cât de dulci le doriți), 8 &ndash 9 linguri făină, ½ linguriță amoniac stins, 2 mere mari, 1 plic zahăr vanilat, 1 vârf cuțit de sare, 1 pahar ulei pentru prăjit, Opțional: 1 praf de scorțișoară (sau după preferință), zahăr pudră pentru decor
Dificultate: Medie | Timp: 1h
6 voturi
Mod de preparare
-Într-un castron se bat bine ouăle cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat, se adaugă pe rând iaurtul, făina, bicarbonatul stins (cu zeamă de lămâie sau oțet), merele rase, un praf de scorțișoară (opțional) și se omogenizează compoziția. Trebuie să rezulte o compoziție destul de consistentă, puțin mai groasă decât cea de chec.
-Se lasă compoziția să se ”odihnească” cca. 5-10 minute.
-Între timp se pune uleiul la încins într-un vas pentru prăjit (de preferat un vas mai îngust decât tigaia obișnuită și cu pereții mai înalți); uleiul trebuie să acopere fundul vasului cca 3 degete.
-Cu ajutorul unei lingurițe se ia din aluatul pregătit și se formează gogoșelele care se pun la prăjit în uleiul încins. (Atenție, să nu le puneți înghesuite, pentru că ele cresc și se umflă la prăjit și riscați să se lipească una de alta!).Se rumenesc frumos timp de 2-3 minute pe ambele părți.
-Pe măsură ce se prăjesc, gogoșelele se scot și se așează pe șervet de hârtie de bucătărie pentru a se absorbi uleiul în exces.
-Când toate gogoșelele sunt prăjite, se mută pe platoul de servit și se presară cu zahăr pudră.
-Se pot servi ca atare, calde sau reci, sau cu smântână și dulceață.
Poftă bună!
Mai multe detalii pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/