1769
retete

Alte sectiuni
  • Merlucius in crusta de malai

    Pestele dezosat, spalat, se usuca in servet de hartie. Il trecem printr-un dressing obtinut din zeama de lamaie, sare, piper, apoi prin amestecul de faina cu malai. Dam pestele pe foc in tigaia cu ulei incins, pentru1 minut pe fiecare parte.Scoatem pestele

    0 comentarii

  • Rulou din merlucius la cuptor

    Rulou din merlucius la cuptor

    Pestele spalat,dezosat, sters in prosop de fartie, se portioneaza in doua, se ruleaza dupa ce a fost condimentat dupa placere. Ceapa condimentata, stropita cu ulei si zeama de lamaie, se caleste 3-4 minute pe flacara, cat isi schimba culoarea, fara sa

    0 comentarii

  • Pasta de salau

    Pasta de salau

    Pestele se da la fiert cu toate ingredientele, pentru 2-3 ore la cuptor, sau o ora la presiune. Lasam putin sa se raceasca, apoi il dam pe robot sau pe masina de carne. Condimentam, adaugam ulei,servim pe paine. Eu am pasat si legumele,dar cred ca alta

    2 comentarii

  • Somon la tigaie cu sos de susan

    Somon la tigaie cu sos de susan

    Cartofii intregi se dau la fiert cu sare. Somonul file, stropit cu zeama de lamaie, se asaza pe un pat de sare in tigaie de teflon sau dubletta. Daca pestele este subtire, il asezam in doua, ca sa nu se arda. Intre timp preparam sosul: Rumenim faina

    0 comentarii

  • Pastrav cu rosii si grapefruit la gratar

    Pastrav cu rosii si grapefruit la gratar

    Fiecare bucata de pastrav se clateste cu apa rece,se usuca cu hartie tip servet,se condimenteaza pe fiecare parte, inclusiv inauntru. Rosia o taiem cubulete,se condimenteaza cu sare si piper,adaugam usturoiul pisat, se amesteca bine si se stropeste cu

    3 comentarii

  • Papillotes de somon umplut

    Papillotes de somon umplut

    Fileul fara piele se taie in 2 bucati. Se condimenteaza cu sare, piper si seminte de chimion. Una din ele se unge cu sos pesto, deasupra rosii uscate taiate, putin din amestecul de verdeturi tocate marunt,se acopera cu a doua bucata de peste si se pun

    1 comentariu

  • Fructe de mare cu orez si legume

    Fructe de mare cu orez si legume

    Se caleste ceapa,apoi ardeiul si orezul adaugam 3 cesti de supa de legume si cand este aproape gata stingem cu vinul.Intre timp punem catei de usturoi in tigaia incinsa cu putin ulei,pe care ii tinem cat sa dea aroma si apoi punem fructele de mare pe

    1 comentariu

  • Raci fierti

    Raci fierti

    Racii trebuie sa fie vii; Acestia se spala in mai multe ape si se scurg. Intr-o oala mare se pune numai atata apa cat ii acopera si o lingurita rasa de sare. Se pun cei 5 catei de usturoi, o linurita cimbru, o frunza de dafin, firele de patrunjel, o ceapa.

    2 comentarii

  • Hering la cuptor cu salata

    Hering la cuptor cu salata

    Dupa ce se curata si se spala heringii, sunt lasati la scurs circa 15 minute. Se unge cu ulei (eu am folosit ulei de porumb) tava cuptorului de aragaz, se aseaza pestii si se condimenteaza cu sare si piper si se dau la foc mic circa 10 minute. In paralel,

    1 comentariu

  • Rondele de fitofag cu cartofi umpluti  gramaj per portie

    Rondele de fitofag cu cartofi umpluti gramaj per portie

    Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare si o lingurita de otet, cartofii vor fierbe in coaja. Se lasa pana sunt treisferturi fierti dupa care se scot si se lasa sa se raceasca. Separat vom lua medaliobul de fitofag in clatim intr-un jet de

    1 comentariu

  • Peste sarat si uscat

    Peste sarat si uscat

    Varianta 1 In apa se adauga sare grunjoasa atat cat va sta oul crud deasupra si se fierbe pana se topeste sarea. In saramura racita foarte bine se pun pestii unul cate unul(vor fi acoperiti complet de saramura). Dupa 2-3 zile se vor scoate din

    4 comentarii

  • Midiile marinarului (Mexilhões á Marinheiro)

    Midiile marinarului (Mexilhões á Marinheiro)

    Este un aperitiv traditional portughez, servim cu multã pâine de casã :) 1)Spalã bine midiile si curãtã-le bine de impuritãtiile de pe conchilie. Cele deschise sau care au miros se aruncã...dacã le cumpãrãm vii, putem cere sã ni le curete

    6 comentarii

  • Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

    Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

    Cartofii se spala, se taie in doua si se lasa in coarja. Morcovii si ciupercile se spala si se lasa intregi, cepele si pastarnacul se curata si se taie in doua. Se rup buchetele din brocoli si conopida iar la sparanghel se rup cozile. Se pun toate legumele

    4 comentarii

  • Pastrav cu ierburi proaspete la cuptor

    Pastrav cu ierburi proaspete la cuptor

    Se curata pestele si se spala,apoi se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie pergament,se ung pestii cu ulei se condimenteaza si se stropesc cu zeama de lamiae, iar in burta fiecarui pastrav se pun cate 2 felii de lamiaie si ierburile aromatice,iar usturoiul

    5 comentarii

  • Creveti a la Franky

    Creveti a la Franky

    Daca preferati crevetii proaspeti ii decojiti si ii lasati pe un prosop de bucatarie la uscat,daca aveti congelati ii lasati la descongelat dupa care ii puneti pe un prosopel.Intre timp taiati marunt ceapa ardeii si usturoiul in feliute. Se calesc intr-o

    13 comentarii

  • Ceatal la cuptor cu sos de mustar si tarhon

    Ceatal la cuptor cu sos de mustar si tarhon

    Ceatalul este un peste marin,micut,dar mai mare in schimb decat hamsia,are un gust deosebit si este foarte cautat de toti turistii care vin sa-si petreaca vara pe litoral... Se scot urechile cu grija si se trage in lateral sa iasa intestinele intregi

    15 comentarii

  • Ceatal prajit cu mujdei de usturoi

    Ceatal prajit cu mujdei de usturoi

    Ceatalul ademeneste si innebuneste toti turistii vara pe litoral cu mirosul si gustul lui unic... Este un peste marin,micut,dar mai mare decat hamsia si se foloseste chiar la obtinerea vestitului \"ansoa\"... Se scot urechile cu grija si se trage in

    6 comentarii

  • Scrumbie la cuptor

    Scrumbie la cuptor

    Se curata scrumbiile,se spala bine,apoi se sareaza in interior si exterior,apoi se cresteaza fin.Se tapeteaza o tava de aragaz cu folie de aliminiu,peste care se aseaza o hartie de pergament,se unge cu ulei,se aseaza scrumbiile,iar in burta fiecarei scrumbii

    9 comentarii

  • Macrou la cuptor

    Macrou la cuptor

    Se condimenteaza pestele si se lasa cam o ora. Intr-un vas ceramic, se intinde o folie de aluminiu, cu marginile ridicate peste gura vasului. Se unge folia cu ulei de masline, se aseaza macroul si peste el mai pune un pic de ulei de masline

    8 comentarii

  • Rondele de rechin in crusta de mustar

    Rondele de rechin in crusta de mustar

    Se pregateste sosul de mustar astfel:intr-un castronel se amesteca mustarul cu maionaza pana se formeaza o pasta.Cu aceasta pasta se unge pestele. Se pune hartie de pergament intr-o tava de aragaz,se unge cu ulei de masline,se aseaza pestele,se condimenteaza

    14 comentarii

Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: