autor:

Victoria Gabriela

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de post

Negresă de post

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2015

Ingrediente
300 gr. gem sau dulceață (eu am folosit dulceață de vișine), 150 ml ulei, 300 ml apă, 100 &ndash 150 gr. zahăr (după cât de dulce vă place), 450-500 gr. făină (în funcție de consistența gemului/ dulceței folosite), 100 gr. cacao, 200 gr. miezuri de nucă (mărunțite), 2 plicuri zahăr vanilat, 1 plic praf de copt, 2 fiole esență de rom, opțional: cca 100 gr. fructe confiate (eu am pus curmale), opțional pentru decor: nuci, zahăr pudră, fructe, glazură ciocolată de post (cum am folosit eu), Pentru glazura de ciocolată de post:, 8 linguri zahăr pudră, 8 linguri ulei, 8 linguri apă, 4 linguri cacao, arome: 1 plic zahăr vanilat și 1 fiolă esență rom (sau, după preferință)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață, ulei, apă, zahăr, zahăr vanilat, cacao) și se amesteca bine.

Se adaugă făina treptat, praful de copt stins cu puțină zeamă de lămâie, se omogenizează, iar compiziția rezultată trebuie să fie de consistența compoziției de chec.



La sfârșit se adaugă nucile tăiate mai mare, fructele confiate (dacă doriți), esența de rom, care se amestecă în compoziție.Se tapetează tava cu hârtie de copt, sau cu ulei și făină și se toarnă aluatul pregătit. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 grd.C pentru cca 40-50 minute (depinde de cuptor), sau până când prăjitura este coaptă (se face ”testul cu scobitoarea”). Când este gata, se scoate tava din cuptor și se lasă să se răcească.



Cât timp se răcește prăjitura preparăm glazura de post: într-un vas mic se amestecă zahărul farin cu cacaua, se omogenizează, se adaugă apa și se pune la foc mic să fiarbă, amestecând mereu, până când glazura se îngroașă și capătă consistența unei smântâni. Se adugă atunci uleiul, aromele, se mai dă câteva clocote și se oprește focul, amestecând continuu, până când glazura este omogenă. Glazura se toarnă caldă peste prăjitura rece.

Se dă la rece 1-2 ore până când glazura se întărește puțin.



Când prajitura este complet rece se porționează după preferință, se poate decora cu fructe de pădure (care merg de minune cu ciocolata) și atunci ne putem bucura de savoarea ei alături de cei dragi.



Poftă bună!



Notă:



-Cu această rețetă se pot prepara blaturi de tort de post, brioșe de post, sau oricare alt dulce de post. Nu trebuie decât să vă lăsați imaginația să lucreze...

-Eu am tăiat blatul în două și am făcut practic două prăjituri: o negresă de post cu glazură de ciocolată (exact ca mai sus) și o negresă pentru cei care nu țin post, cu glazură albă;

-Pentru cealaltă jumătate am făcut o glazură albă din 100 gr. zahar pudră, 125 gr. cremă de brânză Philadelphia și 50 gr. unt moale. Am decorat apoi cu glazură de ciocolată și zmeură. Este un deliciu și această negresă.



Fotografii mai multe gasiti pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa cu mere (de post)

Negresa cu mere (de post)

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Intr-un bol amestecam: faina cu cacaoa, praful

3 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Negresa de post

Negresa de post

Intr-un castron se toarna gemul, apa, uleiul, zaharul, cacao, bicarbonatul stins in zeama de lamaie

51 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 13 martie 2015

    Pe linga ca este foarte aspectuoasa, este si cea mai gustoasa negresa !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 13 martie 2015

    Pe linga ca este foarte aspectuoasa, este si cea mai gustoasa negresa !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 300 gr. gem sau dulceață (eu am folosit dulceață de vișine)
  • 150 ml ulei
  • 300 ml apă
  • 100 &ndash 150 gr. zahăr (după cât de dulce vă place)
  • 450-500 gr. făină (în funcție de consistența gemului/ dulceței folosite)
  • 100 gr. cacao
  • 200 gr. miezuri de nucă (mărunțite)
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2 fiole esență de rom
  • opțional: cca 100 gr. fructe confiate (eu am pus curmale)
  • opțional pentru decor: nuci
  • zahăr pudră
  • fructe
  • glazură ciocolată de post (cum am folosit eu)
  • Pentru glazura de ciocolată de post:
  • 8 linguri zahăr pudră
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri apă
  • 4 linguri cacao
  • arome: 1 plic zahăr vanilat și 1 fiolă esență rom (sau
  • după preferință)

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

12 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

4 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Cheesecake cu mascarpone, fructe de padure si caramel

Cheesecake cu mascarpone, fructe de padure si caramel

BLATUL: Se pregătește o tavă rotundă de tort cu fund detașabil (Ø= 22 cm) și se

48 voturi    3 comentarii
30 min
Torturi
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Pe linga ca este foarte aspectuoasa, este si cea mai gustoasa negresa !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Taietei picanti cu ciuperci