Prajitura cu cafea

Separam albusurile de galbenusuri.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu cafea

Ingrediente

  • Blat
  • -6 ouă
  • -2 linguri cacao
  • -2 linguri cafea
  • -8 linguri zahăr
  • -6 linguri făină
  • -un praf de sare
  • -un praf de copt
  • -esenta vanilie
  • Crema
  • - 250 grame mascarpone
  • - 100 ml cafea lichidă
  • - un plic de 3n1
  • - 200 ml frișcă lichidă (am folosit vegetală)
  • - 150-200grame zahăr pudră (după gust)
  • Sirop
  • -150 ml cafea
  • -2 linguri miere sau zahăr

Mod de preparare

Separăm albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare, după care adăugăm treptat zahărul până incorporam total si nu se desprinde de oala. Galbenusurile le amestecăm cu esenta de vanilie si adăugăm peste albusuri. Renunțăm la mixer si amestecăm usor cu spatula pentru a nu scoate aerul incorporat. Separat, amestecăm faina cu cacaoa, praful de copt si cafeaua si le adăugăm treptat, în ploaie, peste aluat. Într-o tava dreptunghiulară tapetata cu hartie de copt punem blatul si il lăsăm la cuptor 35 de minute. Verificam după 25 de minute cu testul scobitorii pentru ca diferă cuptorul. Scoatem si lăsăm la încălzit.

Batem frisca spuma. Adăugăm zahărul și mascarponele si omogenizam, după care adăugăm treptat cafeaua lichidă făcută cat mai tare si răcită. Adăugăm plicul de cafea instant în compoziție si amestecăm. Va fi o aroma extra de cafea. Putem pune si nuca sau aroma de vanilie.

Insiropam cu cafea racita usor indulcita. Putem adauga putina ciocolata deasupra pentru aroma.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura