Separam albusurile de galbenusuri.
Separăm albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare, după care adăugăm treptat zahărul până incorporam total si nu se desprinde de oala. Galbenusurile le amestecăm cu esenta de vanilie si adăugăm peste albusuri. Renunțăm la mixer si amestecăm usor cu spatula pentru a nu scoate aerul incorporat. Separat, amestecăm faina cu cacaoa, praful de copt si cafeaua si le adăugăm treptat, în ploaie, peste aluat. Într-o tava dreptunghiulară tapetata cu hartie de copt punem blatul si il lăsăm la cuptor 35 de minute. Verificam după 25 de minute cu testul scobitorii pentru ca diferă cuptorul. Scoatem si lăsăm la încălzit.
Batem frisca spuma. Adăugăm zahărul și mascarponele si omogenizam, după care adăugăm treptat cafeaua lichidă făcută cat mai tare si răcită. Adăugăm plicul de cafea instant în compoziție si amestecăm. Va fi o aroma extra de cafea. Putem pune si nuca sau aroma de vanilie.
Insiropam cu cafea racita usor indulcita. Putem adauga putina ciocolata deasupra pentru aroma.
Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.
Dulceata de zmeura
Comentarii
Adaugă comentariu