Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare.
Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca de bezea. Nuca macinata, faina si praful de copt se amesteca impreuna. Se presara peste albusuri si se incorporeaza cu miscari lente. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 15-20 de minute, se face testul scobitorii. Se scoate din tava, se asaza pe un gratar si se lasa la racit.
Blatul 2: Intr-un bol, se mixeaza ouale impreuna cu praful de sare si zaharul pentru 8-10 miinute, pana isi tripleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza usor. Se toarna in aceeasi tava ca si la primul blat, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute. Se lasa apoi la racit,dupa care se taie in doua.
Crema: Ciocolata rupta bucati se pune la foc mic impreuna cu laptele pana se topeste. Se lasa sa se raceasca usor.
Branza se mixeaza cu smantana si zaharul pudra vanilat. Se adauga cate putin din ciocolata si se mixeaza bine pana la incorporarea totala.
Pe un platou, se asaza o parte din blatul 2 (cel taiat in doua). Se unge cu gem de afine, apoi cu o parte din crema de branza. Se asaza blatul cu nuca, cu fata in jos, desprinzand apoi usor hartia de copt. Se unge si acesta cu gem de afine, cu o parte din crema, iar deasupra se asaza cea de-a doua parte din blatul 2.
Ultimul blat se acopera cu un strat mai subtire de crema de branza si se presara bombonele colorate. Se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajCarnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.
Rulada de miel umpluta cu legumeDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii