Prajitura Diplomat

Reteta de prajitura Diplomat. Prajitura Diplomat reteta pas cu pas. Prajitura Diplomat cu crema, frisca si fructe. Reteta tort Diplomat dreptunghiular. Retete de prajituri cu fructe si frisca. Retete de prajituri.

Portii
24
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Prajitura Diplomat

Ingrediente

  • Blat (24x37,5 cm)
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 70 g faina
  • 30 g amidon de porumb
  • vanilie
  • Crema Diplomat
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 250 g zahar
  • vanilie
  • 30 g gelatina (plus 200 ml apa rece)
  • 700 ml smantana pentru frisca (36% grasime)
  • 600 g fructe
  • Decor
  • 300 ml smantana pentru frisca (36% grasime)
  • 1 lingura de zahar pudra vanilat
  • cubulete de ananas si piersici
  • cirese confiate

Mod de preparare

Reteta de prajitura Diplomat este una dintre cele mai cunoscute si indragite deserturi. Este cel mai des intalnita sub forma de tort, dar si in acasta forma nu este cu nimic mai prejos. Ba chiar o putem decora dupa imaginatie, astfel obtinem un tort Diplomat dreptunghiular.

Blatul se face foarte simplu.

Separam ouale, albusurile le mixam intai cu putina sare pana capata volum, apoi incorporam putin cate putin zaharul. Trebuie sa obtinem o bezea ferma si lucioasa. Incorporam galbenusurile amestecate cu vanilia, apoi faina amestecata cu amidonul de porumb (cernute).

Tapetam o tava de 24x37,5 cm cu hartie de copt si coacem blatul 20-25 de miute, la 170 de grade C, cuptor preincalzit. Apoi il lasam la racit in tava.

Preparare crema Diplomat.

Intai punem la hidratat gelatina in 200 ml de apa rece. Eu am folosit gelatina granule, 3 pliculete.

Intr-un bol metalic (eu am folosit de inox) batem ouale intregi cu zaharul, sarea si vanilia. Il asezam apoi la bain marie si amestecam continuu sa nu se prinda de fundul bolului. Cand compozitia a ajuns la 80-85 de grade C, dam bolul de pe baia de abur si o lasam cateva minute sa se racoreasca. Apoi incorporam gelatina, amestecand bine.

Lasam crema deoparte (amestecam in ea din cand in cand) si mixam cei 700 de ml de smantana pentru frisca.

Scurgem bine fructele din compot si le tocam cubulete mici. Eu am folosit un compot de ananas si unul de piersici. Am pastrat 250 de ml din siropul de ananas pentru insiropat blatul si cateva fructe pentru decor.

Acum putem monta prajitura Diplomat.

Turnam deasupra blatului din tava siropul de ananas.

Amestecam crema diplomat cu frisca batuta, apoi incorporam cubuletele de fructe.

Intindem crema Diplomat peste blatul din tava si dam la rece cateva minute pana mixam frisca pentru decor ( cei 300 de ml) cu zaharul pudra vanilat.

Apoi intindem uniform si frisca, peste crema Diplomat. Eu am trasat superficial prajitura in patratele si am decorat-o cu cate o bucatica de ananas, piersica si bucatele de cirese confiate.

Lasam prajitura Diplomat cateva ore la frigider sau chiar peste noapte si apoi o putem taia. Folosim un cutit cu lama subtire, pe care o curatam dupa fiecare taietura.

Nu pot decat sa va invit sa incercati si voi reteta de prajitura Diplomat si sa va urez pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornuri pufoase cu gem

Cornuri pufoase cu gem

Reteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....

Cornuri pufoase cu gem
Mancare de fasole boabe

Mancare de fasole boabe

Reteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...

Mancare de fasole boabe
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise