autor:

» » Prajituri

Prajitura Lary

Autor: Larysa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Larysa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 martie 2010

Ingrediente
- 6 oua, - 6 lg faina, - 1 praf de copt, - 10 lg zahar, - 1 pachet rama, - 100 gr ciocolata, - 1 plic de budinca de caramel, - 300 ml lapte, - 150 gr nuca macinata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

127 voturi

Mod de preparare

Blatul:

-Se bate spuma cele 6 albusuri cu 6 lg zahar, se freaca cele 6 galbenusuri si se adauga peste spuma batuta bine, se adauga faina treptat cu praful de copt, se amesteca bine,se tapeteaza o tava cu faina si ulei si se adauga compozitia si se pune la cuptor pana ce se coace bine.

Crema:

-Se pune la fiert laptele cu cele 4 lg de zahar si se adauga budinca cand a inceput sa fiarba,dupa ce sa facut budinca se lasa la racit dar se amesteca in ea sa nu se faca cocoloase in ea, dupa ce sa racit, se freaca cu mixerul cubul de rama asta dupa ce l-am lasat la temperatura camerei sa fie moale, se adauga cate putin din budinca peste rama si se mixeaza la viteza mica atentie nu puneti mai mult de o lingura de budinca si se freaca iar se pune una iar se freaca pentru ca s-ar putea sa se taie crema dupa ce ati terminat de adaugat budinca peste rama se adauga si nuca macinata in crema.

Dupa ce sa copt blatul se lasa la racit si se taie in 2 parti se umple cu crema si se orneaza cu ciocolata.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lary" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fabry_Elena

    Fabry_Elena (Chef de cuisine):

    foarte buna numai ca in loc de budinca de caramel am folosit budinca de ceocolata preparata in casa si deasupra de blat am amestecat nuca de cocos cu ceocolata pt aspect

  • 30 comentarii

  • Adriana C , 27 decembrie 2018

    Fabry_Elena Ciocolata cred ca era corect...

  • Elena , 20 decembrie 2018

    Ce faci cu nuca?

  • Elena , 18 decembrie 2016

    Ce dimensiune are tava ?

    • Nico Ilie , 25 februarie 2015

      as vrea reteta fara budinca din comert, daca se poate. crema se poate si altfel?

    • Andreea Graversen , 24 februarie 2015

      Ce dimensiune la tava?

    • Lenty Cristina , 21 decembrie 2013

      Georgescu Mihaela

    • Gina Ginuta , 08 octombrie 2013

      Georgescu Mihaela

    • Hauer Rozalia , 07 octombrie 2013

      SI EU AM SO FAC

    • Enache Ana , 07 octombrie 2013

      cred ca am sa o fac si eu arata f bine

    • Liviuta Casvan , 07 octombrie 2013

      am sa o fac si eu ,arata bine

    • Liviuta Casvan , 07 octombrie 2013

      arata bine ,am sa ofac si eu

    • Viorica Blidar , 07 octombrie 2013

      cei de la medicina nau voie

    • Ionela Vasies , 07 octombrie 2013

      Vreau si eu matusica :(

    • Cornelia Simon , 07 octombrie 2013

      cred ca e f. buna .am sa o fac duminica ,arata tare bine!

    • Viorica Blidar , 07 octombrie 2013

      e foarte buna am facuto

    • Larysa (Chef de cuisine) , 28 august 2013

      Mersi!

    • Georgescu Mihaela , 29 iunie 2013

      Georgescu Mihaela

    • silvia (Chef de cuisine) , 29 iunie 2013

      tava?

    • Mariana Simionescu , 29 iunie 2013

      Are nuca, are crema, deci, E BUNA! =D

    • Floare de colt (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2012

      Imi place prajitura ta !!!

    • Larysa (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

      nu toata lumea ii desteapta .....ce sa faci...;)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2010

      O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

      Foarte gustoasa!

    • Bubu , 02 aprilie 2010

      Interesanta,dar plina de greseli gramaticale.

    • licu pop , 31 martie 2010

      10 pentru reteta

    • ;icu pop , 30 martie 2010

      Interesant !! merita inceacata...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      Arata foarte bine....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      Delicioasa...

    • deiniel , 30 martie 2010

      Buna reteta asta... mai ales ca am pus langa farfurie si un mesaj de dragoste gasit pe www.mesaje-dragoste.com

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      Delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

127 voturi

Ingrediente

  • - 6 oua
  • - 6 lg faina
  • - 1 praf de copt
  • - 10 lg zahar
  • - 1 pachet rama
  • - 100 gr ciocolata
  • - 1 plic de budinca de caramel
  • - 300 ml lapte
  • - 150 gr nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de Larysa
Cornulete in 2 culori

Cornulete in 2 culori

Se pune drojdia impreuna cu putina apa calduta si faina sa creasca , apoi se amesteca cu ouale, zaharul,

36 voturi    17 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu Branza

Placinta cu Branza

Aluatul: -Se pune drojdia la dospit in laptele caldut(100 ml)cca 10 min,se pune faina cu 2 galbenusuri

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Friptura la capac cu ardei

Friptura la capac cu ardei

Se taie carnea felii, se pune la tigaie dupa care se adauga uleiul(3 lg),se pune vegeta,sare,piper

4 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Adriana C

Fabry_Elena Ciocolata cred ca era corect...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu rahat