autor:

mirela0911

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Regina Maria

Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 ianuarie 2019

Ingrediente
Pt. blatul cu nuca:, 6 albusuri, un praf de sare, 130 g zahar, 40 g faina, 1/2 plic praf de copt, 160 g nuca macinata, Pt.blatul de vanilie:, 4 oua, un paf de sare, 120 g zahar, 20 ml ulei, 1 lg esena de vanilie, 120 g faina, 1/2 plic praf de copt, Crema de ciocolata:, 6 galbenusuri, un praf de sare, 220 g zahar, 50 ml lapte, 50 g amidon, 75 g ciocolata amaruie, 250 g unt, 1 lgt esenta de rom, Pt. glazura:, 100 g ciocolata amaruie, 30 ml frisca lichida, bombonele pt. decor

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blatul cu nuca: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza in coninuare pana se obtine o spuma densa, lucioasa, ca de bezea. Se amesteca faina cu praful de copt si se cern peste albusuri. Se incoprporeaza incet. La final se adauga nuca macinata si se incorporeaza cu miscari usoare pana la omogenizare. Se toarna intr-o tava cu dimensiunea de 25x35 cm tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 25-30 de minute. Se scoate din cuptor, se lasa sa se tempereze putin apoi se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.



Blatul de vanilie: Cele 4 oua se mixeaza cu un praf de sare pentru 2 minute apoi se adauga zaharul treptat mixand continuu timp de 5-6 minute pana isi tripleaza volumul si devine cremoasa. Se adauga esenta de vanilie si uleiul. Se mixeaza usor. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se coace blatul in aceeasi tava in care s-a copt si blatul cu nuca, la 170 de grade pentru cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit.



Crema de ciocolata: Intr-o craticioara se pun galbenusurile cu zaharul, paful de sare si laptele. Se mixeaza totul pana devine compozitia cremoasa si deschisa la culoare. Se adauga apoi amidonul si se amesteca pana se incorporeaza bine. Se pune cratita pe baie de aburi si se amesteca continuu timp de 6-7 minute pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe aburi si se adauga ciocolata amaruie rupta bucati. Se amesteca bine apoi se adauga esenta de rom. Se lasa la racit.



Untul la temperatura camerei se mixeaza bine apoi se adauga crema de ciocolata treptat, mixand bine pentru omogenizare. Se lasa deoparte.



Asamblare prajitura: Pentru ca blatul de vanilie a iesit destul de inalt, l-am taiat in doua pe orizontala.



Pe un platou se asaza un blat de vanilie, se unge cu jumatate din crema de ciocolata cu unt, se pune blatul cu nuca, se unge cu restul de crema apoi se asaza blatul al doilea de vanilie.



Se prepara glazura de ciocolata si se toarna peste prajitura. Se niveleaza repede apoi se lasa la racit. Se presara deasupra bombonele pentru decor.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Regina Maria" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura 'Regina Maria'

Prajitura 'Regina Maria'

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul. Cand s-a format o spuma tare tare

339 voturi    36 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria

Primul blat se face ca un pandispan obisnuit. Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile

29 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pt. blatul cu nuca:
  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 130 g zahar
  • 40 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 160 g nuca macinata
  • Pt.blatul de vanilie:
  • 4 oua
  • un paf de sare
  • 120 g zahar
  • 20 ml ulei
  • 1 lg esena de vanilie
  • 120 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema de ciocolata:
  • 6 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 220 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 75 g ciocolata amaruie
  • 250 g unt
  • 1 lgt esenta de rom
  • Pt. glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 30 ml frisca lichida
  • bombonele pt. decor

Raporteaza reteta

Retete
de mirela0911
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon! Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Salata cu paste, ciuperci si rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prajitura din albusuri cu zmeura

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    0 comentarii
1h
Inghetate
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura Noire Prajitura Noire

Punem la topit la microunde 75 g unt. Biscuiţii se zdrobesc şi se amestecă cu untul topit. Compoziţia rezultată o punem pe fundul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Paleuri cu ciocolata Paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Präjitura integrala cu visine