Prajitura Regina Maria

Reteta prajitura Regina Maria cu blaturi cu nucă și cu vanilie, umpluta cu crema de ciocolata. Prajitura Regina Maria reteta cu blat pufos de vanilie, blat de bezea cu cu nuca si crema de ciocolata. Retete de prajituri cu nuca si ciocolata. Prajituri festive.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Prajitura Regina Maria

Ingrediente

  • Pt. blatul cu nuca:
  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 130 g zahar
  • 40 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 160 g nuca macinata
  • Pt.blatul de vanilie:
  • 4 oua
  • un paf de sare
  • 120 g zahar
  • 20 ml ulei
  • 1 lg esena de vanilie
  • 120 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema de ciocolata:
  • 6 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 220 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 75 g ciocolata amaruie
  • 250 g unt
  • 1 lgt esenta de rom
  • Pt. glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 30 ml frisca lichida
  • bombonele pt. decor

Mod de preparare

Reteta de prajiura Regina Maria este foarte usor de preparat. Rezultatul este grozav, vom obtine o prajitura extrem de gustoasa, aromata si ciocolatoasa.

Blatul cu nuca: albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul putin cate putin si se mixeaza in coninuare pana se obtine o spuma densa, lucioasa, ca de bezea.

Se amesteca faina cu praful de copt si se cern peste albusuri. Se incoprporeaza incet. La final se adauga nuca macinata si se incorporeaza cu miscari usoare pana la omogenizare.

Se toarna intr-o tava cu dimensiunea de 25x35 cm tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 25-30 de minute. Se scoate din cuptor, se lasa sa se tempereze putin apoi se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Blatul de vanilie: cele 4 oua se mixeaza cu un praf de sare pentru 2 minute apoi se adauga zaharul treptat mixand continuu timp de 5-6 minute pana isi tripleaza volumul si devine cremoasa. Se adauga esenta de vanilie si uleiul. Se mixeaza usor. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt.

Se coace blatul in aceeasi tava in care s-a copt si blatul cu nuca, la 170 de grade pentru cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit.

Crema de ciocolata: intr-o craticioara se pun galbenusurile cu zaharul, paful de sare si laptele. Se mixeaza totul pana devine compozitia cremoasa si deschisa la culoare. Se adauga apoi amidonul si se amesteca pana se incorporeaza bine. Se pune cratita pe baie de aburi si se amesteca continuu timp de 6-7 minute pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe aburi si se adauga ciocolata amaruie rupta bucati. Se amesteca bine apoi se adauga esenta de rom. Se lasa la racit.

Untul la temperatura camerei se mixeaza bine apoi se adauga crema de ciocolata treptat, mixand bine pentru omogenizare. Se lasa deoparte.

Asamblare prajitura: Pentru ca blatul de vanilie a iesit destul de inalt, l-am taiat in doua pe orizontala.

Pe un platou se asaza un blat de vanilie, se unge cu jumatate din crema de ciocolata cu unt, se pune blatul cu nuca, se unge cu restul de crema apoi se asaza blatul al doilea de vanilie.

Se prepara glazura de ciocolata si se toarna peste prajitura. Se niveleaza repede apoi se lasa la racit. Se presara deasupra bombonele pentru decor.

Va recomand din suflet reteta de prajitura Regina Maria, este un deliciu! Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta rustica cu cirese

Tarta rustica cu cirese

Tarta rustica cu cirese
Ardei umpluti cu branza

Ardei umpluti cu branza

Ardei umpluti cu branza
Paleuri cu crema de ciocolata

Paleuri cu crema de ciocolata

Paleuri cu crema de ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor