autor:

Licuta Marin

» » Retete de post

Sarmalute de post cu ciuperci

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 martie 2013

Ingrediente
400 gr ceapa curatata si taiata marunt, 250 gr orez, doi morcovi mari curatati si rasi pe razatoare, 450 gr ciuperci fierte in prealabil cu putina sare, 2-3 linguri bulion de ardei kapia sau rosii, 250 ml suc rosii, 100 ml ulei, patrunjel si marar verde tocat, sare si piper, doua linguri de faina, o varza mare murata

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

91 voturi

Mod de preparare

1. Calim ceapa in 50 ml ulei pana devine aurie. Adaugam orezul spalat si 50 ml apa. Lasam sa fiarba cateva minute pana cand orezul absoarbe toata apa, in timp ce amestecam usor.
2. Oprim focul si adaugam pe rand: bulionul, morcovul, zarzavaturile, ciupercile taiate marunt, sarea si piperul, amestecand bine. Lasam compozitia sa se raceasca si apoi adaugam doua linguri de faina. Amestecam usor pana se incorporeaza.
3. Curatam varza de foi si apoi taiem fiecare foaie la dimensiuni potrivite pentru a face cate o sarmaluta. Cu o lingurita punem compozitie in fiecare foaie de varza si infasuram sarmalele, apoi le presam la capete. Le punem intr-o oala pe fundul careia am asezat cateva foi de varza intregi.
4. Dupa ce am terminat de facut toate sarmalele, tocam marunt cateva foi de varza murata si le asezam uniform pe sarmalute. Turnam restul de ulei peste ele impreuna cu sucul de rosii si o cana de apa doar atat cat sa le cuprinda. Lasam la fiert timp de aproximativ o ora si jumatate, la foc mic. Inainte de a opri focul gustam o sarmaluta sa vedem daca a fiert orezul si varza. Daca este nevoie le mai lasam pe foc 20-30 de minute.
5. Servim cu mamaliguta calda si ardei iute.
Pofta buna!
P.S. Putem folosi si varza verde procedand astfel: curatam foile de varza, usor sa nu se rupa, dupa care le oparim cateva minute intr-o oala cu bors fierbinte si putina sare. Le lasam sa se raceasca si procedam la fel ca mai sus.
1. Calim ceapa in 50 ml ulei pana devine aurie. Adaugam orezul spalat si 50 ml apa. Lasam sa fiarba cateva minute pana cand orezul absoarbe toata apa,
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Retete de post
Sarmalute cu soia si ciuperci in foi de vita (de post)

Sarmalute cu soia si ciuperci in foi de vita (de post)

Puneti la inmuiat cuburile de soia in 350-400 ml apa clocotita cu condimente pentru sarmale, sau

17 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Retete de post
Mancare de ciuperci

Mancare de ciuperci

Se toaca ciupercile, ceapa rosie se taie julien si cea verde oblic. Se calesc in ulei, se adauga

1 vot    1 comentariu
30 min
Retete de post

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Anuta_Adascalitei

    Anuta_Adascalitei (Maestru bucatar) , 04 martie 2015

    Supergustoasa!!!!

  • Fara foto

    Constanta Stama , 18 noiembrie 2014

    Eu pun in compozitie si cateva prune uscate afumate. Da un gust foarte bun. Daca va plac sarmalele cu afumatura atunci este perfect. Incercati merita.

  • Fara foto

    Laurentiu Dragan , 18 noiembrie 2014

    sa stiti ca un praf de scortisoara le face delicioase, si fara faina!

    • Fara foto

      Mihaela Malanca , 16 noiembrie 2014

      Este vorba despre FĂINĂ DE PORUMB (leagă compoziția și sarmalele sunt mai dulci, mai gustoase).

    • Fara foto

      Chira Afloarei , 12 august 2014

      Eu le pun un pic de faina de porumb si daca am macinat o mana de nuca

    • Fara foto

      Lucia Gheorghe , 09 august 2014

      foarte gustoase

    • Fara foto

      Demetra Aida Tiagor , 09 martie 2014

      Eu pun in compozitie si cateva prune uscate afumate. Da un gust foarte bun. Daca va plac sarmalele cu afumatura atunci este perfect. Incercati merita.

    • Fara foto

      Viorica Suciu , 04 martie 2014

      Aceste sarmalute sunt f.f. bune si eu le fac de ani de zile dar nu am inteles de ce se pune faina? Eu nu am pus si nici nu am sa pun nici odata faina ingrasa si le face mai lipicioase. Oricum sunt f. bune .

    • Fara foto

      mariaachim , 26 noiembrie 2013

      sarmalele de post cu pasat sint un deliciu,chiar miine o sa gatesc asa ceva

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2013

      Multumesc frumos!!!

    • Fara foto

      Amalia Simona , 18 noiembrie 2013

      super gustoase ! Am facut de cateva ori si s-au batut pe ele !

    • Pavelescu_Maria

      Pavelescu_Maria (Bucatar) , 18 noiembrie 2013

      foarte buneeeee ok multumim !!!!!!!

    • Fara foto

      Maniga Sofica , 17 noiembrie 2013

      Eu pun in compozitie si cateva prune uscate afumate. Da un gust foarte bun. Daca va plac sarmalele cu afumatura atunci este perfect. Incercati merita.

    • Fara foto

      Maria Nicolau , 16 noiembrie 2013

      ieri am facut si eu, foarte bune

    • Fara foto

      Sanica Tutuianu , 15 noiembrie 2013

      Daca in compozitie se adauga 2-3 linguri de zacusca de ciuperci sau ghebe,atunci capata un gust si o aroma deosebita. Merita sa incercati.

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

      Multumesc frumos!!!

    • Fara foto

      Szabo Ioana , 03 noiembrie 2013

      O bunatateeeeee ... azi maine , intram in Postul Mare al Craciunului si ceva idei noi sunt mai mult decat binevenite :) .Multumesc !

    • Fara foto

      Mitache Sighinas , 18 octombrie 2013

      Eu am gustat,sunt foarte gustoase mmmmmmmmmmmmmmmm !!!!!!!

    • Fara foto

      Elena Laura Nicolae , 30 august 2013

      Mamy vreau lamale.

    • Fara foto

      Radu Lunga , 28 august 2013

      Eu pun in compozitie si cateva prune uscate afumate. Da un gust foarte bun. Daca va plac sarmalele cu afumatura atunci este perfect. Incercati merita.

    • Fara foto

      Elena Corb , 28 august 2013

      MULTUMESC, SINT FFFOARTE BINE PREGATITE....

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 24 martie 2013

      de ce faina?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

91 voturi

Ingrediente

  • 400 gr ceapa curatata si taiata marunt
  • 250 gr orez
  • doi morcovi mari curatati si rasi pe razatoare
  • 450 gr ciuperci fierte in prealabil cu putina sare
  • 2-3 linguri bulion de ardei kapia sau rosii
  • 250 ml suc rosii
  • 100 ml ulei
  • patrunjel si marar verde tocat
  • sare si piper
  • doua linguri de faina
  • o varza mare murata

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

1. Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut. Restul de lapte il incalzim impreuna cu zaharul, atat

686 voturi    54 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Preicalzim cuptorul la 180 de grade C si tapetam cu hartie de copt doua forme de tort cu diametrul

25 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Placinta de clatite cu mere si ricotta

Placinta de clatite cu mere si ricotta

1. Preparam clatitele din urmatoarele ingrediente: 250 ml lapte, 100 gr faina, 25 gr unt topit, un

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Anuta_Adascalitei (Maestru bucatar)

Supergustoasa!!!!

Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Ciuperci cu sos de leurda

Ciuperci cu sos de leurda

Se calesc ciupercile spalate sau curatate (daca e cazul), feliate, in ulei, impreuna cu ceapa si usturoiul tocat marunt; dupa ce a scazut

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii de post de la bloggeri
Negresa de post

Negresa de post

In castron, se amesteca cu telul, uleiul cu zahar pana rezulta o solutie albicioasa, se adauga apa, faina cernuta cu praf de copt si

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri