Ingrediente
400 gr ceapa curatata si taiata marunt, 250 gr orez, doi morcovi mari curatati si rasi pe razatoare, 450 gr ciuperci fierte in prealabil cu putina sare, 2-3 linguri bulion de ardei kapia sau rosii, 250 ml suc rosii, 100 ml ulei, patrunjel si marar verde tocat, sare si piper, doua linguri de faina, o varza mare murata
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
122 voturi
Mod de preparare
2. Oprim focul si adaugam pe rand: bulionul, morcovul, zarzavaturile, ciupercile taiate marunt, sarea si piperul, amestecand bine. Lasam compozitia sa se raceasca si apoi adaugam doua linguri de faina. Amestecam usor pana se incorporeaza.
3. Curatam varza de foi si apoi taiem fiecare foaie la dimensiuni potrivite pentru a face cate o sarmaluta. Cu o lingurita punem compozitie in fiecare foaie de varza si infasuram sarmalele, apoi le presam la capete. Le punem intr-o oala pe fundul careia am asezat cateva foi de varza intregi.
4. Dupa ce am terminat de facut toate sarmalele, tocam marunt cateva foi de varza murata si le asezam uniform pe sarmalute. Turnam restul de ulei peste ele impreuna cu sucul de rosii si o cana de apa doar atat cat sa le cuprinda. Lasam la fiert timp de aproximativ o ora si jumatate, la foc mic. Inainte de a opri focul gustam o sarmaluta sa vedem daca a fiert orezul si varza. Daca este nevoie le mai lasam pe foc 20-30 de minute.
5. Servim cu mamaliguta calda si ardei iute.
Pofta buna!
P.S. Putem folosi si varza verde procedand astfel: curatam foile de varza, usor sa nu se rupa, dupa care le oparim cateva minute intr-o oala cu bors fierbinte si putina sare. Le lasam sa se raceasca si procedam la fel ca mai sus.
Constanta Stama , 18 noiembrie 2014
Eu pun in compozitie si cateva prune uscate afumate. Da un gust foarte bun. Daca va plac sarmalele cu afumatura atunci este perfect. Incercati merita.
Laurentiu Dragan , 18 noiembrie 2014
sa stiti ca un praf de scortisoara le face delicioase, si fara faina!
Mihaela Malanca , 16 noiembrie 2014
Este vorba despre FĂINĂ DE PORUMB (leagă compoziția și sarmalele sunt mai dulci, mai gustoase).
Chira Afloarei , 12 august 2014
Eu le pun un pic de faina de porumb si daca am macinat o mana de nuca
Lucia Gheorghe , 09 august 2014
foarte gustoase
Demetra Aida Tiagor , 09 martie 2014
Eu pun in compozitie si cateva prune uscate afumate. Da un gust foarte bun. Daca va plac sarmalele cu afumatura atunci este perfect. Incercati merita.
Viorica Suciu , 04 martie 2014
Aceste sarmalute sunt f.f. bune si eu le fac de ani de zile dar nu am inteles de ce se pune faina? Eu nu am pus si nici nu am sa pun nici odata faina ingrasa si le face mai lipicioase. Oricum sunt f. bune .
mariaachim , 26 noiembrie 2013
sarmalele de post cu pasat sint un deliciu,chiar miine o sa gatesc asa ceva
Licuta Marin (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2013
Multumesc frumos!!!
Amalia Simona , 18 noiembrie 2013
super gustoase ! Am facut de cateva ori si s-au batut pe ele !
Pavelescu_Maria (Bucatar) , 18 noiembrie 2013
foarte buneeeee ok multumim !!!!!!!
Maniga Sofica , 17 noiembrie 2013
Eu pun in compozitie si cateva prune uscate afumate. Da un gust foarte bun. Daca va plac sarmalele cu afumatura atunci este perfect. Incercati merita.
Maria Nicolau , 16 noiembrie 2013
ieri am facut si eu, foarte bune
Sanica Tutuianu , 15 noiembrie 2013
Daca in compozitie se adauga 2-3 linguri de zacusca de ciuperci sau ghebe,atunci capata un gust si o aroma deosebita. Merita sa incercati.
Licuta Marin (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013
Multumesc frumos!!!
Szabo Ioana , 03 noiembrie 2013
O bunatateeeeee ... azi maine , intram in Postul Mare al Craciunului si ceva idei noi sunt mai mult decat binevenite :) .Multumesc !
Mitache Sighinas , 18 octombrie 2013
Eu am gustat,sunt foarte gustoase mmmmmmmmmmmmmmmm !!!!!!!
Elena Laura Nicolae , 30 august 2013
Mamy vreau lamale.
Radu Lunga , 28 august 2013
Eu pun in compozitie si cateva prune uscate afumate. Da un gust foarte bun. Daca va plac sarmalele cu afumatura atunci este perfect. Incercati merita.
Elena Corb , 28 august 2013
MULTUMESC, SINT FFFOARTE BINE PREGATITE....
Catalina (Chef de cuisine) , 24 martie 2013
de ce faina?