Tort Inima de cafea cu glazura oglinda

Decoratiunile: desenezi formele dorite pe hartie de copt, cu ciocolata topita, decorezi.

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
ridicata
Tort Inima de cafea cu glazura oglinda

Ingrediente

  • blat:
  • 7 ouă,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 3 linguri făină,
  • 9 linguri nucă măcinată,
  • 7 g praf de copt,
  • un praf sare,
  • sirop:
  • 400 ml apă,
  • 2 linguriţe cafea măcinată,
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • crema de cafea:
  • 250 g brânză mascarpone,
  • 5 g zahăr vanilat Bourbon,
  • 80 ml frişcă lichidă,
  • 3 lingurițe cacao neagră,
  • 1 linguriță cafea măcinată,
  • crema albă:
  • 250 g brânză mascarpone,
  • 5 g zahăr vanilat Bourbon,
  • 30 ml frişcă lichidă,
  • glazura oglindă:
  • 80 ml apă,
  • 100 g zahăr,
  • 100 ml lapte condensat,
  • 9 g foi gelatină+100 ml apă rece,
  • 200 g ciocolată albă,
  • colorant alimentar galben,
  • decorațiuni:
  • 50 g ciocolată albă,
  • 50 g ciocolată neagră,
  • decorațiuni zahăr,
  • pentru decor:
  • 20 g goji

Mod de preparare

Decorațiunile: desenezi formele dorite pe hârtie de copt, cu ciocolată topită, decorezi și dai la frigider până la utilizare.

Blatul: bați spumă albuşurile cu sarea și îndulcitorul, adaugi gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Torni într-o formă inimă cu inel detașabil, cu foaie de copt. Coci la foc mic spre mediu, 30 min. Lași la răcit.

Pentru însiropat: faci o cafea mai slabă şi lași la răcit, adaugi îndulcitorul.

Crema de cafea: bați cu mixerul frișca lichidă, adaugi mascarponele, zahărul Bourbon, cacaoa și cafeaua.

Pentru crema albă: bați cu mixerul frișca lichidă, adaugi mascarpone, zahărul Bourbon.

Glazura oglindă: pui la fiert, pe foc mic, apa cu zahărul și laptele condensat, amesteci până se dizolvă zahărul. Torni peste ciocolata albă mărunțită, omogenizezi. Adaugi gelatina hidratată în 100 ml apă și stoarsă, omogenizând. Lași la răcit, adaugi colorant.

Montare: tai blatul în două foi, le însiropezi cu cafea, umpli cu crema de cafea. Îmbraci tortul în crema albă.

Decor: când glazura a căpătat consistența mierii, o torni pe tort.

Decorezi cu goji și decorațiunile de ciocolată. Dai la frigider până la servire.

Poftă Bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Varza a la Cluj. Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem...

Varza a la Cluj
Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor