Tort Moccacino

Blatul: Mixam bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc apoi adaugam uleiul incet, ca la maioneza.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort Moccacino

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 70 g nuca macinata
  • 70 g faina
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 40 ml cafea espresso
  • 130 ml ulei
  • 90 ml lichior de ciocolata
  • Crema:
  • 225 g ciocolata alba
  • 6 foi de gelatina
  • 6 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 50 ml lapte
  • 4 linguri lichior de ciocolata
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri zahar pudra
  • 500 g branza de vaci fina
  • 8 linguri espresso rece
  • 2 lingurite ness
  • ~20 biscuiti amarettini
  • ~20 bezele
  • Bordura:
  • 400 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • 50 ml lapte

Mod de preparare

Blatul:

Mixam bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc apoi adaugam uleiul incet, ca la maioneza.

Mixam bine apoi adaugam cafeaua rece si lichiorul.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi le incorporam usor in crema de ou.

Amestecam faina cu praful de copt si nuca macinata si le incorporam usor in aluat.

Turnam aluatul in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor, la foc potrivit ~ 40 de minute. Testam cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt.

Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar.

Crema:

Amestecam galbenusurile cu 4 linguri de zahar, lichiorul, ciocolata rupta bucati si laptele. Punem torul pe baie de abur si amestecam pana se ingroasa. Dam de pe foc.

Hidratam gelatina in apa rece ~5 minute.

Adaugam gelatina hidratata in crema de galbenusuri putin racorita (atat cat sa fie suportabila la deget) si amestecam pana se dizolva. Dam apoi la racit.

Dupa ce s-a racit mixam crema de galbenusuri cu branza de vaci pana se omogenizeaza.

Smantana pentru frisca o mixam cu cele 4 linguri de zahar pudra pana devine spumoasa. Adaugam apoi crema de branza in frisca batuta si amestecam usor pana se omogenizeaza.

Impartim crema in doua parti egale. In una din creme adaugam cafeaua amestecata cu 2 lingurite de ness si omogenizam.

Punem blatul racit pe un platou si montam un inel de tort in jurul lui.

Punem crema de branza peste blat iar apoi biscuitii rupti grosier. Urmeaza apoi bezele zdrobite in bucati mai mari.

Apasam putin cu mana si apoi acoperim cu crema de cafea.

Dam tortul la frigider peste noapte.

A doua zi ne ocupam de bordura.

Topim ciocolata impreuna cu laptele si untul, la foc mic.

Taiem o fasie de folie pentru ambalat, din aceea cu buburuze (sau pocnitori). Intindem ciocolata topita pe o folie. Lasam sa se raceasca, doar atat cat sa nu mai curga.

Scoatem inelul din jurul tortului si ungem marginea cu putina frisca batuta. Montam folia cu ciocolata si dam la frigider pana se intareste.

Lasam 1 ora la frigider apoi indepartam usor folia.

Ornam dupa preferinte si pricepere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Varza a la Cluj. Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem...

Varza a la Cluj
Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor