autor:

Fara foto

» » Aperitive

Zacusca de patlagele verzi (gogonele)

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 septembrie 2005

Ingrediente
1 kg.ceapa, 5 kg.patlagele verzi, 2 kg.gogosari, 2 kg.rosii,sau 400gr.bulion 28-30%, 500 ml.ulei, sare,

Dificultate: Medie Timp: 1h

52 voturi

Mod de preparare

Ceapa se taie pestisori si se innabusa in 200 ml.ulei.Se aduaga doar o lingurita de sare,daca folosim bulion.Cand ceapa a devenit translucida,se adauga rosiile sau bulionul diluat cu o cana de apa.(250 ml.)Se fierbe la foc mic pana se transforma intr-un sos .Se adauga patlagelele taiate rondele groase,restul de ulei,piperul si se presoara 2-3 linguri de zahar(in functie de gradul de coacere al patlagelelor)
Se fierbe la foc mic pana amestecul scade suficient.Nu se amesteca in vas ci.doar se misca din cand in cand vasul.Zacusca se pune apoi in borcane mici care se sterilizeaza 20 minute.Poate fi servita atat ca aperitiv cat si ca fel de mancare.Adaugata in mancarea de fasole,atunci cand aceasta este gata este excelenta,capata un gust deosebit si da mancarii un aspect vesel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de patlagele verzi (gogonele)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Placinta cu ciuperci

Placinta cu ciuperci

Se spala ciupercile (daca sunt proaspete), se taie lamele si se pun la prajit in putin ulei. Se adauga

9 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Bruschetta con feta

Bruschetta con feta

a inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Marian (Bucatar sef):

    Grozavă, Dar mi-am zis, de ce zahăr ? Am adăugat dovleac de plăcintă, ras, care nu are nevoie de zahăr, morcov ras şi sfeclă roşie tăiată fideluţă, Încercaţi, şi nu o să regretaţi!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Niculina Sandu , 06 octombrie 2013

    S-au pierdut pe drum!!!

  • Fara foto

    Mihoc Elena Eliza , 29 septembrie 2013

    si unde sunt gogosarii?

  • Fara foto

    Dragos Si Mariana Cornila , 06 septembrie 2013

    este foarte buna acesasta reteta si the merge si see you zahar de ce nu.

    • Fara foto

      liliana (Bucatar) , 11 septembrie 2011

      gogosarii ii umplem cu zacusca?

    • Fara foto

      simona din bacau , 18 septembrie 2009

      Dar gogosarii ii punem la zacusca aceasta sau ii mancam copti si cu otet?

    • Fara foto

      adryana , 04 septembrie 2009

      Si gogosarii decat ii cumparam nu ii si punem?? Si daca da, cum? Si cand?

    • Fara foto

      any , 10 noiembrie 2008

      Gogosarii cand se pun?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

52 voturi

Ingrediente

  • 1 kg.ceapa
  • 5 kg.patlagele verzi
  • 2 kg.gogosari
  • 2 kg.rosii,sau 400gr.bulion 28-30%
  • 500 ml.ulei
  • sare,

Raporteaza reteta

liliana (Bucatar)

gogosarii ii umplem cu zacusca?

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Guacamole