In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
15
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu

Interviu cu Bucataria Furnicutilor

Daca ai putea sa faci o singura reteta de sarbatori, care ar fi aceea?
Bucataria Furnicutilor
Alegerea nu e usoara, dar cred ca cel mai potrivit pentru sarbatorile de iarna este cozonacul Rozenkrantz, cu aroma lui de scortisoara.
Din fericire, poti sa faci oricate retete doresti. Asadar, ce retete vei gati?
Bucataria Furnicutilor
Pentru o masa ce Craciun, cred ca as incepe cu pogacele cu jumari, as continua cu o friptura de porc, fie cu sos de mustar, fie cu vin si as incheia cu un desert mai usor, ananas copt cu sos de caramel. Dar daca invitatii nu ar aprecia desertul mai dietetic putem opta pentru un tort cu multa ciocolata.
Care este cea mai frumoasa amintire din copilarie legata de mancarea de sarbatori?
Bucataria Furnicutilor
Din punct de vedere gastronomic, amintirile despre Craciun sunt legate de mirosul de cozonaci proaspat scosi din cuptor, pe care cu greu ii lasam sa se raceasca :)
Ce recomandari i-ai face unui novice in bucatarie care organizeaza pentru prima data masa de sarbatori?
Bucataria Furnicutilor
In primul rand, cred ca e important sa alegi retete simple si sa estimezi cat mai bine timpul necesar prepararii lor. In cazul in care incerci retete mai complicate, sa le testezi inainte, pentru a fi sigur de reusita.
Ce fel de mancare preferi de sarbatori: traditionala sau mai iesita din comun?

Bucataria Furnicutilor
In principal optam pentru retete traditionale, dar incercam si cate o reteta mai deosebita, mai ales la aperitiv sau desert.