In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
19
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu

Interviu cu Eileen cuisine

Daca ai putea sa faci o singura reteta de sarbatori, care ar fi aceea?
Eileen cuisine
As pregati sarmalute. Cred ca un craciun romanesc nu exista fara ele, desi imi place sa imbin modernul cu traditionalul. Reteta se gaseste aici:
Din fericire, poti sa faci oricate retete doresti. Asadar, ce retete vei gati?
Eileen cuisine
Voi pregati la aperitiv:
oua umplute,
carnaciori in foietaj,
frigarui de creveti si chorizo,
Rulada de spanac cu branza si ardei,
Salata de ton cu masline,
Salata de boeuf.

Fel principal:
sarmale,
rulada de porc aromat,
cartofi dauphinois,
salata de muraturi

Desert:
choux a la creme,
macarons cu ciocolata (reteta este mai jos)
Buche de Noel cu zmeura.

Care este cea mai frumoasa amintire din copilarie legata de mancarea de sarbatori?
Eileen cuisine
In fiecare iarna inainte de sarbatori mama se pregatea cu o saptamana inainte. Framanta toata noaptea la cozonaci si mirosea incredibil de bine in toata casa. O ajutam si eu doar ca sa mananc aluatul acela de cozonac, mi se parea atat de bun incat foarte rar apucam sa mananc din cozonacii gata scosi din cuptor, mi se parea ca nimic nu se compara cu aluatul;)) pana in ziua de astazi nu mananc cozonac;)) Apoi facea cea mai buna salata de boeuf pe care am mancat-o vreodata, toca cu migala toate legumele si carnea de pui si printr-o magie, cel putin asa credeam eu despre mama, iesea o minunatie de aperitiv pe care il devoram cu pofta pana mult dupa revelion. De asemenea, in fiecare an, mama facea piftie si toti ai casei ne declaram fan inraiti:) dar cel mai mult, dintre toate mancarurile pregatite de mama, printre care sarmale, carne de porc si carnati facuti in casa,amintirea cea mai placuta gustativ o am legata de ciorba de potroace cum se face in Moldova, cu varza acra si fasole. O nebunie curata, un gust delicios, puternic, practic nu iti mai trebuie nimic dupa un bol plin. Si acum cand vin in tara o rog mereu pe mama sa imi pregateasca ciorba de potroace si imi propun sa invat si eu reteta pentru ca nu stiu cum pot trai fara ea.
Ce recomandari i-ai face unui novice in bucatarie care organizeaza pentru prima data masa de sarbatori?
Eileen cuisine
As recomanda unui incepator intr-ale bucatariei sa fie practic si sa isi pastreze zambetul pe buze chiar daca se mai intampla diverse evenimente neplacute in bucatarie. Sa isi pregateasca din timp lista de cumparaturi si sa nu gateasca foarte multe feluri deodata sau cu un nivel ridicat de indemanare pentru ca atunci cand ai musafiri care asteapta sa fie satisfacuti nu e tocmai placut sa vii la ei cu o farfurie plina cu explicatii:) asa ca fruntea sus, manecile suflecate si la treaba cu pasiune:) sa nu uite ca orice iese din mainile sale, daca e gatit cu rabdare si iubire atunci nu are cum sa nu fie bun:)
Ce fel de mancare preferi de sarbatori: traditionala sau mai iesita din comun?
Eileen cuisine
De sarbatori prefer sa imbin cele doua stiluri, dar nu m-as simti romanca daca nu as avea si bucate romanesti pe masa. Cu toate astea imi place sa experimentez retete din alte tari, imi place foarte mult bucataria italieneasca si frantuzeasca si atunci am foarte multe feluri de mancare pe masa de Craciun care reflecta acest lucru.