In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
18
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu

Interviu cu Oana Durican

Daca ai putea sa faci o singura reteta de sarbatori, care ar fi aceea?
Oana Durican
Muschi umplut II.
Din fericire, poti sa faci oricate retete doresti. Asadar, ce retete vei gati?
Oana Durican
Pentru mine, care nu consum neaparat carne de porc voi face scalopina de pui cu sos de lamaie, poate si fileuri de pui invelite in kaiser, un krant clasic (reteta mai jos) un tort racoritor de mere si niste cornulete pentru uratori.



Care este cea mai frumoasa amintire din copilarie legata de mancarea de sarbatori?
Oana Durican
Imi placea masa pusa intotdeauna langa bradul inalt si abundent impodobit, cu cadourile sub el. Oricate alte ocazii festive ar fi fost pe parcursul anului, salata boeuf, aburii tochiturii de porc cu mamaliguta si mirosul inconfundabil de brad erau principalele ingrediente care pentru mine inseamnau Craciunul, cea mai importanta sarbatoare a anului.

Ce recomandari i-ai face unui novice in bucatarie care organizeaza pentru prima data masa de sarbatori?
Oana Durican
Sa-si foloseasca imaginatia cat poate de mult, si daca este in criza de idei sa apeleze cu multa incredere la "sfantul" Google, ca il va ajuta mai mult decat isi popate inchipui! :)

Ce fel de mancare preferi de sarbatori: traditionala sau mai iesita din comun?
Oana Durican
Depinde. Sunt doua variante aici: daca avem musafiri, este de preferat sa bucataresc traditional. Daca nu, tot ceea ce as fi vrut sa fac si nu am avut timpul necesar pe parcursul anului, as face special pentru aceasta zi.