In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
19
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu
<   Inapoi la interviu
Cotlete de porc in sos de boia dulce cu fidea de orez

Cotlete de porc in sos de boia dulce cu fidea de orez

Si pentru ca tot desfacusem o sticla de cidru pentru porcul cu mere ,am trecut la folosirea ei in reteta pe care v-o prezint astazi si care a avut parte de o primire buna la masa noastra. :)

Ingrediente pentru 3 persoane:
3 cotlete de porc,
1 lingura de unt,
1 lingura de boia dulce,
sare, piper, dupa gust,
200 ml smintina,
150 ml de cidru,
1 lingurita de ardei iute pisat,
50 grame fidea de orez.

Cotletele se condimenteaza cu sare, piper si boia (din abundenta) si se rumenesc in tigaia in care am incins untul,la foc mediu,sub capac,4-5 minute pe fiecare parte.intre timp in smintina incorporam cidrul si cind amestecul este omogen il turnam peste cotlete si lasam amestecul sa mijoteze,la foc mic,sub capac,cca 20-30 minute, intorcind carnea de 2-3 ori in acest timp, pina cind sosul capata consistenta si carnea e gatita.daca e nevoie,mai puteti completa cu cidru sau apa ,pina cind furculita intra usor in carne.
Preparati fideaua de orez conform instructiunilor de pe pachet ,repartizati-o pe farfurii,deasupra plasati cotletele si sosul ,decorati cu ardei iute pisat apoi serviti.