In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
16
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu
<   Inapoi la interviu
Tort de Revelion

Tort de Revelion

Dificultate : redusa
Timp de preparare : 1h 30 minute
Cantitate : 20 portii

Ingrediente
Pentru blat
200 gr unt
200 gr ciocolata amaruie
150 gr zahar brun
100 gr zahar alb
300 ml lapte
2 linguri cafea
2 oua
250 gr faina
50 gr cacao pudra
2 lingurite praf de copt
un praf de sare
Pentru crema de branza
500 gr branza Ricotta
250 ml frisca lichida, batuta
500 gr ciocolata alba, topita
Pentru crema de ciocolata
400 ml frisca lichida
400 gr ciocolata cu lapte

Preparare
1. Incinge cuptorul la 180˚C, Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava rotunda de aprox. 23 cm diametru.
2. Pentru blat,  pune intr-o cratita pe foc potrivit, untul cu ciocolata rupta bucatele, zaharul, laptele si cafeaua. Lasa-le sa se topeasca apoi ia-le de pe foc si lasa-le sa se raceasca putin. Intr-un  vas amesteca faina cu cacaoa, praful de copt si sarea. Intr-un bol bate ouale apoi incoropreaza incet compozitia cu unt. Inglobeaza ingredientel uscate. Toarna aluatul obtinut in tava pregatita si da-l la copt 40-50 minute.
3. Pentru crema de branza, bate Ricotta cu frisca batuta apoi incorporeaza ciocolata alba.
4. Pentru crema de ciocolata, pune lafiert pe foc frisca lichida cu ciocolata, lasand-o pe foc pana cand ciocolata s-a topit.Amesteca bine, ia de pe foc si lasa sa se raceasca comple, apoi bate cu mixerul pana cand devine usoara si pufoasa.
5. Pentru asamblare, dupa ce blatul s-a racit, taie-l in 3, pe oriznontala. Aseaza un blat pe farfuriea de servire, unge-l cu o jumatate din crema de branza apoi pune o parte din crema de ciocolata si acoepra cu unj al 2-lea blat. Repeta operatiunea inca o data apoi acopera tot tortul cu crema de ciocolata ramasa.