autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu foi fragede si mere

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 martie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Mod de preparare foi:


Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza crema.apoi adaugam,pe rand,celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti.Coacem foile pe fundul tavii ( 22/30 cm) unse cu putin ulei .


Foile se intind usor si se coc foarte repede,pana prind putina culoare pe margini.


Umplutura:


Spalam merele,le curatam de samburi (eu le-am lasat cu coaja)si le dam pe razatoarea mare.


Punem merele razuite intr-o cratita impreuna cu scortisoara si zaharul.Lasam pe foc mic si amestecam pana se calesc usor si raman cu foarte putina zeama.


Cand s-a racit repartizam compozitia de mere intre foi .


Acoperim prajitura cu folie alimentara si o lasam pana a doua zi cand va fi frageda si o putem portiona.


Pudram cu zahar farin si servim.


Delicioasa!


PONT: Aceleasi foi ,eu le pregatesc si pentru prajiturile cu creme!


Pofta buna!

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Adina_Lupu

    Adina_Lupu (Chef de cuisine):

    Am testat prăjitura... Este foarte buna, si foile fragede si pufoase

  • Zolotoi_Roxana

    Zolotoi_Roxana (Maestru bucatar):

    Am incercat si eu aceasta reteta , iar urmatoarea data cred ca voi curata merele de coaja (s-a simtit un pic coaja de la mar in prajitura).In rest ..... ffff buna !!! Nu am apucat sa mai fac poza ....

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    VIORICA (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2014

    de testat,multumim

  • Fara foto

    ligia , 13 mai 2014

    cat de moale trebuie sa iasa aluatul? Suficient cat sa se intinda cu lingura sau mai tare, cu sucitorul? Vreau sa incercc reteta dar sa imi fac o idee intai. Mersi

  • Fara foto

    Coca Ispir , 26 noiembrie 2013

    mmmmmmmmmmm

    • Fara foto

      ionceanu (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2013

      da bvv pt reteta asta super buna

    • Bianca_Neamu

      Bianca_Neamu (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2013

      Pe cat de repede se face...pe atat de repede se si mananca!!!

    • Olarescu_Maria

      Olarescu_Maria (Bucatar sef) , 08 noiembrie 2013

      Am facut-o.E foarte buna si se face repede.

    • Fara foto

      Doinita Drilea , 10 octombrie 2013

      i-mi place sa le testez !!

    • Fara foto

      Gherman Sorin , 10 octombrie 2013

      Cumnatica draga......mai termina odata cu retetele astea pe care le tot postezi !!!! Imi faci o pofta teribila .....si o sa ma pun pe mancat....si o sa ma fac de o tona....

    • Fara foto

      Mamaia Victorita , 09 octombrie 2013

      reteta este fb eu mai puneam la foi suc de rosii ,umplutura doua de gem si una de gris cu lapte. este o reteta foarte veche

    • Fara foto

      Doinita Drilea , 09 octombrie 2013

      e super de gustoasa ,ptr .ca si eu o fac de mult timp si-mi reuseste ff bine ,multumim !

    • Fara foto

      , 08 octombrie 2013

      pt mere , in loc de scortisoara eu folosesc "five spice" niste condimente pe care le iau din mall de la magazinul cu cafea si condimente. sunt bestial de bune pt mere.

    • Puffy

      Puffy (Maestru bucatar) , 07 octombrie 2013

      Trebuie sa incerc reteta aceasta...sincera arata apetisant <3 BV :)

    • Fara foto

      Nelly Zelinger , 13 septembrie 2013

      Se poate folosii altceva in loc de amoniac?

    • Fara foto

      Caizerliu Gabriela , 31 august 2013

      Reteta pentru foi este foarte buna.O folosec si eu.Este simplu de facut si mi se pare si foarte economica.Eu, cel mai des utilizez ca si umplutura crema de vanilie.

    • Laura_Farkas

      Laura_Farkas (Bucatar) , 24 martie 2013

      Foarte buna! Se lucreaza usor mai ales daca ai doua tavi de aceeasi dimensiune,cum am eu...ca-n reclama"lucrezi la doua maini",una se coace alta se face...Merele le-am curatat de coaja,fiind mai groasa...O mica nemultumire e faptul ca merele trebuiesc calite si,consider eu, ca se pierd din vitaminele acestora,dar asta e ( nu poti sa le ai pe toate).Oricum reteta o recomand cu placere fiind foarte buna,pufoasa si usoara! Felicitari!

    • Fara foto

      Adina (Chef de cuisine) , 22 martie 2013

      Multumesc! Foile se intind usor!:)

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 martie 2013

      Ce-mi mai plac mie prajiturile cu mere..... Delicioase de numa-numa !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 martie 2013

      Putin mai mult de lucru cu foile dar merita!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

37 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 foi :
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte(sau chiar apa)
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie sau otet
  • 30 linguri de faina(aprox.)
  • un strop de sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 1 si 1/2 kg mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Adina

Prajitura cu prune si nuca

Mixam ouale intregi cu zaharul,zaharul vanilat, adaugam untul la temperatura camerei si la urma faina

18 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri

Curry usor de pui

Se pun ceapa, usturoiul si ghimbirul si se proceseaza intr-un robot de bucatarie pana se obtine o

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Tocanita de naut

Fierbem boabele de naut : pentru fiecare cana de boabe adaugam 3 cani de apa.Punem pe foc mediu in

13 voturi    10 comentarii
1h
Retete de post

VIORICA (Chef de cuisine)

de testat,multumim

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

139 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri