autor:

Fara foto

» » Aperitive cu legume

Zacusca de patlagele verzi (gogonele)

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 septembrie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ceapa se taie pestisori si se innabusa in 200 ml.ulei.


Se aduaga doar o lingurita de sare, folosim bulion.Cand ceapa a devenit translucida,se adauga rosiile sau bulionul diluat cu o cana de apa.(250 ml.)Se fierbe la foc mic pana se transforma intr-un sos .


Se adauga patlagelele taiate rondele groase,restul de ulei,piperul si se presoara 2-3 linguri de zahar(in functie de gradul de coacere al patlagelelor)


Se fierbe la foc mic pana amestecul scade suficient.Nu se amesteca in vas ci.doar se misca din cand in cand vasul.Zacusca se pune apoi in borcane mici care se sterilizeaza 20 minute.Poate fi servita atat ca aperitiv cat si ca fel de mancare.Adaugata in mancarea de fasole,atunci cand aceasta este gata este excelenta,capata un gust deosebit si da mancarii un aspect vesel.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Marian (Bucatar sef):

    Grozavă, Dar mi-am zis, de ce zahăr ? Am adăugat dovleac de plăcintă, ras, care nu are nevoie de zahăr, morcov ras şi sfeclă roşie tăiată fideluţă, Încercaţi, şi nu o să regretaţi!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Niculina Sandu , 06 octombrie 2013

    S-au pierdut pe drum!!!

  • Fara foto

    Mihoc Elena Eliza , 29 septembrie 2013

    si unde sunt gogosarii?

  • Fara foto

    Dragos Si Mariana Cornila , 06 septembrie 2013

    este foarte buna acesasta reteta si the merge si see you zahar de ce nu.

    • Fara foto

      liliana (Bucatar) , 11 septembrie 2011

      gogosarii ii umplem cu zacusca?

    • Fara foto

      simona din bacau , 18 septembrie 2009

      Dar gogosarii ii punem la zacusca aceasta sau ii mancam copti si cu otet?

    • Fara foto

      adryana , 04 septembrie 2009

      Si gogosarii decat ii cumparam nu ii si punem?? Si daca da, cum? Si cand?

    • Fara foto

      any , 10 noiembrie 2008

      Gogosarii cand se pun?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

48 voturi

Ingrediente

  • 1 kg.ceapa
  • 5 kg.patlagele verzi
  • 2 kg.gogosari
  • 2 kg.rosii,sau 400gr.bulion 28-30%
  • 500 ml.ulei
  • sare,piper,zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de MIHAI ROTARU

Supa crema de ciuperci

Se spala ciupercile sub jet de apa pentru a indeparta toate firele de nisip. Se pun la calit imreuna

241 voturi    5 comentarii
1h
Supe de legume

Creveti cu smantana

Crevetii se spala sub jet de apa. Intr-o craticioara se incalzeste uleiul, apoi se adauga deodata

102 voturi    1 comentariu
15 min
Mancaruri cu peste

Escalop de soia cu ciuperci

Soia se pregateste in conformitate cu indicatiile de pe ambalaj. Rumenim foarte usor faina.Lasam

12 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Niculina Sandu

S-au pierdut pe drum!!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu legume
Roșii uscate la cuptor

Roșii uscate la cuptor

Preîncălzeşte cuptorul la 150°C . Spală roşiile, şterge-le, taie-le în două, scoate sâmburii. Într-o tavă unsă bine

9 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu legume
Gogosari cu sos

Gogosari cu sos

Gogosarii se taie fideluta. Intr-o oala de 8-10 litri se pune sosul de paste de tomate, uleiul, otetul, zaharul, sarea, piperul,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu legume