autor:

Fara foto

» » Aperitive

Zacusca de patlagele verzi (gogonele)

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 septembrie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 septembrie 2005

Ingrediente
1 kg.ceapa, 5 kg.patlagele verzi, 2 kg.gogosari, 2 kg.rosii,sau 400gr.bulion 28-30%, 500 ml.ulei, sare,piper,zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h

48 voturi

Mod de preparare

Ceapa se taie pestisori si se innabusa in 200 ml.ulei.


Se aduaga doar o lingurita de sare, folosim bulion.Cand ceapa a devenit translucida,se adauga rosiile sau bulionul diluat cu o cana de apa.(250 ml.)Se fierbe la foc mic pana se transforma intr-un sos .


Se adauga patlagelele taiate rondele groase,restul de ulei,piperul si se presoara 2-3 linguri de zahar(in functie de gradul de coacere al patlagelelor)


Se fierbe la foc mic pana amestecul scade suficient.Nu se amesteca in vas ci.doar se misca din cand in cand vasul.Zacusca se pune apoi in borcane mici care se sterilizeaza 20 minute.Poate fi servita atat ca aperitiv cat si ca fel de mancare.Adaugata in mancarea de fasole,atunci cand aceasta este gata este excelenta,capata un gust deosebit si da mancarii un aspect vesel.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Marian (Bucatar sef):

    Grozavă, Dar mi-am zis, de ce zahăr ? Am adăugat dovleac de plăcintă, ras, care nu are nevoie de zahăr, morcov ras şi sfeclă roşie tăiată fideluţă, Încercaţi, şi nu o să regretaţi!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Niculina Sandu , 06 octombrie 2013

    S-au pierdut pe drum!!!

  • Fara foto

    Mihoc Elena Eliza , 29 septembrie 2013

    si unde sunt gogosarii?

  • Fara foto

    Dragos Si Mariana Cornila , 06 septembrie 2013

    este foarte buna acesasta reteta si the merge si see you zahar de ce nu.

    • Fara foto

      liliana (Bucatar) , 11 septembrie 2011

      gogosarii ii umplem cu zacusca?

    • Fara foto

      simona din bacau , 18 septembrie 2009

      Dar gogosarii ii punem la zacusca aceasta sau ii mancam copti si cu otet?

    • Fara foto

      adryana , 04 septembrie 2009

      Si gogosarii decat ii cumparam nu ii si punem?? Si daca da, cum? Si cand?

    • Fara foto

      any , 10 noiembrie 2008

      Gogosarii cand se pun?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

48 voturi

Ingrediente

  • 1 kg.ceapa
  • 5 kg.patlagele verzi
  • 2 kg.gogosari
  • 2 kg.rosii,sau 400gr.bulion 28-30%
  • 500 ml.ulei
  • sare,piper,zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de MIHAI ROTARU

Supa crema de ciuperci

Se spala ciupercile sub jet de apa pentru a indeparta toate firele de nisip. Se pun la calit imreuna

241 voturi    5 comentarii
1h
Supe de legume

Creveti cu smantana

Crevetii se spala sub jet de apa. Intr-o craticioara se incalzeste uleiul, apoi se adauga deodata

102 voturi    1 comentariu
15 min
Mancaruri cu peste

Escalop de soia cu ciuperci

Soia se pregateste in conformitate cu indicatiile de pe ambalaj. Rumenim foarte usor faina.Lasam

12 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

liliana (Bucatar)

gogosarii ii umplem cu zacusca?



Adauga reteta
Chec aperitiv cu mix de legume

Chec aperitiv cu mix de legume

Punem intr-o oala mai mica apa la incalzit.Cand a inceput sa fiarba adaugam putina sare si putin ulei apoi adaugam mix-ul de legume. Lasam

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive
PIURE DE SPANAC CU FRIGANELE

PIURE DE SPANAC CU FRIGANELE

Daca spanacul este crud, de la piata, el va trebui spalat bine, se vor arunca cotoarele iar frunzele se vor pune intr-o oala cu apa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive