autor:

Victoria Gabriela

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2015

Ingrediente
(pentru cca 25 bucăți), &bullcca.400 gr. cartofi, &bull30 ouă prepeliță, &bull150 gr. brânză telemea, &bull2 fire ceapă verde, &bull1 legătură mărar + câteva fire pătrunjel verde, &bull2 linguri smântână, &bull2 linguri făină, &bull2 linguri pesmet + pesmet pentru tăvălit chifteluțele, &bullcondimente: sare, piper (după gust), &bullulei pentru prăjit (cca 1 cană am pus eu, dar depinde de vasul în care prăjiți)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

-Se spală cartofii și se pun la fiert în coajă, în apă cu puțină sare.

-Se fierb tare 22 ouă de prepeliță.

-Se spală verdeața și ceapa verde care se toacă mărunt.

-Cartofii fierți se decojesc și se taie cuburi mai mici.

-Ouăle fierte și decojite se taie în cubulețe.

-Într-un castron suficient de mare se pun toate ingredientele: cubulețele de cartofi fierți și ouă, verdeața și ceapa tocate mărunt, brânza dată pe răzătoarea mare sau tăiată cubulețe, făina, pesmetul (2 linguri), smântâna, restul de 8 ouă crude de prepeliță. Se amestecă foarte bine toate ingredientele până rezultă o compoziție consistentă, nu foarte tare.

-Cu ajutorul unei linguri se formează ”grămăjoare” din compoziție care se pun într-un vas în care avem pesmet. Se tăvălesc bine chifteluțele prin pesmet și li se dă forma preferată (rotundă și aplatizată la mine).

-După ce am terminat de pregătit toate chifteluțele, punem la încins uleiul într-un vas/ tigaie pentru prăjit.

-Când uleiul este încins, cu grijă, se pun chifteluțele (nu trebuie să fie ”înghesuite” pentru a nu-și strica forma) și se lasă să se prăjească cca 3-4 minute pe fiecare parte, astfel încât să se prăjească uniform.

-Când chifteluțele s-au prăjit și au căpătat o culoare frumos aurie, cu ajutorul unei palete se scot din ulei și se pun pe un șervet absorbant de hârtie.

-Chifteluțele se mută apoi pe farfuria/platoul de servit, putându-se consuma după dorința și plăcerea fiecăruia: calde sau reci, la aperitiv sau în orice moment vi le doriți, simple sau asezonate cu roșii sau salata preferată. Noi le-am servit cu salată, alături de un sos răcoritor din iaurt, smântână, usturoi și multă ceapă verde tocată marunt.

Mai multe detalii și explicații găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/

Poftă bună!

Sfat:

- Dacă nu aveți ouă de prepeliță, deși vi le recomand cu căldură, puteți folosi ouă de găină, respectiv la 4 ouă de prepeliță folosiți un ou de găină. În compoziție se vor pune astfel, 5-6 ouă fierte și 2 ouă crude.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Cartofi cu broccoli si iaurt

Cartofi cu broccoli si iaurt

Se curata cartofii,se taie bucati mai mari, se fierb in apa cu sare, dupa care se scurg. Broccoli

6 voturi    4 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Orez  indian cu lamaie

Orez indian cu lamaie

Intr-un mixer se maruntesc ghimbirul, usturoiul si semintele de cardamom. Orezul Basmati se opareste

20 voturi    8 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • (pentru cca 25 bucăți)
  • &bullcca.400 gr. cartofi
  • &bull30 ouă prepeliță
  • &bull150 gr. brânză telemea
  • &bull2 fire ceapă verde
  • &bull1 legătură mărar + câteva fire pătrunjel verde
  • &bull2 linguri smântână
  • &bull2 linguri făină
  • &bull2 linguri pesmet + pesmet pentru tăvălit chifteluțele
  • &bullcondimente: sare
  • piper (după gust)
  • &bullulei pentru prăjit (cca 1 cană am pus eu
  • dar depinde de vasul în care prăjiți)

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

15 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

8 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

Pentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Cuba Pateta (Chiftele irakiene)