autor:

Victoria Gabriela

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2015

Ingrediente
(pentru cca 25 bucăți), &bullcca.400 gr. cartofi, &bull30 ouă prepeliță, &bull150 gr. brânză telemea, &bull2 fire ceapă verde, &bull1 legătură mărar + câteva fire pătrunjel verde, &bull2 linguri smântână, &bull2 linguri făină, &bull2 linguri pesmet + pesmet pentru tăvălit chifteluțele, &bullcondimente: sare, piper (după gust), &bullulei pentru prăjit (cca 1 cană am pus eu, dar depinde de vasul în care prăjiți)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

-Se spală cartofii și se pun la fiert în coajă, în apă cu puțină sare.

-Se fierb tare 22 ouă de prepeliță.

-Se spală verdeața și ceapa verde care se toacă mărunt.

-Cartofii fierți se decojesc și se taie cuburi mai mici.

-Ouăle fierte și decojite se taie în cubulețe.

-Într-un castron suficient de mare se pun toate ingredientele: cubulețele de cartofi fierți și ouă, verdeața și ceapa tocate mărunt, brânza dată pe răzătoarea mare sau tăiată cubulețe, făina, pesmetul (2 linguri), smântâna, restul de 8 ouă crude de prepeliță. Se amestecă foarte bine toate ingredientele până rezultă o compoziție consistentă, nu foarte tare.

-Cu ajutorul unei linguri se formează ”grămăjoare” din compoziție care se pun într-un vas în care avem pesmet. Se tăvălesc bine chifteluțele prin pesmet și li se dă forma preferată (rotundă și aplatizată la mine).

-După ce am terminat de pregătit toate chifteluțele, punem la încins uleiul într-un vas/ tigaie pentru prăjit.

-Când uleiul este încins, cu grijă, se pun chifteluțele (nu trebuie să fie ”înghesuite” pentru a nu-și strica forma) și se lasă să se prăjească cca 3-4 minute pe fiecare parte, astfel încât să se prăjească uniform.

-Când chifteluțele s-au prăjit și au căpătat o culoare frumos aurie, cu ajutorul unei palete se scot din ulei și se pun pe un șervet absorbant de hârtie.

-Chifteluțele se mută apoi pe farfuria/platoul de servit, putându-se consuma după dorința și plăcerea fiecăruia: calde sau reci, la aperitiv sau în orice moment vi le doriți, simple sau asezonate cu roșii sau salata preferată. Noi le-am servit cu salată, alături de un sos răcoritor din iaurt, smântână, usturoi și multă ceapă verde tocată marunt.

Mai multe detalii și explicații găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/

Poftă bună!

Sfat:

- Dacă nu aveți ouă de prepeliță, deși vi le recomand cu căldură, puteți folosi ouă de găină, respectiv la 4 ouă de prepeliță folosiți un ou de găină. În compoziție se vor pune astfel, 5-6 ouă fierte și 2 ouă crude.
-Se spală cartofii și se pun la fiert în coajă, în apă cu puțină sare.

-Se fierb tare 22 ouă de prepeliță.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aperitive
Briose cu dovlecei si cherry galbene

Briose cu dovlecei si cherry galbene

Dovleceii se spala, se dau prin razatoare si se pun la scurs intr-o strecutaroare. Se mixeaza ouale

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Conopida saseasca la cuptor

Conopida saseasca la cuptor

1.Conopida se curata de frunze, se rupe in buchetele, se spala bine apoi se pune la fiert in apa

5 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • (pentru cca 25 bucăți)
  • &bullcca.400 gr. cartofi
  • &bull30 ouă prepeliță
  • &bull150 gr. brânză telemea
  • &bull2 fire ceapă verde
  • &bull1 legătură mărar + câteva fire pătrunjel verde
  • &bull2 linguri smântână
  • &bull2 linguri făină
  • &bull2 linguri pesmet + pesmet pentru tăvălit chifteluțele
  • &bullcondimente: sare
  • piper (după gust)
  • &bullulei pentru prăjit (cca 1 cană am pus eu
  • dar depinde de vasul în care prăjiți)

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Cosulete din paine cu oua de prepelita pentru mic dejun

Cosulete din paine cu oua de prepelita pentru mic dejun

Este o reteta extrem de simpla, ideala pentru un mic dejun rapid, sanatos si nepretentios. Se pregătește

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Placinte impletite cu mozzarella

Placinte impletite cu mozzarella

Dacă vrei o gustare rapidă, un mic dejun savuros și sățios, sau vrei să îți impresionezi

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

-Se scoate aluatul de foietaj din congelator cu cca 2-3 ore înainte de preparare și se lasă

3 voturi    0 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Snitele de soia cu piure de cartofi albi si mov Snitele de soia cu piure de cartofi albi si mov

Intr-o oala cu apa, se pune usturoiul pisat, sare, piper, cimbru si snitelele de soia; se lasa la fiert 15-20 min, dupa acest timp,

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bomboane raw cu quinoa si cocos Bomboane raw cu quinoa si cocos

Aceste bomboane sunt foarte usor de preparat, la fel ca toate felurile de dulciuri raw.  In vasul robotului, punem curmalele,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti