autor:

Camelia Grosu

» » Dulciuri diverse

Coliva

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2010

Ingrediente
-1kg arpacas, -900g zahar, -4 plicuri zahar vanilat, -500g nuci, -1 fiola esenta de rom, -coaja rasa de la o lamaie

Dificultate: Medie Timp: 3h

17 voturi

Mod de preparare

Se curata arpacasul de impuritati si se spala bine in noua ape. Se pune la fiert o parte arpacas 5 parti apa intr-o cratita de tuci. Se amesteca in el sa nu se prinda de fund si se lasa sa fiarba pana cand arpacasul este fiert si legat. Pe parcurs daca mai este nevoie se mai poate pune apa fierbinte. La sfarsit fiertura trebuie sa aiba o consistenta moale. Dupa ce a fiert se pune zaharul, zaharul vanilat si se fierbe pana cand capata o culoare lucioasa si este legata. Fiertura trebuie sa fie moale pentru ca atunci cand se raceste se intareste. Se lasa la racit. Nucile se maruntesc prin robot sau se taie cu cutitul mititele. Cand s-a racit se adauga esenta de rom, nucile maruntite si coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine. Daca cumva ati fiert-o prea tare pana sa puneti mirodeniile puteti s-o inmuiati cu putina apa calda si sa mestecati bine. Dupa ce ati terminat cu mirodeniile o puneti pe farfurii, o aranjati frumos pe farfurie, radeti pe ea biscuiti si o ornati cum doriti cu crucea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coliva" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Coliva

Coliva

Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand

17 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Coliva

Coliva

Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

    Cam tot asa prepar si eu coliva...De cand eram copil mi-a placut mult de tot coliva...

Dificultate

Medie

Timp

3h

17 voturi

Ingrediente

  • -1kg arpacas
  • -900g zahar
  • -4 plicuri zahar vanilat
  • -500g nuci
  • -1 fiola esenta de rom
  • -coaja rasa de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Cam tot asa prepar si eu coliva...De cand eram copil mi-a placut mult de tot coliva...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Dulceata de capsuni