Friptura de miel la cuptor

Timp pregatire
195 minute
Complexitate
redusa
Friptura de miel la cuptor

Ingrediente

  • 2 pulpe de miel mici sau una mai mare
  • 2 capatani de usturoi
  • 300 ml vin alb
  • sare si piper
  • 50 ml ulei de masline
  • slaninuta afumata
  • 2 linguri de mustar
  • boia de ardei iute
  • 2 fruze de dafin
  • cimbru
  • busuioc
  • 200 ml supa de legume sau apa

Mod de preparare

Carnea se spala, se sterge si se impaneaza cu bucatele de usturoi (o capatana) si slaninuta. Se pune intr-o tava si se lasa cateva ore la marinat (de preferinta peste noapte), intr-un bait obtinut din vin, supa de legume, uleiul de masline,mustar, o capatana usturoi zdrobit, boia, sare, piper, cimbru, busuioc si frunze de dafin.

Se preincalzeste cuptorul, se baga tava in cuptor unde va sta 3 ore la foc mic. Din cand in cand se stropeste friptura cu lichidul din tava. Daca este nevoie se mai adauga vin sau apa.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura