autor:

gicuta

» » Fripturi

Friptura de miel la cuptor

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 aprilie 2015

Ingrediente
2 pulpe de miel mici sau una mai mare, 2 capatani de usturoi, 300 ml vin alb, sare si piper, 50 ml ulei de masline, slaninuta afumata, 2 linguri de mustar, boia de ardei iute, 2 fruze de dafin, cimbru, busuioc, 200 ml supa de legume sau apa

Dificultate: Redusa Timp: 3h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala, se sterge si se impaneaza cu bucatele de usturoi (o capatana) si slaninuta. Se pune intr-o tava si se lasa cateva ore la marinat (de preferinta peste noapte), intr-un bait obtinut din vin, supa de legume, uleiul de masline,mustar, o capatana usturoi zdrobit, boia, sare, piper, cimbru, busuioc si frunze de dafin.



Se preincalzeste cuptorul, se baga tava in cuptor unde va sta 3 ore la foc mic. Din cand in cand se stropeste friptura cu lichidul din tava. Daca este nevoie se mai adauga vin sau apa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor

Luam o tava la care ne poate intra coasta intreaga Adaugam uleiul si carnea. Facem un bait din:-frunzele

17 voturi    14 comentarii
12h
Fripturi
Friptura de miel la cuptor cu legume si masline verzi

Friptura de miel la cuptor cu legume si masline verzi

Carnea de miel se curata bine de grasime si se spala. Se impaneaza cu usturoi. Se sareaza si se

17 voturi    6 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 pulpe de miel mici sau una mai mare
  • 2 capatani de usturoi
  • 300 ml vin alb
  • sare si piper
  • 50 ml ulei de masline
  • slaninuta afumata
  • 2 linguri de mustar
  • boia de ardei iute
  • 2 fruze de dafin
  • cimbru
  • busuioc
  • 200 ml supa de legume sau apa

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpã de curcan la cuptor ( reteta pitarului) (Perna de Peru à Padeiro)