autor:

Clementina_Stoicescu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu gust de toamna

Autor: Clementina_Stoicescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina_Stoicescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 noiembrie 2018

Ingrediente
Blat ( tava 35/24 cm ), 4 oua, 200 g zahar, 380 gr faina, 3 pliculete zahar vanilat, 250 ml ulei, 250 ml lapte, 1 pliculet praf de copt, 1 pliculet coaja de lamaie de la Dr.Otker, 200 g nuca prajita si taiata grosier, Umplutura, 1,8 Kg mere, 150 g zahar, 2 lingurite scortisoara, 2 linguri amidon

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Pregatim umplutura ca sa poata sa se raceasca putin inainte de a o adauga in prajitura.

Curatam de coaja merele, le dam pe razatoarea mare, apoi le stoarcem si le punem impreuna cu zaharul sa se caleasca.Dupa ce s-au inmuiat, adaugam scortisoara si amidonul si amestecam bine, mai lasam cca 5 min pe foc, apoi lasam la racit pana facem blatul.



Blat : Albusurile impreuna cu un praf de sare le batem bine, apoi adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare. Separat amestecam galbenusurile cu laptele si uleiul, adaugam si coaja de lamaie, acest amestec il incorporam in albusurile batute bine, cu miscari lente de jos in sus. Adaugam faina cernuta si praful de copt si omogenizam.



Am folosit o tava, dimensiuni 35/24 cm, tapetata cu hartie de copt, turnam jumatate din blat, bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 10 min. Cat sta tava la cuptor tocam nuca pe care am prajit-o inainte. Scoate tava din cuptor, presaram cca 100 g nuca taiata grosier peste care intindem merele calite, peste turnam restul de blat, nivelam si presaram restul de nuca taiata grosier. Dam din nou tava la cuptor pentru cca 35-40 min, facem testul scobitorii si apoi scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca bine, apoi portionam prajitura .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gust de toamna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura racoroasa cu piure de castane si kiwi

Prajitura racoroasa cu piure de castane si kiwi

Se prepara 2 blaturi de aceleasi dimensiuni din cate 5 albusuri mixate cu un praf de sarea apoi cu

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Cozonac cu stafide si rahat

Cozonac cu stafide si rahat

Ingredientele se pastreaza la temperatura camerei. Se prepara o maia din drojdia inmuiata in lapte

31 voturi    14 comentarii
3h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ionela , 07 noiembrie 2018

    Arata f tentant însă Cantitatea de făină unde este?

  • Fara foto

    Ana , 06 noiembrie 2018

    Care este cantitatea de faina ?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blat ( tava 35/24 cm )
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 380 gr faina
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 250 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 pliculet coaja de lamaie de la Dr.Otker
  • 200 g nuca prajita si taiata grosier
  • Umplutura
  • 1,8 Kg mere
  • 150 g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri amidon

Raporteaza reteta

Retete
de Clementina_Stoicescu
Pariziene cu pere

Pariziene cu pere

Mai intai pregatim maiaua ,intr-un castronel punem drojdia faramitata,cu o lingura de zahar si 2

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Ciorba cu aroma si culori tomnatice

Ciorba cu aroma si culori tomnatice

Pentru inceput, punem la fiert fasolea, e bine sa o puneti de seara la inmuiat, fierbe mai repede.

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Supe de carne
Tocana de porc

Tocana de porc

Inainte sa ne apucam de pregatit, ne aducem toate ingredientele la indemana. Spalam si taiem carnea

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ionela

Arata f tentant însă Cantitatea de făină unde este?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Briose cu banane Briose cu banane

Se pune intr-o craticioara untul cu zaharul si se topesc la bain marie sau pe foc mic. Se toarna untul cu zaharul topit intr-un vas,se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Chec cu mac si lamaie Chec cu mac si lamaie

Mixam impreuna untul cu zaharul pana devine spumos, dupa care adaugam pe rand ouale si apoi macul. Faina amestecata cu praful de copt

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Chec din albusuri