Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Separam galbenusurile de albus.
Nuca impreuna cu faina si cu praful de copt le amestecam separat intr-un castron.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand si-au dublat volumul si sunt spumoase, adaugam zaharul. Batem pana cand se topeste zaharul si nu se mai simt cristalele din el.
Adaugam galbenusurile si incorporam.
Adaugam din amestecul de nuca, faina si praf de copt cate o lingura si incorporam amestecand de jos in sus cat mai usor.
Intr-o tava (20x30) tapetata cu hartie turnam compozitia obtinuta si o punem in cuptorul incins la 180 grade C.
Coacem blatul circa 20 minute.
Crema:
Galbenusurile le amestecam cu zaharul, semintele de vanilie si cu amidonul. Laptele il incalzim, dar sa nu fiarba.
Incet adaugam peste galbenusuri si amestecam continuu. Cand am terminat de adaugat laptele, punem vasul cu galbenusuri pe foc. Fierbem amestecand continu pana cand se ingroasa crema.
Lasam crema la racit, obligatoriu acoperita.
Cand este foarte bine racita, adaugam frisca si cu mixerul o mixam pana cand obtinem o crema pufoasa si destul de tare.
Blatul il taiem in patru parti egale.
Impartim crema in 4 parti si asamblam prajitura.
Ar trebui sa stea la frigider cel putin 2 ore inainte de servire.
Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromataIncearca o reteta simpla si delicioasa de salata de linte cu legume proaspete, perfecta pentru un pranz usor sau o cina...
Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasaIti doresti o rețeta simpla si delicioasa pentru chifteluțe in sos de rosii? Ei bine, aceasta rețeta este atat de buna,...
Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii