Prajitura Furnicuta

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Prajitura Furnicuta

Ingrediente

  • Blat cu nuca:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • Blat cu mac:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri mac macinat
  • 3 linguri faina
  • Crema:
  • 11 galbenusuri
  • 13 linguri zahar
  • 8 linguri apa rece
  • 250 g unt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura extract de vanilie
  • In plus avem nevoie de:
  • 2 foi de napolitana

Mod de preparare

Pentru foaia cu nuca mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma devine lucioasa.

Faina o amestecam cu nuca macinata si o adaugam peste spuma amestecand usor, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava dreptunghiulara (25*35 cm), tapetata cu hartie de copt. Nivelam iar apoi dam la cuptor, la foc potrivit pana cand se rumeneste usor deasupra (10-15 minute).

Scoatem foaia pe un gratar si o lasam sa se raceasca apoi indepartam uosr hartia de copt.

La fel procedam si cu foaia cu mac.

Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi treptat apa rece si mixam dupa fiecare lingura.

Punem amestecul pe baie de abur si amestecam pana cand incepe sa se ingroase. Dam de pe foc, acoperim cu folie alimentara si lasam la racit. Dupa ce s-a racit adaugam extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie.

Untul, la temperatura camerei il mixam pana devine spumos apoi adaugam cate o lingura din crema de oua si mixam pana se omogenizeaza. Impartim crema in trei parti.

Foile de napolitana le taiem la dimensiunea celor doua foi coapte.

Pe un platou asezam o foaie de napolitana peste care intindem o parte din crema. Asezam blatul cu mac peste care intindem inca o parte din crema apoi blatul de nuca si restul de crema. Acoperim cu cealalta foaie de napolitana.

Punem un alt platou peste prajitura si dam la frigider pentru cateva ore.

Dupa ce a stat la frigider se taie foarte usor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

J

Judi • 19 Mai 2022, 11:17 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor