autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Furnicuta

Autor: Ancuta (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 10 noiembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ancuta (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 10 noiembrie 2015

Ingrediente
Blat cu nuca:, 5 albusuri, 5 linguri zahar, 3 linguri nuca macinata, 2 linguri faina, Blat cu mac:, 6 albusuri, 6 linguri zahar, 3 linguri mac macinat, 3 linguri faina, Crema:, 11 galbenusuri, 13 linguri zahar, 8 linguri apa rece, 250 g unt, coaja rasa de lamaie, 1 lingura extract de vanilie, In plus avem nevoie de:, 2 foi de napolitana

Dificultate: Medie Timp: 3h

9 voturi

Mod de preparare

Pentru foaia cu nuca mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma devine lucioasa.
Faina o amestecam cu nuca macinata si o adaugam peste spuma amestecand usor, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava dreptunghiulara (25*35 cm), tapetata cu hartie de copt. Nivelam iar apoi dam la cuptor, la foc potrivit pana cand se rumeneste usor deasupra (10-15 minute).
Scoatem foaia pe un gratar si o lasam sa se raceasca apoi indepartam uosr hartia de copt.
La fel procedam si cu foaia cu mac.
Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi treptat apa rece si mixam dupa fiecare lingura.
Punem amestecul pe baie de abur si amestecam pana cand incepe sa se ingroase. Dam de pe foc, acoperim cu folie alimentara si lasam la racit. Dupa ce s-a racit adaugam extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie.
Untul, la temperatura camerei il mixam pana devine spumos apoi adaugam cate o lingura din crema de oua si mixam pana se omogenizeaza. Impartim crema in trei parti.
Foile de napolitana le taiem la dimensiunea celor doua foi coapte.
Pe un platou asezam o foaie de napolitana peste care intindem o parte din crema. Asezam blatul cu mac peste care intindem inca o parte din crema apoi blatul de nuca si restul de crema. Acoperim cu cealalta foaie de napolitana.
Punem un alt platou peste prajitura si dam la frigider pentru cateva ore.
Dupa ce a stat la frigider se taie foarte usor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Furnicuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu ness si nuca

Prajitura cu ness si nuca

Ouale se spala si se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat,

18 voturi    17 comentarii
1h
Prajituri
Muffins colorate

Muffins colorate

Se incalzeste cuptorul la 180⁰C. Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga ouale si esenta

2 voturi    2 comentarii
35 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Raluca_Laura

    Raluca_Laura (Bucatar) , 22 noiembrie 2015

    Super

  • Fara foto

    Codreanu Elena , 13 noiembrie 2015

    SUNT RETETE SUPER IEU AM FACUT DIN IELE

Dificultate

Medie

Timp

3h

9 voturi

Ingrediente

  • Blat cu nuca:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • Blat cu mac:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri mac macinat
  • 3 linguri faina
  • Crema:
  • 11 galbenusuri
  • 13 linguri zahar
  • 8 linguri apa rece
  • 250 g unt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura extract de vanilie
  • In plus avem nevoie de:
  • 2 foi de napolitana

Raporteaza reteta

Retete
de Ancuta
Guguluf cu afine si iaurt

Guguluf cu afine si iaurt

Mixam untul moale cu zaharul iar apoi adaugam extractul de vanilie si ouale si mixam pana cand se

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Raluca_Laura

Raluca_Laura (Bucatar)

Super

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Cozonac cu stafide si rahat