Autor: Madalina_Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2019

Ingrediente
Tava 18/25 cm, , Blat :, 4 albuşuri, 25 g zahăr, 25 g făină, 20g pesmet, 1 linguriţă praf de copt, 50 g nuci măcinate fin, un praf de sare, 1 plic de zahăr Bourbon, , Crema:, 4 gălbenuşuri, 40g zahăr, 250 ml lapte, 25 g făină, 20 g praf de budincă de vanilie, 130 g unt la temperatura camerei, 1 lingură cacao, 1 plic zahăr Bourbon, , În plus:, 1 pachet mic de biscuiţi Picnic, 200 + 100 g Nutella, cacao pentru pudrat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, cu zahărul şi zahărul Bourbon. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, pesmetul şi nuca măcinată şi se amestecă uşor cu o spatulă. Se nivelează compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace la 180 grade fără ventilaţie timp de 20 de minute. Se scoate la răcorit, apoi se unge cu 200 g de Nutella şi se dă la congelator.



Crema : se mixează gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul Bourbon până obţinem o cremă. Făina şi praful de budincă se dizolvă în laptele rece, apoi se adaugă peste crema de gălbenuşuri şi se amestecă bine. Se pune compoziţia la foc mic să se îngroaşe. Se răcoreşe, apoi se adaugă lingură cu lingură în untul moale mixat puţin. Compoziţia se împarte în două. În jumătate se adaugă cacao, iar cealaltă rămâne galbenă.



Asamblare : pe blatul uns cu Nutella se întinde crema galbenă, se pune deasupra un strat de biscuiţi, apoi crema cu cacao. Se dă din nou la congelator pentru 15 minute, după care, peste crema de cacao se mai întinde un strat subţire de 100 g de Nutella.



Se dă la rece până a doua zi.



Înainte de servire se pudrează cu cacao.



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kinder Bueno" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Prajitura Kinder Bueno

Prajitura Kinder Bueno

Pasul I: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si apoi adaugam zaharul. Dupa aceea punem 2 linguri

52 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Craciun
Cozonaci Moldovenesti

Cozonaci Moldovenesti

Cozonac Cantitati 1kg faina, 10-15 oua, 300 g zahar, 250 gr unt. 100 gr untdelemn, 50 gr rom, 1/2

8 voturi    0 comentarii
3h 50 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • Tava 18/25 cm
  • Blat :
  • 4 albuşuri
  • 25 g zahăr
  • 25 g făină
  • 20g pesmet
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 50 g nuci măcinate fin
  • un praf de sare
  • 1 plic de zahăr Bourbon
  • Crema:
  • 4 gălbenuşuri
  • 40g zahăr
  • 250 ml lapte
  • 25 g făină
  • 20 g praf de budincă de vanilie
  • 130 g unt la temperatura camerei
  • 1 lingură cacao
  • 1 plic zahăr Bourbon
  • În plus:
  • 1 pachet mic de biscuiţi Picnic
  • 200 + 100 g Nutella
  • cacao pentru pudrat

Raporteaza reteta

Retete
de Madalina_Marin
Drob de pui

Drob de pui

Ficăţeii se spală bine, apoi se pun la fiert cu o ceapă uscată. Toate verdețurile se toacă

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Saramura de miel

Saramura de miel

Spălăm carnea şi o ştergem. O condimentăm cu sare, piper şi condimente speciale. O

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Paleuri cu ciocolata

Paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

Ciocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata si untul se topesc. Se lasa

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Prajitura Ora 12 Prajitura Ora 12

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Drob de pui