autor:

CulinaryRainbow

» » Prajituri

Ruladă cu brânză dulce și ciocolată

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 noiembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, 4 ouă, 3 linguri cu zahăr, 3 linguri cu făină, 2 linguri cu cacao, un vârf de cuțit praf de copt, un praf de sare, , Umplutura de brânză:, 500 g brânză de vaci proaspătă, două ouă, 4 linguri cu zahăr, o lingură cu vanilie bourbon, o lingură smântână, stafide și coajă rasă de citrice

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

10 voturi

Mod de preparare

Pregătiți umplutura de brânză într-un vas încăpător, amestecând toate ingredientele o dată. Mixați compoziția până veți obține o cremă densă de brânză.

În alte două vase încăpătoare separați ouăle. Bateți gălbenușurile cu zahărul până când acesta se dizolvă. Adăugați făina, praful de copt și cacaua, apoi mixați până la omogenizare.



Presărați praful de sare peste albușuri și mixați până când veți obține o spumă tare. Răsturnați spuma peste compoziția cu cacao. Pentru că diferența de consistență este destul de mare, veți îngloba albușul cu telul sau cu o spatulă de silicon.

Încingeți cuptorul la 200 de grade. Puneți hârtie de copt în tava acestuia. Întindeți uniform umplutura de brânză, presărați stafidele și coaja rasă de citrice.

Peste brânză veți întinde compoziția pentru blat. Lăsați tava în cuptor preț de 15-20 de minute.



După ce s-a copt, întoarceți blatul pe un prosop curat, apoi rulați. Strângeți capetele prosopului și lăsați rulada să se răcească.

Pentru glazurare eu am folosit 150 g ciocolată neagră și 50 g ciocolată albă. Am topit fiecate tip de ciocolată pe bain marie, apoi în funcție de cantitatea de ciocolată am adăugat unt și smântână integrală ( cam o lingură rasă de smântână integrală și o linguriță cu vârf de unt la 100 de grame de ciocolată ). Am glazurat, apoi am pus rulada la rece.



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă cu brânză dulce și ciocolată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere in jeleu

Prajitura cu mere in jeleu

Albususrile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul pana se intaresc,galbenusurile se freaca cu

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Negresa cu glazura de ciocolata

Negresa cu glazura de ciocolata

Se pune laptele cu zaharul si cacaoua, intr-o craticioara se amesteca bine si punem pe foc, la foc

286 voturi    56 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • CulinaryRainbow

    CulinaryRainbow (Chef de cuisine) , 30 martie 2015

    Mulțumesc, Marieta! E foarte bună! :)

  • Fara foto

    Culinary Rainbows , 30 martie 2015

    Mulțumesc! :)

  • Fara foto

    Culinary Rainbows , 30 martie 2015

    Mulțumesc! Vă aștept cu impresii! :)

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 30 martie 2015

      Arata minunat,deci se incearca de sarbatori.

    • Fara foto

      Lucia Gheorghe , 18 noiembrie 2014

      minunat

    • Fara foto

      Marilena Fiscan , 18 noiembrie 2014

      O voi face si eu de sarbatori!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

10 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 4 ouă
  • 3 linguri cu zahăr
  • 3 linguri cu făină
  • 2 linguri cu cacao
  • un vârf de cuțit praf de copt
  • un praf de sare
  • Umplutura de brânză:
  • 500 g brânză de vaci proaspătă
  • două ouă
  • 4 linguri cu zahăr
  • o lingură cu vanilie bourbon
  • o lingură smântână
  • stafide și coajă rasă de citrice

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

11 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

CulinaryRainbow (Chef de cuisine)

Mulțumesc, Marieta! E foarte bună! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Pateuri cu nectarine