autor:

Rita Ilieș

» » Prajituri

Ruladă cu brânză dulce și ciocolată

Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 noiembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, 4 ouă, 3 linguri cu zahăr, 3 linguri cu făină, 2 linguri cu cacao, un vârf de cuțit praf de copt, un praf de sare, , Umplutura de brânză:, 500 g brânză de vaci proaspătă, două ouă, 4 linguri cu zahăr, o lingură cu vanilie bourbon, o lingură smântână, stafide și coajă rasă de citrice

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

10 voturi

Mod de preparare

Pregătiți umplutura de brânză într-un vas încăpător, amestecând toate ingredientele o dată. Mixați compoziția până veți obține o cremă densă de brânză.

În alte două vase încăpătoare separați ouăle. Bateți gălbenușurile cu zahărul până când acesta se dizolvă. Adăugați făina, praful de copt și cacaua, apoi mixați până la omogenizare.



Presărați praful de sare peste albușuri și mixați până când veți obține o spumă tare. Răsturnați spuma peste compoziția cu cacao. Pentru că diferența de consistență este destul de mare, veți îngloba albușul cu telul sau cu o spatulă de silicon.

Încingeți cuptorul la 200 de grade. Puneți hârtie de copt în tava acestuia. Întindeți uniform umplutura de brânză, presărați stafidele și coaja rasă de citrice.

Peste brânză veți întinde compoziția pentru blat. Lăsați tava în cuptor preț de 15-20 de minute.



După ce s-a copt, întoarceți blatul pe un prosop curat, apoi rulați. Strângeți capetele prosopului și lăsați rulada să se răcească.

Pentru glazurare eu am folosit 150 g ciocolată neagră și 50 g ciocolată albă. Am topit fiecate tip de ciocolată pe bain marie, apoi în funcție de cantitatea de ciocolată am adăugat unt și smântână integrală ( cam o lingură rasă de smântână integrală și o linguriță cu vârf de unt la 100 de grame de ciocolată ). Am glazurat, apoi am pus rulada la rece.



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă cu brânză dulce și ciocolată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Albina

Prajitura Albina

Se freaca zaharul cu oul, mierea, untura si laptele, compozitia respectiva se pune pe abur pana se

2 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri
Ruladă cu cremă ganache şi căpşune

Ruladă cu cremă ganache şi căpşune

*Preparare crema ganache: Ciocolată ruptă în bucăţi se amestecă cu smântână lichidă la

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Rita Ilieș

    Rita Ilieș (Chef de cuisine) , 30 martie 2015

    Mulțumesc, Marieta! E foarte bună! :)

  • Fara foto

    Culinary Rainbows , 30 martie 2015

    Mulțumesc! :)

  • Fara foto

    Culinary Rainbows , 30 martie 2015

    Mulțumesc! Vă aștept cu impresii! :)

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 30 martie 2015

      Arata minunat,deci se incearca de sarbatori.

    • Fara foto

      Lucia Gheorghe , 18 noiembrie 2014

      minunat

    • Fara foto

      Marilena Fiscan , 18 noiembrie 2014

      O voi face si eu de sarbatori!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

10 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 4 ouă
  • 3 linguri cu zahăr
  • 3 linguri cu făină
  • 2 linguri cu cacao
  • un vârf de cuțit praf de copt
  • un praf de sare
  • Umplutura de brânză:
  • 500 g brânză de vaci proaspătă
  • două ouă
  • 4 linguri cu zahăr
  • o lingură cu vanilie bourbon
  • o lingură smântână
  • stafide și coajă rasă de citrice

Raporteaza reteta

Retete
de Rita Ilieș
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

13 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Rita Ilieș (Chef de cuisine)

Mulțumesc, Marieta! E foarte bună! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Paleuri cu ciocolata Paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul.Se amesteca torul si adaugam faina.Se coace blataul in forma

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarte cu vişine şi bezea