Autor: oanapl (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2017

Ingrediente
150 g sunca, 200 g amestec de legume, 1 mar mare, 1 lamaie, 120 g maioneza, 200 g smantana, 20 g gelatina, 7 oua prepelita, sare, piper, , maioneza:, 1 ou fiert, 1 ou crud, ulei, zeama de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 7h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi adaugi treptat cate putin ulei, amestecand intr-un singur sens, pana cand obtii cantitatea dorita. Din cand in cand, adaugi putina zeama de lamaie, pentru a nu se taia compozitia.

Legumele le fierbi in apa cu sare.

Ouale le fierbi 5-7 minute, apoi le pui in apa rece. Dupa ce s-au racit, le cureti cu gija si le dai deoparte.

Marul il cureti de coaja, il tai cuburi si storci zeama de lamaie peste el.

Sunca o tai in cubulete mici si o amesteci cu marul si albusul de ou fiert (ramas de la oul folosit la maioneza).

Smantana o amesteci cu maioneza, o sarezi si o piperezi dupa gust.

Gelatina o hidratezi in 100 ml zeama in care au fiert legumele (trebuie sa fie calduta, nu fierbinte), apoi o topesti pe baie de aburi si o lasi cateva minute sa se racoreasca, apoi o incorporezi in amestecul de smantana cu maioneza.

Amesteci toate ingredientele: legumele fierte, sunca, merele si smantana cu maioneza si potrivesti de gust, daca mai trebuie sare sau piper.

Tapetezi o tava de chec cu folie alimentara, torni jumatate din compozitie, asezi ouale de prepelita in linie, unul in continuarea celuilalt si acoperi cu restul de compozitie. Nivelezi si dai la frigider pentru cel putin 5-6 ore inainte de a fi taiata si servita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de legume cu sunca si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Mini cozonacei cu nuca

Mini cozonacei cu nuca

Aluatul: Laptele il punem pe foc pana devine caldut. Untul il topim si il lasam sa se raceasca. Drojdia

5 voturi    4 comentarii
1h 50 min
Retete de Pasti
Drob de pui

Drob de pui

Pieptul și pulpele de pui (pipotele si inimioarele) se spală și se fierb cu sare, aproximativ

1 vot    0 comentarii
1h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • oanapl

    oanapl (Chef de cuisine) , 03 iulie 2017

    De obicei folosesc sunca de curcan sau de pui. Imi cer scuze ca va raspund asa tarziu, dar abia acum am vazut.

  • indicator

    indicator (Maestru bucatar) , 19 iunie 2017

    Am o intrebare..ce fel de sunca folositi? Am nepotel de 1 an si i.as da ceva cât de cât sanatos...

Dificultate

Medie

Timp

7h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 150 g sunca
  • 200 g amestec de legume
  • 1 mar mare
  • 1 lamaie
  • 120 g maioneza
  • 200 g smantana
  • 20 g gelatina
  • 7 oua prepelita
  • sare
  • piper
  • maioneza:
  • 1 ou fiert
  • 1 ou crud
  • ulei
  • zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de oanapl
Cozonac de carne

Cozonac de carne

Tapetezi o tava de cozonac cu hartie de copt, in asa fel incat hartia sa ramana si pe dinafara. O

1 vot    0 comentarii
2h 5 min
Retete de Pasti
Chec cu naut si spanac

Chec cu naut si spanac

Mixezi ouale intregi pentru cateva minute, apoi adaugi uleiul si laptele si amesteci pana la omogenizare.

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Pasca bicolora cu smantana, branza si ciocolata

Pasca bicolora cu smantana, branza si ciocolata

Din cantitatile enumerate mai sus, mi-au iesit 2 pascute. Daca doresti, poti face o singura pasca,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti

oanapl (Chef de cuisine)

De obicei folosesc sunca de curcan sau de pui. Imi cer scuze ca va raspund asa tarziu, dar abia acum am vazut.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Mini cozonac cu nuca si rahat Mini cozonac cu nuca si rahat

incalzesc putin laptele, apoi adaug 1 plic zahar vanilat,150 gr zahar il amestec pana se dizolva zaharul. Pasez 25 gr drojdie cu o

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

Ciocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata si untul se topesc. Se lasa

5 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Miel cu sos de iaurt la cuptor pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver
Cookie Settings