Autor: oanapl (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2017

Ingrediente
150 g sunca, 200 g amestec de legume, 1 mar mare, 1 lamaie, 120 g maioneza, 200 g smantana, 20 g gelatina, 7 oua prepelita, sare, piper, , maioneza:, 1 ou fiert, 1 ou crud, ulei, zeama de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 7h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi adaugi treptat cate putin ulei, amestecand intr-un singur sens, pana cand obtii cantitatea dorita. Din cand in cand, adaugi putina zeama de lamaie, pentru a nu se taia compozitia.

Legumele le fierbi in apa cu sare.

Ouale le fierbi 5-7 minute, apoi le pui in apa rece. Dupa ce s-au racit, le cureti cu gija si le dai deoparte.

Marul il cureti de coaja, il tai cuburi si storci zeama de lamaie peste el.

Sunca o tai in cubulete mici si o amesteci cu marul si albusul de ou fiert (ramas de la oul folosit la maioneza).

Smantana o amesteci cu maioneza, o sarezi si o piperezi dupa gust.

Gelatina o hidratezi in 100 ml zeama in care au fiert legumele (trebuie sa fie calduta, nu fierbinte), apoi o topesti pe baie de aburi si o lasi cateva minute sa se racoreasca, apoi o incorporezi in amestecul de smantana cu maioneza.

Amesteci toate ingredientele: legumele fierte, sunca, merele si smantana cu maioneza si potrivesti de gust, daca mai trebuie sare sau piper.

Tapetezi o tava de chec cu folie alimentara, torni jumatate din compozitie, asezi ouale de prepelita in linie, unul in continuarea celuilalt si acoperi cu restul de compozitie. Nivelezi si dai la frigider pentru cel putin 5-6 ore inainte de a fi taiata si servita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de legume cu sunca si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Marinata pentru miel cu mustar si busuioc pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Marinata pentru miel cu mustar si busuioc pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Punem toate ingredientele intr-un bol mai mare si le amestecam, apoi ungem fiecare cotlet cu aceasta. Pregatim

0 voturi    0 comentarii
20 min
Retete de Pasti
Rulada Curcubeu

Rulada Curcubeu

Pieptul spalat si zvantat, se taie pe lung, pe mijloc si in lateral, pe ambele parti, astfel incat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • oanapl

    oanapl (Chef de cuisine) , 03 iulie 2017

    De obicei folosesc sunca de curcan sau de pui. Imi cer scuze ca va raspund asa tarziu, dar abia acum am vazut.

  • indicator

    indicator (Maestru bucatar) , 19 iunie 2017

    Am o intrebare..ce fel de sunca folositi? Am nepotel de 1 an si i.as da ceva cât de cât sanatos...

Dificultate

Medie

Timp

7h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 150 g sunca
  • 200 g amestec de legume
  • 1 mar mare
  • 1 lamaie
  • 120 g maioneza
  • 200 g smantana
  • 20 g gelatina
  • 7 oua prepelita
  • sare
  • piper
  • maioneza:
  • 1 ou fiert
  • 1 ou crud
  • ulei
  • zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de oanapl
Cozonac de carne

Cozonac de carne

Tapetezi o tava de cozonac cu hartie de copt, in asa fel incat hartia sa ramana si pe dinafara. O

1 vot    0 comentarii
2h 5 min
Retete de Pasti
Chec cu naut si spanac

Chec cu naut si spanac

Mixezi ouale intregi pentru cateva minute, apoi adaugi uleiul si laptele si amesteci pana la omogenizare.

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Pasca bicolora cu smantana, branza si ciocolata

Pasca bicolora cu smantana, branza si ciocolata

Din cantitatile enumerate mai sus, mi-au iesit 2 pascute. Daca doresti, poti face o singura pasca,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti

oanapl (Chef de cuisine)

De obicei folosesc sunca de curcan sau de pui. Imi cer scuze ca va raspund asa tarziu, dar abia acum am vazut.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu mascarpone si zmeura Rulada cu mascarpone si zmeura

In primul rand, trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie de copt. Intr-un vas punem ouale,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Marinata in stil asiatic pentru miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver