Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare.

Timp pregatire
450 minute
Complexitate
medie
Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Ingrediente

  • 150 g sunca
  • 200 g amestec de legume
  • 1 mar mare
  • 1 lamaie
  • 120 g maioneza
  • 200 g smantana
  • 20 g gelatina
  • 7 oua prepelita
  • sare
  • piper
  • maioneza:
  • 1 ou fiert
  • 1 ou crud
  • ulei
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi adaugi treptat cate putin ulei, amestecand intr-un singur sens, pana cand obtii cantitatea dorita. Din cand in cand, adaugi putina zeama de lamaie, pentru a nu se taia compozitia.

Legumele le fierbi in apa cu sare.

Ouale le fierbi 5-7 minute, apoi le pui in apa rece. Dupa ce s-au racit, le cureti cu gija si le dai deoparte.

Marul il cureti de coaja, il tai cuburi si storci zeama de lamaie peste el.

Sunca o tai in cubulete mici si o amesteci cu marul si albusul de ou fiert (ramas de la oul folosit la maioneza).

Smantana o amesteci cu maioneza, o sarezi si o piperezi dupa gust.

Gelatina o hidratezi in 100 ml zeama in care au fiert legumele (trebuie sa fie calduta, nu fierbinte), apoi o topesti pe baie de aburi si o lasi cateva minute sa se racoreasca, apoi o incorporezi in amestecul de smantana cu maioneza.

Amesteci toate ingredientele: legumele fierte, sunca, merele si smantana cu maioneza si potrivesti de gust, daca mai trebuie sare sau piper.

Tapetezi o tava de chec cu folie alimentara, torni jumatate din compozitie, asezi ouale de prepelita in linie, unul in continuarea celuilalt si acoperi cu restul de compozitie. Nivelezi si dai la frigider pentru cel putin 5-6 ore inainte de a fi taiata si servita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise