autor:

Ioana_COana

» » Torturi

Tort cu mere

Autor: Ioana_COana (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana_COana (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 septembrie 2015

Ingrediente
1 1/2 kg mere, 1 lingura margarina sau unt, 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 6 linguri apa, 100 g frisca.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 3 min

9 voturi

Mod de preparare

Ungeti o tava rotunda cu unt si puneti merele curatate de coaja si taiate in doua. Daca merele sunt tari sau prea zemoase puneti in scobitura samburelui o picatura de margarina.
Galbenusurile se amesteca cu zahar, pana ce acesta se topeste si apoi se adauga apa si faina si amestecati pana cand se omogenizeaza. Bateti albusurile spuma pana cand observati ca li s-a dublat volumul. Adaugati-le peste compozitia cu galbenus si amestecati usor pana cand se omogenizeaza.
Adaugati amestecul obtinut peste marele puse in tava si bagati tava la cuptor la foc mediu. Lasati tortul la cuptor aproximativ 45 de minute. Scoateti tava din cuptor cand acesta este gata, puneti un platou peste tava si rasturnati tava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu frisca si blat de orez.

Tort de mere cu frisca si blat de orez.

Intai trebuie fiert orezul circa 20-25 de minute,la o cana de orez punem 3 cani de apa.Dupa ce l-am

32 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de mere

Tort de mere

Pt.blat,se face un pandispan,asa:albusurile se bat spuma,tare;se pune zaharul(si 1 lingura zeama

23 voturi    18 comentarii
5h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Costin , 27 noiembrie 2015

    frisca unde este ,in compozie sau ptr.ornat????

Dificultate

Redusa

Timp

2h 3 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1 1/2 kg mere
  • 1 lingura margarina sau unt
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri apa
  • 100 g frisca.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Foi de tort usoare
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide