autor:

Ioana_COana

» » Torturi

Tort cu mere

Autor: Ioana_COana (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana_COana (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 septembrie 2015

Ingrediente
1 1/2 kg mere, 1 lingura margarina sau unt, 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 6 linguri apa, 100 g frisca.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 3 min

8 voturi

Mod de preparare

Ungeti o tava rotunda cu unt si puneti merele curatate de coaja si taiate in doua. Daca merele sunt tari sau prea zemoase puneti in scobitura samburelui o picatura de margarina.

Galbenusurile se amesteca cu zahar, pana ce acesta se topeste si apoi se adauga apa si faina si amestecati pana cand se omogenizeaza. Bateti albusurile spuma pana cand observati ca li s-a dublat volumul. Adaugati-le peste compozitia cu galbenus si amestecati usor pana cand se omogenizeaza.

Adaugati amestecul obtinut peste marele puse in tava si bagati tava la cuptor la foc mediu. Lasati tortul la cuptor aproximativ 45 de minute. Scoateti tava din cuptor cand acesta este gata, puneti un platou peste tava si rasturnati tava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort rapid cu mere

Tort rapid cu mere

Se bat 4 albusuri cu zaharul si praful de sare pana se face spuma. Se aduga galbenusurile treptat,

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri
Tort de mere cu dulceata

Tort de mere cu dulceata

Se pune zaharul pe foc direct in oala in care facem tortul. Amestecam mereu pana se topeste dupa

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Costin , 27 noiembrie 2015

    frisca unde este ,in compozie sau ptr.ornat????

Dificultate

Redusa

Timp

2h 3 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1 1/2 kg mere
  • 1 lingura margarina sau unt
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri apa
  • 100 g frisca.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba