autor:

Ioana_COana

» » Torturi

Tort cu mere

Autor: Ioana_COana (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana_COana (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 septembrie 2015

Ingrediente
1 1/2 kg mere, 1 lingura margarina sau unt, 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 6 linguri apa, 100 g frisca.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 3 min

8 voturi

Mod de preparare

Ungeti o tava rotunda cu unt si puneti merele curatate de coaja si taiate in doua. Daca merele sunt tari sau prea zemoase puneti in scobitura samburelui o picatura de margarina.

Galbenusurile se amesteca cu zahar, pana ce acesta se topeste si apoi se adauga apa si faina si amestecati pana cand se omogenizeaza. Bateti albusurile spuma pana cand observati ca li s-a dublat volumul. Adaugati-le peste compozitia cu galbenus si amestecati usor pana cand se omogenizeaza.

Adaugati amestecul obtinut peste marele puse in tava si bagati tava la cuptor la foc mediu. Lasati tortul la cuptor aproximativ 45 de minute. Scoateti tava din cuptor cand acesta este gata, puneti un platou peste tava si rasturnati tava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu frisca

Tort de mere cu frisca

Merele se curata de coaja si se scoate mijlocul fara a le taia.Se pun intr-o cratita cele 6 linguri

32 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi
TORT DE MERE

TORT DE MERE

Se ia un vas termorezistent si se unge cu unt.Se curata merele de coaje si se scoate cotorul,apoi

47 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Costin , 27 noiembrie 2015

    frisca unde este ,in compozie sau ptr.ornat????

Dificultate

Redusa

Timp

2h 3 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1 1/2 kg mere
  • 1 lingura margarina sau unt
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri apa
  • 100 g frisca.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort racoritor cu mascarpone si fructe de padure