autor:

alina

» » , , Aluaturi si Foietaje, Prajituri, Torturi

Tort de mere

Autor: alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Ingrediente
300g mere golden, 100g unt, 135g faina, 135 g zahar, 2 oua, 1 plic de drojdie uscata, sucul de la 1/2 de portocala

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

247 voturi

Mod de preparare

Curatam merele si le taiem felii subtiri. Amestecam untul cu zaharul pana cand devine cremos, adaugam galbenusurile, faina cernuta, sucul de portocala si drojdia uscata. Intr-un castron batem spuma albusurile si le adaugam la compozitia formata. Intr-o tava de tort unsa cu unt si tapetata cu faina turnam compozitia noastra peste care adaugam feliile de mar, in forma de soare,pe care le infigem putin in coca. Se coace in cuptorul incins 15 minute la 200° dupa care pana la final la 180°. E gata cand infipta o scobitoare iese uscata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele. Merele curatate de coaja se dau prin razatoare, la fel si gutuile, spalate

0 voturi    0 comentarii
50 min
Torturi
Tort de mere

Tort de mere

Pt.blat,se face un pandispan,asa:albusurile se bat spuma,tare;se pune zaharul(si 1 lingura zeama

23 voturi    18 comentarii
5h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • AnaRalu

    AnaRalu (Chef de cuisine):

    Este excelenta. Dupa 10 min am facut alta asa de buna a fost.

  • gheli1

    gheli1 (Chef de cuisine):

    Eu am mai adaugat in aluat razatura de portocala si o vanilie, in rest am facut reteta exact la fel. A iesit delicios.

  • 37 comentarii

  • Gustos.ro

    Gustos.ro (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2018

    Tilici, cantitatea de zahar este trecuta in reteta, 135 gr, la fel si pentru zahar! Spor la treaba!

  • Maria , 25 ianuarie 2018

    Imi spune si mie cineva,va rog ,cate linguri de faina si cate de zahar se pun? Multumesc!

  • Tilici , 25 ianuarie 2017

    Cat zahar se pune?

    • Diana , 21 mai 2016

      L am incercat am facut 2 unul cu drojdie si unul cu praf de copt am pus mai multa faina. Cel cu praf de copt à crescut mai bine.

    • Silvia , 10 februarie 2016

      Este f.mult un plic de drojdie uscata la 135.g.faina!!o jumatate este suficient

    • cristi gheorghe , 07 ianuarie 2016

      delicios

    • Activitati Elevi Sutesti , 10 noiembrie 2014

      Problema este in exprimare si in denumire. In rest nimic.

    • Alina Cernea , 10 noiembrie 2014

      o chemam turta cu mere...unde e problema? ...

    • Alina Cernea , 10 noiembrie 2014

      in loc de drojdie poti folosi un plic de praf de copt.......drojdie proaspata nu am folosit

    • Terpeziceanu Marinela , 09 noiembrie 2014

      DAR daca folosesc proaspata care este gramajul indicat ? multumesc

    • Angela Oanta , 09 noiembrie 2014

      un plic de drojdie are 7g.

    • Activitati Elevi Sutesti , 08 noiembrie 2014

      Are aspect de turta

    • Terpeziceanu Marinela , 08 noiembrie 2014

      plicul de drojdie uscata ce gramaj are ? va rog frumos , SAU daca folosesc drojdie proaspata ce gramaj trebuie sa pun ?

    • Viorica Malinovschi , 25 august 2014

      usoara

    • Viorica Malinovschi , 25 august 2014

      Daca vrei am reteta f usara si in timp record !scrie-mi daca vrei!!

    • Elisav Vasile , 25 august 2014

      Multam fain Vio....am socotit mai putin si nu mi-a prea "crescut"....dar o sa fiu mai atent data viitoare...oricum fetele mele mi-aulasat doar "colturile"....

    • Viorica Malinovschi , 24 august 2014

      Pai cit sa aiba ,vreo 5 grame ; nu stiu ca eu folosesc drjdie proaspata,dar eu maninc nu fac prajituri decit piine in cuptor !!! , de casa !

    • Elisav Vasile , 24 august 2014

      ce cantitate are un pliculet de drojde uscata ??

    • Daniela Elena Levente , 06 iulie 2014

      Ionela Raftu l-ai facut deja? mi-ai luat-o inainte !

    • nico , 06 iulie 2014

      Arata super merita incercata

    • Sorin_Coserea

      Sorin_Coserea (Chef de cuisine) , 09 februarie 2014

      as pune si putina brinza dulce in aluat, ce ziceti?

    • Raducu_Bardos

      Raducu_Bardos (Chef de cuisine) , 07 februarie 2014

      arata superb am sa incerc si eu aceasta reteta.

    • Alina Cernea , 13 ianuarie 2014

      UN CUBULET PE CARE SCRIE ...PT.500 GR FAINA

    • Elena Denisa , 12 ianuarie 2014

      astazi am facut tortul de mere si este excelent de bun,copii sunt ft incantati,le place la nebunie,si mai ales ca au ajutat si ei.:D super tare buuunnn yammyyyy!!!

    • Elena Maricut , 11 ianuarie 2014

      am sa incerc sa-l fac

    • Diana Carmen , 11 ianuarie 2014

      Si eu faceam tortul de mere odata,trebuie sa il incerc!

    • Ionela Marian Raftu , 11 ianuarie 2014

      UN CUBULET PE CARE SCRIE ...PT.500 GR FAINA

    • Ionela Marian Raftu , 11 ianuarie 2014

      UN CUBULET PE CARE SCRIE ...PT.500 GR FAINA

    • Drumea Simona , 11 ianuarie 2014

      se poate face si cu drojdie proaspata?vreau sa-l fac dar nu am drojdie uscata acum

    • Drumea Simona , 11 ianuarie 2014

      se poate face si drojdie proaspata?

    • Cosmina Mariciuc , 11 ianuarie 2014

      ati facut doamna hristea?

    • Anca Maria Hristea , 11 ianuarie 2014

      delicios!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte bun, delicios!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Doar in acest tort mai mananc si eu merele...

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      Arata fff bine si trebuie sa fie si fff bun.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      arata ft bine!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Ce bun trebuie sa fie si este si usor.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

247 voturi

Ingrediente

  • 300g mere golden
  • 100g unt
  • 135g faina
  • 135 g zahar
  • 2 oua
  • 1 plic de drojdie uscata
  • sucul de la 1/2 de portocala

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Tagliatelle cu creveti si dovlecel

Tagliatelle cu creveti si dovlecel

Puneti intr-o tigaie cu ulei, usturoiul tocat sa se prajeasca putin. Taiati dovlecei felii prajitile

23 voturi    6 comentarii
40 min
Paste si pizza
Orata al forno

Orata al forno

Preparare: Se curata pestele si se spala bine cu apa, se usuca, se sareaza si pipereaza( afara si

14 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Paste cu fasoale boabe

Paste cu fasoale boabe

Preparare: se toaca marunt ceapa si costita. Intr-o oala se pune putin ulei si se frige costita cu

13 voturi    2 comentarii
50 min
Paste si pizza

Gustos.ro (Chef de cuisine)

Tilici, cantitatea de zahar este trecuta in reteta, 135 gr, la fel si pentru zahar! Spor la treaba!

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort Minnie Mouse