In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
28
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu

Interviu cu Barbat la cratita

Daca ai putea sa faci o singura reteta de sarbatori, care ar fi aceea?
Barbat la cratita
Escalop de porc cu ciuperci.

Din fericire, poti sa faci oricate retete doresti. Asadar, ce retete vei gati?
Barbat la cratita
Neaparat voi prepara fursecuri cu ciocolata, oua umplute si vreo cateva ciuperci umplute. Acum o luna am descoperit ciorba radauteana care mi-a placut atat de mult, incat am trecut-o inca de pe atunci pe lista cu retetele de sarbatori. Cu toate ca in timpul anului nu sunt un mare fan al lor, am fost invatat inca din copilarie ca de sarbatori nu trebuie sa lipseasca salata de boeuf si cozonacul. Mi-as dori sa prepar si un tort cu cafea, iar pentru Revelion ma gandesc la o reteta simpla: prajitura cu mere si blat din biscuiti.
Care este cea mai frumoasa amintire din copilarie legata de mancarea de sarbatori?
Barbat la cratita
Imi amintesc intotdeauna cu placere de felul in care mirosea casa atunci cand mama scotea cozonacii din cuptor.

Ce recomandari i-ai face unui novice in bucatarie care organizeaza pentru prima data masa de sarbatori?
Barbat la cratita
Unui novice in bucatarie care organizeaza pentru prima data masa de sarbatori i-as recomanda sa lase pe cineva mai priceput sa se ocupe de organizare :) Daca totusi imi ignora prima recomandare, cea de-a doua ar fi sa nu se complice, sa apeleze la retete simple si rapide.
Ce fel de mancare preferi de sarbatori: traditionala sau mai iesita din comun?


Barbat la cratita
De Craciun prefer retetele traditionale.