Blaturile: se bat spuma, cu mixerul, albusurile cu un praf de sare, se adauga treptat galbenusurile, indulcitorul.
Prajitura cu migdale si cireseSe spala piersicile, caisele si nectarinele.
Gem asortat din piersici, caise si nectarineAnul acesta mi-am dorit sa pregatesc un drob mai deosebit, astfel ca l-am pregatit in foi de foietaj si l-am copt intr-o...
Drob din ficat de porc, in foietajPentru blat: se bat spuma, cu mixerul, albusurile cu un praf de sare si zaharul, se adauga treptat galbenusurile, apa si...
Tort Cos de PasteSe farama drojdia si se dizolva in putin lapte caldut cu zaharul.
Poale-n brauSe spala si se curata legumele.
Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varzaSe alege si se spala fasolea, se lasa la inmuiat in apa peste noapte.
Mancare de fasole cu afumatura, la Crock-PotBlatul: Se bat spuma, cu mixerul, albusurile cu un praf de sare, se adauga pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul.
Tort Floare de Cires, cu glazura oglindaSe pune la fiert tacamul de pui intr-o oala de 3 litri pentru supa, cu apa si putina sare.
Supa de rosii cu pui, fidea si crutoaneReteta de tort de ciocolata si cafea cu glazura oglinda. Tort de ciocolata si cafea cu glazura oglinda reteta pas cu pas....
Tort de ciocolata si cafea cu glazura oglindaSe taie pieptul in doua, se unge cu ulei, se freaca cu sare, dar si mirodenii pentru o crusta frumoasa.
Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocalaSe pun la fiert, intr-o oala incapatoare cu capacitate de 6 l, tacamul de curcan impreuna cu apa.
Ciorba de curcanSe spala merele, se decojesc (sau nu) si se dau prin razatoarea mare.
Micile vrajitoarePentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie.
Pilaf cu sos de ciuperci (de post)Se spala fasolea in mai multe ape, apoi se lasa la hidratat peste noapte.
Iahnie de fasole cu afumatura si carnatiPentru acest tort am folosit 10 oua mici: 3 galbenusuri le-am dat deoparte pentru crema, iar celalalte galbenusuri si...
Tort cu nuca, vin alb si trandafiriSe pun la fiert apa cu zaharul intr-o cratita incapatoare.
Dulceata de gutuiSe spala fasolea in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte.
Mancare de fasole boabe cu cabanosi, la slow cooker Crock-PotPentru foi: intr-un castron mai mare se amesteca ingredientele umede.
Prajitura cu struguriSe desface carnea de porc cu un cutit pentru a-i mari suprafata de lucru.
Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperciSe spala strugurii si se desprind boabele de pe ciorchini.
Dulceata din struguri negriSe spala pieptii de pui si se taie in doua.
Pui cu orez, mazare si trandafiri din mereSe pun la fiert apa cu zaharul intr-o cratita, nu se amesteca.
Dulceata din struguri albi cu whiskySe desface carnea de porc cu un cutit pentru a-i mari suprafata de lucru.
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturiPentru umplutura: eu am avut merele deja pregatite, asadar le-am scos din congelator si le-am lasat la temperatura camerei.
Placinta cu mere, nuci si aluat cu vinOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajSe spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.
Ciorba de miel acrita cu corcoduseRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise