Anca Elena Voicu - Rețete

Sarmale in varza dulce, cu orez, ciuperci si fructe uscate
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmale in varza dulce, cu orez, ciuperci si fructe uscate

Se caleste ceapa tocata marunt in putin ulei incins, se adauga morcovul ras, sarea, ciupercile spalate.

Sarmale in varza dulce, cu orez, ciuperci si fructe uscate
Gem de capsuni
Conserve si muraturi

Gem de capsuni

Se spala capsunile, se acopera cu zahar si se lasa peste noapte, pentru a-si lasa sucul.

Gem de capsuni
Castraveti in otet
Conserve si muraturi

Castraveti in otet

Se spala bine borcanele.

Castraveti in otet
Gem de caise
Conserve si muraturi

Gem de caise

Se spala caisele, se indeparteaza samburii, apoi se taie cuburi mai mici.

Gem de caise
Dulceata din fructe de padure
Conserve si muraturi

Dulceata din fructe de padure

Se spala delicat fructele.

Dulceata din fructe de padure
Gem de afine
Conserve si muraturi

Gem de afine

Se spala delicat afinele, se acopera cu zahar si se lasa peste noapte, pentru a-si lasa sucul.

Gem de afine
Gogonele si castraveti in otet
Conserve si muraturi

Gogonele si castraveti in otet

Am pus la murat gogonele cu otet, foi de dafin si mirodenii.

Gogonele si castraveti in otet
Zacusca de vinete si ardei
Conserve si muraturi

Zacusca de vinete si ardei

Se coc vinetele, se lasa la scurs si racit, se curata.

Zacusca de vinete si ardei
Oua in culori naturale pentru Sfintele Pasti
Aperitive cu oua

Oua in culori naturale pentru Sfintele Pasti

Se scot ouale din frigider pentru a le aduce la temperatura camerei.

Oua in culori naturale pentru Sfintele Pasti
Cozonaci Pascali
Prajituri

Cozonaci Pascali

Se farama drojdia si se dizolva in putin lapte cald.

Cozonaci Pascali
Aperitiv morcovi pascali
Aperitive cu brinza

Aperitiv morcovi pascali

De Paste, am pregatit pentru ai mei cativa morcovi din aluat foietaj.

Aperitiv morcovi pascali
Pasca impletita
Aluaturi si Foietaje

Pasca impletita

Anul acesta am pregatit pasca impletita cu branza dulce.

Pasca impletita
Briose Lalele
Prajituri

Briose Lalele

Briose cu pandispan pufos, crema de ness, crema ganache, decorate cu lalele din crema de ciocolata in diferite culori.

Briose Lalele
Placinta taraneasca
Aperitive cu brinza

Placinta taraneasca

Pentru aluat: se da margarina rece pe razuitoare, se amesteca impreuna cu putina faina.

Placinta taraneasca
Chec coronita
Prajituri

Chec coronita

Un chec mai mic, dar pufos cu cacao, nuca rumenita, stafide, rahat, fulgi de ciocolata si pudrat cu zahar.

Chec coronita
Tort Iepuras
Torturi

Tort Iepuras

Pentru blaturi: se bat spuma albusurile, cu mixerul, cu un praf de sare.

Tort Iepuras
Rulada Eclipse
Prajituri

Rulada Eclipse

Saptamana trecuta am pregatit o rulada.

Rulada Eclipse
Rulada Ducesa
Prajituri

Rulada Ducesa

Se bat spuma, cu mixerul, albusurile cu un praf de sare.

Rulada Ducesa
Tort Saint Honore
Prajituri

Tort Saint Honore

Se pun la fiert apa, uleiul şi un praf de sare.

Tort Saint Honore
Prajitura Dragobete
Prajituri

Prajitura Dragobete

Pentru foile de pandispan: se separa ouale.

Prajitura Dragobete
Ecleruri cu vanilie, ciocolata si limeta
Prajituri

Ecleruri cu vanilie, ciocolata si limeta

Intr-o craticioara se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare.

Ecleruri cu vanilie, ciocolata si limeta
Tarta de primavara
Aperitive cu oua

Tarta de primavara

Pentru aluat: se amesteca untul sau margarina cu faina.

Tarta de primavara
Amandine de casa
Prajituri

Amandine de casa

Una dintre prajiturile mele preferate in copilarie, atunci cand mergeam la cofetarie era amandina.

Amandine de casa
Ora 12 de casa
Prajituri

Ora 12 de casa

Se freaca untul cu zaharul, se adauga treptat galbenusurile.

Ora 12 de casa
Prajitura cu miere si smantana
Prajituri

Prajitura cu miere si smantana

Pentru Revelion am pregatit prajitura cu foi de miere

Prajitura cu miere si smantana
Tort Vasile
Torturi

Tort Vasile

Pentru onomastica tatalui meu am pregatit un tort cu nuca.

Tort Vasile
Dulceata de citrice
Dulciuri diverse

Dulceata de citrice

Am adaptat reteta mamei de dulceata de portocale la resursele si cantitatile pe care le-am avut.

Dulceata de citrice
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise