autor:

andraconstantinescu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Briose de vanilie cu ciocolata in interior

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2017

Ingrediente
2 oua, 150 g zahar, 1 plic de zahar vanilat (8 g), 100 ml ulei, 100 ml lapte, 250 g faina, 1/2 plic de praf de copt (5 g), 7 lingurite de Fineti, fulgi de ciocolata pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Ouale, zaharul, zaharul vanilat, uleiul, laptele, faina si praful de copt se pun intr-un castron si se mixeaza cat sa se amestece.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-o tava pentru briose, se pun hartiute, se pun doua lingurite de aluat, iar in mijlocul aluatului, se adauga o jumatate de lingurita de Fineti. Deasupra se mai adauga o lingurita de aluat (bine ar fi ca formele pentru briose sa fie cu aluat cam pana la jumatate, pentru a creste frumos, deoarece altfel, riscati sa va curga pe tava; eu am pus un pic cam mult aluat, din dorinta de a face fix 12 briose si tot am facut 14 pana la urma, iar unele au dat si pe dinafara) si se presara fulgii de ciocolata. Se introduc briosele la cuptor, pana cand se rumenesc frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de vanilie cu ciocolata in interior" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Biscuiti cu gropite

Biscuiti cu gropite

Se amesteca toate ingredientele. Se framanta bine , pana se obtine un aluat omogen , care se inveleste

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri
Prajitura

Prajitura

Se freaca untul cu 200 g zahar pana devin spuma. Se adauga pe rand celelalte ingrediente: mai intai

2 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Corina_Valea (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2017

    foarte bun

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat (8 g)
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1/2 plic de praf de copt (5 g)
  • 7 lingurite de Fineti
  • fulgi de ciocolata pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

9 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Fara foto

Corina_Valea (Chef de cuisine)

foarte bun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu citrice