1) Se amesteca untul (lasat la temperatura camerei) cu zaharul pudra si plicul de zahar cu aroma de rom. Dupa ce amestecul a deveit o pasta cremoasa adaugam cate un ou si amestecam bine, mai adaugam unul...
2) Zaharul se pune intr-o oala medie, se adauga apa si se lasa la fiert, amestecand din cand in cand pana cand acesta capata o nunanta aurie, apoi toarnam compozitia de la pasul unu si amestecam continuu pana cand toate ingredientele devin o pasta de consistenta smantanii.
3) La final adaugam nuca si stafidele rehidratate, amestecam bine si lasam sa se raceasca compozitia cam 15-30 minute.(compozitia trebuie sa fie calduta cand o intindem pe foaiea de napolitana)
4) Foaia de napolitana o punem pe masa curata sau intr-o tava mare si intindem uniform pasta de caramel. Adaugam urmatoarea foaie de napolitana, presam bine si punem peste prajitura un tocator sau alt obiect greu ca foile de napolitana sa stea presate.
Totul se tine la frigider cam 2-3h sau se lasa pe masa (iarna), apoi inlaturam marginile si taiem patratele mici pt. servire.
Atentie!
Daca doriti ca prajitura sa o faci cu un al doilea strat de caramel dublati cantitatile.
Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.
Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeuraIncingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Comentarii
Adaugă comentariu