autor:

oana ceancu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Napolitana cu caramel si nuca

Autor: oana ceancu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana ceancu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2016

Ingrediente
2 foi mari de napolitana, 250 g zahar, 150 g zahar pudra, 1 plic zahar rom, 3 oua, un pachet de unt, 150 ml apa, nuca si daca doriti puteti adauga si ceva stafide

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1) Se amesteca untul (lasat la temperatura camerei) cu zaharul pudra si plicul de zahar cu aroma de rom. Dupa ce amestecul a deveit o pasta cremoasa adaugam cate un ou si amestecam bine, mai adaugam unul...
2) Zaharul se pune intr-o oala medie, se adauga apa si se lasa la fiert, amestecand din cand in cand pana cand acesta capata o nunanta aurie, apoi toarnam compozitia de la pasul unu si amestecam continuu pana cand toate ingredientele devin o pasta de consistenta smantanii.
3) La final adaugam nuca si stafidele rehidratate, amestecam bine si lasam sa se raceasca compozitia cam 15-30 minute.(compozitia trebuie sa fie calduta cand o intindem pe foaiea de napolitana)
4) Foaia de napolitana o punem pe masa curata sau intr-o tava mare si intindem uniform pasta de caramel. Adaugam urmatoarea foaie de napolitana, presam bine si punem peste prajitura un tocator sau alt obiect greu ca foile de napolitana sa stea presate.
Totul se tine la frigider cam 2-3h sau se lasa pe masa (iarna), apoi inlaturam marginile si taiem patratele mici pt. servire.
Atentie!
Daca doriti ca prajitura sa o faci cu un al doilea strat de caramel dublati cantitatile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitana cu caramel si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Foi de napolitana cu nuca si caramel

Foi de napolitana cu nuca si caramel

Intr-un vas cu fundul mai gros punem zaharul la caramelizat pana devine auriu. Amestecam din cand

9 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura Betivul

Prajitura Betivul

pt blat: se freaca galbenusurile cu 200 g zahar, se adauga apa ,faina amestecata cu praful de copt,

6 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 2 foi mari de napolitana
  • 250 g zahar
  • 150 g zahar pudra
  • 1 plic zahar rom
  • 3 oua
  • un pachet de unt
  • 150 ml apa
  • nuca si daca doriti puteti adauga si ceva stafide

Raporteaza reteta

Retete
de oana ceancu
Cartofi la cuptor cu legume

Cartofi la cuptor cu legume

Se curata cartofii, se spala bine, se taie bucati mari si se pun intr-o oala cu apa, pe foc; acestia

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sos de usturoi pentru cotlete de porc

Sos de usturoi pentru cotlete de porc

Usturoiul se zdobeste sau se toaca marunt cat sa dea aroma, (daca il pisati va incepe sa usture si

3 voturi    2 comentarii
15 min
Sosuri
Taietei de casa

Taietei de casa

Se bate oul, se adauga praful de sare si faina, amestecam bine pana cand aluatul devine ferm si nu

14 voturi    15 comentarii
10 min
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu banane si ciocolata