autor:

sorina gabriela

» » Prajituri

Präjitura integrala cu visine

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 01 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 01 februarie 2011

Ingrediente
300g visine fara sambure ,5 linguri amidon alimentar sau daca nu aveti puteti folosi tot faina(pentru a infaina visinile ),5 oua,120g zahar brun,5 linguri de ulei,100g miez de nuca tocat,un praf de sare, plic de praf de copt ,doua plicuri zahar vanilat si 14 linguri de faina integrala.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

7 voturi

Mod de preparare

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se lasa deoparte pe farfurie.
Se bat bine ouale cu zaharul, uleiul,zaharul vanilat si praful de sare,pana se albeste si se ingroasa putin. Atunci stim sigur ca s-a dizolvat zaharul.
Praful de copt se pune in faina si se toarna peste amestecul de oua cu zahar , se amesteca bine ,sa se integreze toata faina. Compozitia are consistenta unei creme , mai groasa.Se pune trei sferturi din miezul de nuca tocat la cutit si se toarna compozitia in tava care a fost unsa cu ulei si infainata, pentru a nu se lipii prajitura.Dimensiunea tavii sa fie de 28,5x23x4cm , deci o tava mai mica ca dimensiune.
Se aseaza visinile deasupra , apoi se presara restul de miez de nuca si se da la cuptor pentru 25 - 30 de minute la 180grade cu umluft sau 200grade la cuptor normal.
Pofta buna , merita incercata este foarte buna si se pastreaza si 2,3 zile pufoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Präjitura integrala cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cheesecake romanesc

Cheesecake romanesc

Blatul Biscuitii se pun intr-o punga legata bine si se sfarama cu sucitorul pana se fac pesmet. Separat

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
valurile dunarii

valurile dunarii

Mod de preparare: Margarina se mixeaza cu zaharul bine, dupa care se adauga pe rand cele 6 oua si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine):

    Am pregatit reteta ta si a iesit bine dar cred ca trebuie mai multe visine. Pacat ca nu am reusit sa fac o poza..

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

    Delicioasa.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

    Foarte buna prajitura imi plac mult prajituri cu faina integrala este mai sanatoasa .Voi incerca reteta si iti voi spune.

  • Anastasia

    Anastasia (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

    Ai facut o prajitura foarte gustoasa si ca aspect minunata, preferata mea prajitura e cea cu visine mmm, yuuuumyyyyy !!!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

      Va multumesc dragele mele pentru aprecieri si incurajari :)

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 februarie 2011

      Super ! tare mult imi place reteta...si am s-o incerc cat de curand. Felicitari !*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 februarie 2011

      Delicioasa si apetisanta!***** Sper sa invat o multime de lucruri noi de la tine; felicitari pentru exolicatia minutioasa si pentru grija pentru delalii. O zi buna iti doresc.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 02 februarie 2011

      ce bine arata..un deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

7 voturi

Ingrediente

  • 300g visine fara sambure ,5 linguri amidon alimentar sau daca nu aveti puteti folosi tot faina(pentru a infaina visinile ),5 oua,120g zahar brun,5 linguri de ulei,100g miez de nuca tocat,un praf de sare, plic de praf de copt ,doua plicuri zahar vanilat si 14 linguri de faina integrala.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

5 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

78 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Turte cu varza la tigaie

Turte cu varza la tigaie

Se dizolva drojdia cu praful de zahar,se pune apa calduta peste si se mai amesteca putin cu lingura,apoi

71 voturi    41 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Delicioasa.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu capsuni