
Se caleste ceapa tocata marunt in putin ulei incins, se adauga morcovul ras, sarea, ciupercile spalate.
Sarmale in varza dulce, cu orez, ciuperci si fructe uscateSe spala capsunile, se acopera cu zahar si se lasa peste noapte, pentru a-si lasa sucul.
Gem de capsuniSe spala caisele, se indeparteaza samburii, apoi se taie cuburi mai mici.
Gem de caiseSe spala delicat fructele.
Dulceata din fructe de padureSe spala delicat afinele, se acopera cu zahar si se lasa peste noapte, pentru a-si lasa sucul.
Gem de afineAm pus la murat gogonele cu otet, foi de dafin si mirodenii.
Gogonele si castraveti in otetSe coc vinetele, se lasa la scurs si racit, se curata.
Zacusca de vinete si ardeiSe scot ouale din frigider pentru a le aduce la temperatura camerei.
Oua in culori naturale pentru Sfintele PastiDe Paste, am pregatit pentru ai mei cativa morcovi din aluat foietaj.
Aperitiv morcovi pascaliAnul acesta am pregatit pasca impletita cu branza dulce.
Pasca impletitaBriose cu pandispan pufos, crema de ness, crema ganache, decorate cu lalele din crema de ciocolata in diferite culori.
Briose LalelePentru aluat: se da margarina rece pe razuitoare, se amesteca impreuna cu putina faina.
Placinta taraneascaUn chec mai mic, dar pufos cu cacao, nuca rumenita, stafide, rahat, fulgi de ciocolata si pudrat cu zahar.
Chec coronitaPentru blaturi: se bat spuma albusurile, cu mixerul, cu un praf de sare.
Tort IepurasIntr-o craticioara se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare.
Ecleruri cu vanilie, ciocolata si limetaPentru aluat: se amesteca untul sau margarina cu faina.
Tarta de primavaraUna dintre prajiturile mele preferate in copilarie, atunci cand mergeam la cofetarie era amandina.
Amandine de casaSe freaca untul cu zaharul, se adauga treptat galbenusurile.
Ora 12 de casaPentru Revelion am pregatit prajitura cu foi de miere
Prajitura cu miere si smantanaAm adaptat reteta mamei de dulceata de portocale la resursele si cantitatile pe care le-am avut.
Dulceata de citrice
Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise