autor:

Anca E. Voicu

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Cotlet de porc, cu legume si mirodenii, la cuptor

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2021

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 ianuarie 2021

Ingrediente
1 kg cotlet de porc,, 8 coaste afumate de porc,, Câteva ciuperci champignon,, 6 cartofi,, 150 ml vin alb,, 400 ml apă,, Sare, după gust,, 2-3 căței de usturoi,, O crenguță de rozmarin,, 50 ml ulei de floarea soarelui,, 3 linguri ulei de măsline aromatizat cu busuioc,, 1 linguriță mix mirodenii (cimbru, oregano, busuioc, coriandru, boia dulce)

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 5 min

0 voturi

Mod de preparare

De Sărbători, am pregătit cotlet de porc la cuptor, cu costițe, cartofi și mirodenii. Coastele afumate i-au dat o aromă nemaipomenită, însă tot ele s-au mâncat primele (cine nu iubește coastele?) Usturoiul și rozmarinul sunt mirodeniile noastre preferate, dau o aromă deosebită.

Tai cotletul de porc, însă nu îl tai până jos, ci mai mult îl crestezi. Îl ungi cu ulei, sare și mirodenii, iar în crestături înfingi usturoi tăiat bucățele mici și firicele de rozmarin. Îl așezi într-o tavă pentru friptură, în care ai pus un strat subțire de ulei de floarea soarelui (aprox 50 ml) și coastele afumate.
Cureți, speli și tai cartofii și ciupercile. Le răsfiri în tavă. Ai grijă să rămână coastele mai la fund, altfel se usucă și se întărește carnea. Adaugi vinul și apa. Presari mirodenii, sare și picuri puțin ulei de măsline aromatizat cu busuioc peste toate.
Dai la cuptor la foc mic. Ca să nu se ardă mirodeniile de pe cotlet, pentru că nu ajung lichidele la ele și riscă să se usuce, pe la jumătatea timpului, scoți tava și ungi carnea cu lichidul din tavă, apoi întorci carnea pe partea cealaltă, pentru a se rumeni frumos și dai înapoi la cuptor. În total ții tava în cuptor cam 1h 40 de minute sau până se pătrund toate bine.

Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/01/cotlet-de-porc-cu-legume-si-mirodenii.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc, cu legume si mirodenii, la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun

  • 1 comentariu

  • Ela , 22 ianuarie 2021

    Interesanta idee,am facut si eu, a iesit foarte bun. Felicitari pentru aceasta reteta.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 5 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cotlet de porc,
  • 8 coaste afumate de porc,
  • Câteva ciuperci champignon,
  • 6 cartofi,
  • 150 ml vin alb,
  • 400 ml apă,
  • Sare
  • după gust,
  • 2-3 căței de usturoi,
  • O crenguță de rozmarin,
  • 50 ml ulei de floarea soarelui,
  • 3 linguri ulei de măsline aromatizat cu busuioc,
  • 1 linguriță mix mirodenii (cimbru
  • oregano
  • busuioc
  • coriandru
  • boia dulce)

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Ela

Interesanta idee,am facut si eu, a iesit foarte bun. Felicitari pentru aceasta reteta.

Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Coaste de porc glazurate, la cuptor, cu cartofi cu rozmarin