1176
retete

»

Retete traditionale din Italia

  • Pizza cu sunca, salam

    Mai intai ne ocupam de maia: Punem intr-un bol drojdia proaspata, zaharul si cateva linguri de apa calduta si amestecam pana se dizolva

    2 comentarii

  • Fusilli tricolori

    Se pune la fiert apa cu sare, iar cand da in clocot, se scufunda fusilli si se lasa sa fiarba 10 minute, dupa care se scurg si se trec

    0 comentarii

  • Vinete la cuptor

    Vinetele se spala, se taie in felii de cca 1,5 cm grosime si se sareaza; se lasa 20 de minute. Rosiile se oparesc ,se curata de coaja

    9 comentarii

  • Gnocchi in sos de

    Am sa va prezint modul meu de preparare, dar pina la urma puteti face cum va este mai comod si usor. Mai intii incep cu prepararea

    3 comentarii

  • Tiramisu

    Se prepara cafeaua amara cu un aparat pentru cafea filtru si se lasa sa se raceasca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile

    2 comentarii

  • Tiramisu in cupe

    Crema de branza Se bat albusurile tari cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca bine cu branza crema, apoi se adauga siropul

    8 comentarii

  • Linguine

    In vasul in care veti fierbe Linguine ,punem intai sa fiarba morcoveii. Acest soi de morcovi fierb foarte repede ,gustul lor nu este

    11 comentarii

  • Lasagne cu sos Bolognese

    Ceapa , usturoiul si morcovul se curata. Ceapa se taie marunt cubulete, morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici iar usturoiul se

    23 comentarii

  • Lasagna cu bacon

    Besciamela: faina se amesteca cu laptele,nucsoara sare,piper,se omogenizeaza si se toarna peste untul topit,se amesteca bine,se firbe

    8 comentarii

  • Tiramisu cu mouse

    Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate bine,se tine in frigider. Compozitia

    9 comentarii

  • Tiramisu cu crema

    Galbenusurile se bat bine, se adauga zaharul pudra, se mixeaza pana totul devine o crema omogena. Se adauga mascarpone, se omogenizeaza,

    12 comentarii

  • "Melanzane alla Parmigiana"

    Vinetele se taie pe lung in felii de cca 1,5 cm, se sareaza si se aseaza intr-o strecuratoare , punand peste ele o greutate , in asa

    0 comentarii

  • Tortellini de casa

    Aluatul: Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam aluatul 20 de minute pe masa de lucru pe care am tapetato cu faina

    2 comentarii

  • Cannelloni cu carne

    Incepem cu prepararea sosuri-lor : pentru sosul de rosii, incingem uleiul, adaugam usturoiul tocat marunt, fulgii chilli, lasam 1’

    7 comentarii

  • Paste cu pui si bacon

    Pastele se fierb urmand instructiunile de pe pachet.(eu am folosit spirale vegetale).In apa in care urmeaza sa fiebem pastele se pune

    4 comentarii

  • Pateuri cu crema

    Pentru început preparam budinca după instrucțiunile de pe plic ( 1/2 l lapte, 3 linguri zahar și plicul de budinca)și o lăsăm

    19 comentarii

  • Lasagna cu carne

    Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii se taie in bucati mici. Rosiile

    10 comentarii

  • Pasta de casa

    Se cerne faina intr-un bol mai mare,in mijloc se face o gaura si se pun ouale intregi,uleiul, sarea,vinul alb amestecate toate in prealabil

    10 comentarii

  • Cus-cus cu legume

    Se fierb 3 cescute de apa cu un praf de sare. Cand da in clocot, se adauga cuc-cusul. Dupa 10 minute, adaugam si legumele prefierte,

    0 comentarii

  • Bomboane Raffaello

    Alunele nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta . Se amesteca untul, zaharul, laptele praf , zaharul vanilat si 100 g din nuca

    1 comentariu

  • Tagliatelle

    Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Muschiul de vita se taie joulienne si se pune la sotat impreuna cu usturoiul tocat. Se stinge

    3 comentarii

  • Penne prosciuto,

    Intr-o oala punem la incalzit circa 2,5 litri de apa cu o lingura de sare mare. Cind apa incepe sa fiarba,punem pennele si le lasam

    3 comentarii

  • Tort de ciocolata,

    Tortul l-am gasit pe un site italian si mi-au atras atentia mai intai ingredientele.Mi s-a parut un pic ciudat sa folosesc maioneza

    7 comentarii

  • Tagliatelle (de casa)

    Vom incepe cu prepararea sosului pentru ca va trebui sa-l tinem la foc mic cam 40-45 de minute. In mod normal sosul se tine la fiert

    0 comentarii

  • Pasta ai fagioli

    Este o mancare italiana care se gateste in mai multe feluri, aproape fiecare provincie din Italia avind ingredientele si modul sau de

    2 comentarii

  • Tiramisu

    Pentru inceput preparati cafeaua amara si lasati-o la racit, apoi amestecati galbenusurile de ou cu zaharul pudra pana obtineti o compozitie

    1 comentariu

  • Lasagna

    Se curata ceapa si se taie solzisori. Morcovul se curata si se razuie. Intr-o tigaie mare sau chiar cratita mai intinsa se topeste untul,

    3 comentarii

  • Tiramisu cea mai

    Intr-un castron se pun cele 6 galbenusuri,200gr zahar pudra si batem bine dupa bagam la microunde 1 minut sau punem la bain mare ,eu

    3 comentarii

  • Lasagna

    Sosul bechamel se topeste untul se adauga faina putin cate putin dupa care se adauga lapte cat cuprinde se adauga sare plus o lingura

    0 comentarii

  • Semifreddo cu cafea-Reteta

    Se mixeaza bine frisca. Cele 2 linguri de cafea instantanee se dizolva in lapte si se amesteca intr-un bol cu laptele condensat. Se

    4 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: