36
retete

»

Retete traditionale din Elvetia

  • Pulpe de pui glazurate

    Ardeiul iute se toaca marunt apoi se amesteca cu sosul de soia si piper. Pulpele se ung bine cu acest sos inclusiv sub pielita si se

    6 comentarii

  • Brasato alla Milanese

    Intr-o tigaie mai mare se incinge uleiul si untul.Se prajeste carnea pe toate partile,apoi se adauga morcovii,gulia,cartoful si ceapa

    3 comentarii

  • Pui cu tomate -duo

    Pulpele fara pielita si taiate in doua se sareaza si se pipereaza.Kaizerul se taie bucatele mai marisoare si usturoiul pe jumatate. Pulpele

    2 comentarii

  • File de vitel cu

    Curatam si taiem rondele ceapa verde si usturoiul verde, apoi le tragem la tigaie in 2 linguri ulei de masline. Carnea de vitel o taiem

    1 comentariu

  • Piept de pui cu rösti

    Pentru inceput preparam rösti , curatan cartofii, ii spalam si apoi ii taiem cu un cutit sub forma de betisoare, putin mai groase

    0 comentarii

  • Pui cu sos curry

    Pieptul de pui se taie bucatele , se condimenteaza bine si se prajeste untr-un wok in putin unt.Dupa ce s-a prajit adaugam faina amestecata

    1 comentariu

  • Cotlete St. Prex

    Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina, ou si pesmet (in ordinea asta). Pesmetul

    3 comentarii

  • Tarta aperitiv

    Din faina , sare, unt si apa amestecate bine si framantate putin, facem un aluat pe care il lasam 30 de minute la rece. Intindem apoi

    2 comentarii

  • Tarta elvetiana cu

    Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, apoi se adauga untul la temperatura camerei, taiat in cubulete mici si se continua mixarea

    5 comentarii

  • Tarta elvetiana cu

    Foaia de placinta se intinde intr-o forma rotunda, se inteapa pe alocuri cu furculita si se presara deasupra nucile(alunele) pisate,

    2 comentarii

  • Pui cu legume

    Am ''tavalit'' cubuletele de pui prin amidon si apoi le-am marinat in sosul de soia, zaharul, 5 condimente chinezesti, ghimbirul ras,

    0 comentarii

  • Puricei cu slaninuta

    Puriceii se fierb 2-3 minute in apa cu sare, dupa care se scurg bine intr-o sita. .Separat se caleste slaninuta afumata. Intr-un vas

    7 comentarii

  • Basler Brunsli –

    Se amesteca zaharul, migdalele, faina si scortisoara si se incorporeaza lingura cu lingura in albusurile batute spuma tare, la final

    1 comentariu

  • Puricei cu spanac

    Se amesteca toate ingredientele si se dau printr-o sita cu gauri mari, lasandu-se sa curga intr-o oala cu apa clocotita cu sare.Daca

    8 comentarii

  • Supa de branza cu

    Mod de preparare: Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se caleste in 2 linguri de unt fierbinte si se presara deasupra faina. Se

    4 comentarii

  • Pui în sos Emmentaler

    1.Puiul se taie, ceapa se toaca. Se taie cascavalul cubulete mici sau se da pe razatoare. 2.Se amesteca intr-o punga faina cu sare

    0 comentarii

  • Cordon Bleu din carne

    Se feliază piepţii de pui şi se bat cu ciocanul de şniţele, apoi se condimentează. Se taie şunca şi brânza feliuţe. Apoi se

    0 comentarii

  • Lipii umplute -

    Incalzim cuptorul la maxim intr-o tava in care am presarat sare groasa; intr-un strat subtire se coc cartofii pana sunt gata - o ora,

    2 comentarii

  • Cartofi Rosti gratinati

    Cartofii se curata de coaja,se rad si se storc putin.(se prajesc imediat) Sunculita sau kaizerul se taie la feliator,sau la cutit dar

    1 comentariu

  • Shake cu inghetata

    Intr-un bol se amesteca iaurtul si inghetata.Pentru a ne a sigura ca va deveni o compozitie fina folosim mixerul pana se topeste inghetata.Taiem

    1 comentariu

  • Ciocolata fondue

    1. Se incalzeste smantana intr-o oala de marime medie la foc mic, timp de 2-3 minute. 2. Se rupe ciocolata in bucati mici, se adauga

    0 comentarii

  • Merengue a la Madrid

    Intr-un castron se pune zaharul si albusul de ou. Se amesteca pana se intareste un pic. Cand e deja un pic tare, se adauga cacao si

    1 comentariu

  • Fondue elvetian

    Se rade cascavalul, apoi se decojeste usturoiu. se freaca usturoiul de tuci apoi se topeste cascavalul impreuna cu vinul se amesteca

    2 comentarii

  • conopida cu mustar

    se opareste conopida, se scurge, apa se pastreaza, se prepara sosul din margarina, lapte, faina, sare, mustar iute< intr-un vas se calestye

    1 comentariu

  • fondue

    - usturoiul se decojeste, se taie in doua pe lung, cu suprafata taiata se freaca peretii cratitii(exista cratita speciala de argila

    1 comentariu

  • crema de lamaie

    Se bat ouale intregi cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, se adauga sucul de lamaie, se adauga untul. Totul se amesteca pe foc

    3 comentarii

  • Salata de crenvusti

    Se face un Dip din maioneza, sare, piper, mustar, ulei si otet (o lngirita de cafea de otet). Se taie crenvustii in felie de circa

    0 comentarii

  • Opfelschnitzli (snitele

    Lamaia se rade de coaja si se stoarce. Zaharul se caramelizeaza (atentie sa nu se arda) si i se adauga zeama de lamaie. Se toarna cate

    1 comentariu

  • Chnoblibrot (Piine

    Se topeste untul, se piseaza usturoiul si se amesteca pina sint ca o crema. Se taie bagheta felii si se da prin crema obtinuta. Se pune

    1 comentariu

  • Pui cu legume

    Bucatile de carne de pui se prajesc in unt. Se adauga cubuletul de Knorr (concentrat de supa), vinul si apa. Se amesteca bine si se

    1 comentariu

  •   1   2 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: