festivalul blogurilor gustoase

1151
retete

» » Retete de post

Retete de post

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Pizza de post

    Fac o maia din drojdie,faina,zahar si apa. Las sa creasca la cald 10 minute. Pregatesc ingredientele pentru blat, adaug maiaua, framant 10 minute.Las sa creasca la cald pana isi dubleaza volumul.Ciupercile le fierb, le dau pe robot sau pe masina de carne. Pregatesc

    17 comentarii

  • Fasole cu sos

    Fasolea muiata 10-12 ore, se fierbe schimband apa de 2-3 ori.Cand clocoteste,adaugam o ceapa, foaie de dafin, boabe de piper. Sosul: calim 2 cepe, adaugam morcovul dat pe razatoarea fina, le calim impreuna,adaugam sosul iute, sucul de rosii, lasam pe

    17 comentarii

  • Ciuperci umplute cu garnitura de hrisca

    Spal ciupercile, scot coditele separat. Asez ciupercile intr-un vas de Yena uns cu ulei. Calesc ceapa, adaug coditele taiate marunt, zarzavatul si sosul iute, faina. Condimentez, umplu ciupercile cu aceasta compozitie. Pregatesc sosul: Topesc untul sau

    5 comentarii

  • Placinta dobrogeana cu dovleac

    Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga treptat apa calduta, sarea, 12 linguri de ulei si faina si se framanta un aluat tare. Separat, se amesteca uleiul ramas cu faina pana se obtine o compozitie de consistenta smantanii. Se intinde

    0 comentarii

  • Placinta ardeleneasca cu varza murata si cartofi

    Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Apoi se scurg de apa, se zdrobesc, se adauga ulei si se lasa la racit. Varza murata se clateste in cateva ape daca este prea sarata. Se toaca marunt, se stoarce

    4 comentarii

  • Mucenici de post la cuptor

    Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte tare care se lasa la dospit. Dupa ce aluatul a crescut,se imparte in bucatele,din care se formeaza bastonase subtiri care se unesc la capete,iar prin rasucire

    31 comentarii

  • Sarmale cu ciuperci

    Orezul se pune la inmuiat in apa cat sa-l acopere. Daca varza e prea sarata se clateste in cateva ape. Se desfac foile de varza. Frunzele exterioare se arunca daca e nevoie. Nervurile se decupeaza cu grija sau se bat usor. Se aleg frunzele pentru

    10 comentarii

  • Sarmale cu orez in foi de varza dulce

    Daca folositi varza dulce proaspata si nu congelata , aceasta se spala,se opareste pana se inmoaie in apa cu putina sare si bors(nu trebuie sa se inmoaie prea tare). Foile se folosesc intregi sau pe jumatate in functie de marimea lor. Eu am scos foile

    35 comentarii

  • Fasole scazuta

    Moi fasolea de seara pana dimineata. Fierb cate 5 minute si schimb apa de 3-4 ori, apoi o fierb 20 minute la oala sub presiune.Calesc o ceapa, adaug fasolea, zarzavatul, sosul iute, putina zeama in care a fiert fasolea, las sa scada. Adaug pasta de tomate

    18 comentarii

  • Paella cu fructe de mare

    Punem intr-o cratita uleiul de masline , ceapa si usturoiul taiate marunt se pun sa se caleasca ,cand au devenit sticloase se adauga ardeii taiati si ei marunt si se lasa sa se inmoaie bine.Apoi se adauga restul ingredientelor , lasand langostele ,midiile

    16 comentarii

  • Zacusca casei

    Vinetele ,ardeii se coc,se curata si se lasa la scurs. Rosiile se oparesc , se decojesc si dupa preferinta se toaca marunt sau se vor toca la blender.Ceapa se curata,se spala si se toaca marunt. Uleiul se pune la incins,se adauga ceapa si se lasa sa fiarba.Urmeaza

    25 comentarii

  • Snitel din soia cu mustar

    Fierb soia timp de 10 minute in apa cu ceapa, condimente, vin,usturoi. Scurg snitelele in prosop uscat, ung fiecare snitel cu mustar,las 5 minute. Trec fiecare snitel printr-un amestec obtinut din faina,susan, pesmet, sare si piper.Prajim in ulei incins.

    8 comentarii

  • Salata de sfecla cu ciuperci (de post)

    Sfecla se fierbe in coaja,sau se coace in cuptor. Dupa ce se raceste, o dam pe razatoarea mare.Ceapa se caleste usor,apoi se adauga ciupercile de padure fierte.Incorporam cu sfecla, condimentam dupa gust cu sare, piper, otet.Cine doreste, adauga usturoi

    22 comentarii

  • Soia in crusta de pesmet si susan

    Soia se lasa la muiat 30 minute, dupa care se fierbe 10 minute in apa cu vin, sare,ceapa, foaie de dafin, boabe de piper. Amestecam pesmetul cu susan, sare si piper. Strecuram soia, scurgem bine in prosop, trecem prin pesmetul amestecat cu susan,prajim

    10 comentarii

  • Fasole cu sos de ardei copti

    Calim ceapa, adaugam ardeii copti taiati in cuburi,zarzavatul,sosul iute, apoi fasolea.Condimentam,adaugam pasta de tomate,lasam sa scada sosul. Servim cu mamaliguta si salata verde.

    8 comentarii

  • Negresa cu cocos

    Se amesteca toate ingredientele solide (zaharul, cacaua, nuca de cocos si coaja de lamaie). Se pune apa intr-un castron, se adauga aromele (esenta de rom, vanilie...) si uleiul si se mixeaza cu ingredientele solide. Se adauga faina si gemul de prune

    0 comentarii

  • Gazpacho

    Gazpacho este o "supa de rosii" tipic spaniola,nelipsita de pe mesele lor mai ales pe timpul verii.Se pregateste in numai 10 min,fara foc si numai cu ingrediente sanatoase.Se curata si se spala bine toate legumele,se taie bucatele mai micute,se pun intr-un

    11 comentarii

  •   1   2   3   4   5   6   7   8   9 »


Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: