Cate o reteta pentru fiecare zi din Postul Pastelui - 48 de feluri de mancare de post

Intre 14 martie si 30 aprile are loc Postul Pastelui, cel mai lung post din calendarul crestin-ortodox.  In total sunt 48 de zile in care se tine post, asa ca va puteti da seama ca nu este o misiune prea usoara pentru nimeni. Mai ales ca in aceasta perioada credinciosii nu au voie sa manance produse de origine animala si, chiar si cu alimentele vegetale, nu trebuie sa fie lacomi, ci cumpatati. In acelasi timp, acest lung post este si o ocazie de a consuma alimente cat mai sanatoase si de a face o cura de detoxifiere.   Insa, scaderea aportului de proteine si grasimi de origine animala pot face ca organismul sa aiba nevoie de mai multe mese pe zi.  De aceea, ne-am gandit ca n-ar fi rau sa strangem aici destule retete cat sa va ajunga pentru tot postul, in fiecare zi putand incerca cate una sau diverse combinatii. Le-am organizat pe supe/ciorbe, feluri principale, salate, gustari si deserturi. Iata cele 48 de retete de post pe care vi le propunem:  

Cate o reteta pentru fiecare zi din Postul Pastelui - 48 de feluri de mancare de post
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise