5732
retete

» » Dulciuri diverse

Dulciuri diverse

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Cozonac domnesc: pas cu pas

    Afacerea asta e una serioasă şi presupune o pregătire psihică adecvată! Cu o seară înainte, izolezi bucătăria şi pregăteşti vasul mare pentru oficierea ceremoniei. Dacă ai unul de lemn ca mine, e foarte bine; dacă nu ai, un vailing mare

    26 comentarii

  • Prajitura rapida

    Incorporez galbenusurile cu zaharul, adaug pe rand celelalte ingreDiente. Albusurile batute spuma cu 2 picaturi de lamaie si un praf de sare se adauga la final.Asez compozitia intr-o tava de marime mijlocie,unsa cu unt,tapetata cu faina. Dau tava la cuptorul

    23 comentarii

  • Plăcinte uşoare pentru fiecare moment al zilei

    Se amestecă făina cernută proaspăt cu praful de copt. Restul se bat împreună: ouă, ulei, sare, iaurt. Se adaugă făina şi puţină apă călduţă ca să iese un aluat elastic.Se lasă 10 minute la odihnă. Se ia cu mâna aluat, se face o mică

    17 comentarii

  • Prajitura Morena

    Se separa albusurile de galbenusuri si se bat pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si se pun peste albusuri. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o lingura de lemn. Peste aceasta compozitie

    7 comentarii

  • Papanasi prajiti

    Mixam branza cu zaharul,oul si aromele,adaugam faina si grisul. Modelam bile(cu mana trecuta prin faina,deoarece compozitia este de consistenta moale). Le asezam pe o tava tapetata cu faina.Apasam pe mijloc pentru a obtine un orificiu( ca sa se friga uniform

    48 comentarii

  • Prajitura preferata

    Omogenizez galbenusuile cu zaharul, adaug cacao, faina, esenta, praful de copt,apa minerala si albusurile batute spuma. Asez compozitia in tava tapetata cu hartie de copt(tava mare de la aragaz), dau la cuptorul incins in prealabil pentru 15-20 minute,

    31 comentarii

  • Gogoşi foarte fragede

    Se cerne făina. Se freacă drojdia cu zahărul, se pune puţin lapte călduţ şi făină şi se lasă la crescut. Gălbenuşurile se pun cu sarea şi se bat cu o furculiţă. Se adaugă romul şi laptele rămas, treptat. Untul moale se pune peste

    40 comentarii

  • Chec cu miez de nuca

    Ouale se separa (albusuri si galbenusuri). Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul. Se stoarce lamaia, se dizolva praful de copt in sucul acesteia si se pune peste galbenusuri omogenizandu-se. Se adauga sarea peste albusuri si se bat spuma, apoi

    14 comentarii

  • "Um Ali"-Prajitura "Mama lui Ali"

    Aluatul de foi de placinta se scoate din congelator cu o seara inainte si se lasa in frigider pana dimineata. A doua zi se scoate din frigider si se mai lasa la temperature camerei vreo 2 ore. Se taie rondele din alauatul de placinta de cca 1 cm. Rezulta

    9 comentarii

  • Galuste de branza dulce

    Cele 500 gr branza se pun intr-un bol, se adauga cele 2 oua, sarea, lingura de zahar, grisul si coaja de lamaie. Toate se amesteca, preferabil cu mana ca sa ne asiguram ca s-au incorporat complet. Aceasta compozitie se pune la frigider pentru 30 de minute.

    8 comentarii

  • Crema de zahar ars cu dovleac

    Se incepe cu prepararea piureului de dovleac. Dovleacul se taie in 2 jumatati; se curata de seminte si fibre cu ajutorul unei linguri . Se unge o tava de cuptor cu ulei; se tapeteaza cu folie de aluminiu, care la randul ei se unge cu ulei. Se aseaza

    17 comentarii

  • Cozonăceii mei cu mac şi nucă

    Prima este maiaua: drojdia + 2 linguriţe de zahăr, puţin lapte călduţ (nu fierbinte!)+ făină să fie ca o smântănă groasă. Peste făină se pune amestecul celorlalte ingrediente: Gălbenuşurile se freacă împreună cu sarea, apoi cu zahărul.

    4 comentarii

  • Poale in brau

    Dizolvam drojdia cu: zaharul, o lingurita de faina si 2 linguri lapte.Lasam 5 minute sa creasca, incorporam celelalte ingrediente in ordinea prezentata. Framantam pana se dezlipeste aluatul de lighean si de mana. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Pentru

    18 comentarii

  • Cheesecake cu rubarba

    Pisam biscutii cat mai marunt,(acest proces se poate face, folosind un robot de bucatarie). Amestecam biscuitii maruntiti cu untul topit si tapetam cu ei, in strat subtire, o forma de tot cu peretii detasabili de 26 cm. In cuptorul preincalzit, coacem

    8 comentarii

  • Pasca in straturi

    Blatul se incorporeaza ingredientele, se framanta coca pana se dezlipeste de mana. Se tapeteaza tava detasabila atat pe fundul tavii si pe pereti.(un strat foarte subtire) Galbenusurile se amesteca, cu un varf de sare si se lasa 1/2 ora, dupa care

    12 comentarii

  • Cheesecake "After eight"

    Blatul de biscuiti Se topeste untul la cuptorul cu microunde si se lasa se raceasca. Se mixeaza biscuitii in blender, adaugam zaharul, untul topit si mixam pana cand obtinem un aluat sfaramicios. Punem aluatul intr-o forma detasabila de 22 cm diametru

    4 comentarii

  • Nopti libaneze-“Layali libnan”

    Budinca de gris Intr-un vas se amesteca bine grisul,zaharul si laptele ; se pune pe aragaz la foc mediu amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe sa fiarba se reduce focul la minim si se adauga mastica macinata pudra. Se amesteca

    7 comentarii

  • Tarta Slim cu capsuni

    Mai intai se framanta aluatul din ingredientele mentionate,se formeaza o bila si se da la frigider pentru 30-40 de minute.Se incinge cuptorul la 200Gc.Apoi se unge o forma de tort cu diametru de 24-26 cm.Se intine aluatul in foaie rotunda,se aseaza in

    16 comentarii

  • Cozonac cu rahat

    Am facut aluatul la masina de paine.Cand a fost gata,l-am rasturnat pe planseta tapetata cu faina si l-am împartit în 2 parti. Am intins prima foaie am pus rahat si am rulat-o.La fel am procedat si cu a doua,dupa care le-am împletit. Am îmbracat

    1 comentariu

  •   1   2   3   4   5   6   7   8   9 »


Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: