6487
retete

Alte sectiuni
  • Cozonac domnesc: pas cu pas

    Afacerea asta e una serioasă şi presupune o pregătire psihică adecvată! Cu o seară înainte, izolezi bucătăria şi pregăteşti vasul mare pentru oficierea ceremoniei. Dacă ai unul de lemn ca mine, e foarte bine; dacă nu ai, un vailing mare

    26 comentarii

  • Prajitura rapida

    Incorporez galbenusurile cu zaharul, adaug pe rand celelalte ingreDiente. Albusurile batute spuma cu 2 picaturi de lamaie si un praf de sare se adauga la final.Asez compozitia intr-o tava de marime mijlocie,unsa cu unt,tapetata cu faina. Dau tava la cuptorul

    24 comentarii

  • Plăcinte uşoare pentru fiecare moment al zilei

    Se amestecă făina cernută proaspăt cu praful de copt. Restul se bat împreună: ouă, ulei, sare, iaurt. Se adaugă făina şi puţină apă călduţă ca să iese un aluat elastic.Se lasă 10 minute la odihnă. Se ia cu mâna aluat, se face o mică

    18 comentarii

  • Prajitura Morena

    Se separa albusurile de galbenusuri si se bat pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si se pun peste albusuri. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o lingura de lemn. Peste aceasta compozitie

    9 comentarii

  • Papanasi prajiti

    Mixam branza cu zaharul,oul si aromele,adaugam faina si grisul. Modelam bile(cu mana trecuta prin faina,deoarece compozitia este de consistenta moale). Le asezam pe o tava tapetata cu faina.Apasam pe mijloc pentru a obtine un orificiu( ca sa se friga uniform

    51 comentarii

  • Prajitura preferata

    Omogenizez galbenusuile cu zaharul, adaug cacao, faina, esenta, praful de copt,apa minerala si albusurile batute spuma. Asez compozitia in tava tapetata cu hartie de copt(tava mare de la aragaz), dau la cuptorul incins in prealabil pentru 15-20 minute,

    34 comentarii

  • Gogoşi foarte fragede

    Se cerne făina. Se freacă drojdia cu zahărul, se pune puţin lapte călduţ şi făină şi se lasă la crescut. Gălbenuşurile se pun cu sarea şi se bat cu o furculiţă. Se adaugă romul şi laptele rămas, treptat. Untul moale se pune peste

    42 comentarii

  • Chec cu miez de nuca

    Ouale se separa (albusuri si galbenusuri). Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul. Se stoarce lamaia, se dizolva praful de copt in sucul acesteia si se pune peste galbenusuri omogenizandu-se. Se adauga sarea peste albusuri si se bat spuma, apoi

    18 comentarii

  • "Um Ali"-Prajitura "Mama lui Ali"

    Aluatul de foi de placinta se scoate din congelator cu o seara inainte si se lasa in frigider pana dimineata. A doua zi se scoate din frigider si se mai lasa la temperature camerei vreo 2 ore. Se taie rondele din alauatul de placinta de cca 1 cm. Rezulta

    10 comentarii

  • Galuste de branza dulce

    Cele 500 gr branza se pun intr-un bol, se adauga cele 2 oua, sarea, lingura de zahar, grisul si coaja de lamaie. Toate se amesteca, preferabil cu mana ca sa ne asiguram ca s-au incorporat complet. Aceasta compozitie se pune la frigider pentru 30 de minute.

    9 comentarii

  • Clătite pentru începători(La Chandeleur-Întâmpinarea Domnului)

    Reţeta mea Se cerne făina. Se sparg ouăle, se pune sarea şi iaurtul. Se toarnă treptat apa, altfel face cocoloaşe. Se amesteca mereu cu telul până are consistenţa dorită. Se lasa la odihnă cel puţin 15 minute. Se încinge tigaia bine, se

    10 comentarii

  • Crema de zahar ars cu dovleac

    Se incepe cu prepararea piureului de dovleac. Dovleacul se taie in 2 jumatati; se curata de seminte si fibre cu ajutorul unei linguri . Se unge o tava de cuptor cu ulei; se tapeteaza cu folie de aluminiu, care la randul ei se unge cu ulei. Se aseaza

    17 comentarii

  • Cheesecake cu mascarpone si jeleu de portocale

    Se pregatește o tava rotunda de tort cu fund detașabil (Ø= 20 cm) și se imbraca cu folie alimentara. Se marunțesc pe rand biscuiții (intai biscuitii Oreo)cu blenderul și se topește untul o jumatate de minut la microunde, dupa care untul

    0 comentarii

  • Cozonăceii mei cu mac şi nucă

    Prima este maiaua: drojdia + 2 linguriţe de zahăr, puţin lapte călduţ (nu fierbinte!)+ făină să fie ca o smântănă groasă. Peste făină se pune amestecul celorlalte ingrediente: Gălbenuşurile se freacă împreună cu sarea, apoi cu zahărul.

    5 comentarii

  • Pasca traditionala cu branza si stafide

    Inainte de a va apuca de lucru, ar fi bine ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Aluat: Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, 5 linguri de lapte caldut si doua linguri de faina. Se lasa sa dospeasca, acoperind vasul cu o folie,

    0 comentarii

  • Poale in brau

    Dizolvam drojdia cu: zaharul, o lingurita de faina si 2 linguri lapte.Lasam 5 minute sa creasca, incorporam celelalte ingrediente in ordinea prezentata. Framantam pana se dezlipeste aluatul de lighean si de mana. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Pentru

    17 comentarii

  • Salam de biscuiti

    Rupem biscuitii bucatele iar rahatul il taiem cubulete. Punem intr-un vas pe foc rahatul,laptele,si ciocolata si lasam sa dea 2-3 clocote. Dam deoparte si adaugam cacao amestecata cu zaharul,untul si esenta de rom. Amestecam sa se topeasca untul si zaharul,lasam

    7 comentarii

  • Cheesecake cu rubarba

    Pisam biscutii cat mai marunt,(acest proces se poate face, folosind un robot de bucatarie). Amestecam biscuitii maruntiti cu untul topit si tapetam cu ei, in strat subtire, o forma de tot cu peretii detasabili de 26 cm. In cuptorul preincalzit, coacem

    8 comentarii

  • Pasca in straturi

    Blatul se incorporeaza ingredientele, se framanta coca pana se dezlipeste de mana. Se tapeteaza tava detasabila atat pe fundul tavii si pe pereti.(un strat foarte subtire) Galbenusurile se amesteca, cu un varf de sare si se lasa 1/2 ora, dupa care

    12 comentarii

  • Cheesecake "After eight"

    Blatul de biscuiti Se topeste untul la cuptorul cu microunde si se lasa se raceasca. Se mixeaza biscuitii in blender, adaugam zaharul, untul topit si mixam pana cand obtinem un aluat sfaramicios. Punem aluatul intr-o forma detasabila de 22 cm diametru

    4 comentarii

  •   1   2   3   4 »


Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: